Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΥΣΤΕΡ!



Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Για το προχθεσινό παιχνίδι δεν έχω να πω πολλά. Δεν έγινε και κανένα μεγάλο κακό. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον Π.Α.Ο.Κ. και αν δείξει ένα μέτριο προς καλό πρόσωπο θα πάρει την πρόκριση πολύ εύκολα.

Για ποιόν Π.Α.Ο.Κ. να μιλήσουμε τώρα; Που γλύτωσε 4 φορές από το δοκάρι; Που απέναντι σε έναν όχι απλά μέτριο, αλλά κακό Ολυμπιακό θα μπορούσε να έχει φάει τέσσερα με πέντε γκολ; Που έκανε μία ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι; Που το μόνο που ήξεραν να κάνουν οι παίχτες του ήταν να κλωτσάνε και να κάνουν καθυστέρηση; Που δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα; (Ακόμα και το γκολ με μία πάσα το έβαλαν). Που όποτε πήγαινε η μπάλα στα πόδια των αμυντικών τους, έφευγε στα δημοσιογραφικά, στις κερκίδες και στον ουρανό του Φαλήρου;
Για ποιά ομάδα μιλάμε τώρα.
Το ξαναλέω...
ΕΝΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!!

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν κάτι άλλο.
Ότι η απουσία του Φουστέρ είναι εμφανέστατη στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων. Από το πρώτο παιχνίδι με κόσμο που έγινε φέτος στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα Τρίπολης, είχα μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό χαφ και μάλιστα στην ψηφοφορία που έχω στο πλάι, οφείλω να ομολογήσω ότι η μία από τις δύο ψήφους που έχει ο Φουστέρ είναι δική μου.
Δεν λέω, παιχταράς ο Μιραλάς, αλλά ο Φουστέρ είναι ο αφανής ήρωας της ομάδας φέτος.

Το ασταμάτητο τρέξιμο που κάνει, η ασφυκτική πίεση στην αντίπαλη άμυνα είναι στοιχεία που δυσκολεύουν τον αντίπαλο να ξεκινήσει την επίθεση. Αλλά δεν σταματάει εκεί, καθώς μπορεί να βρεθεί και στην περιοχή τη δική μας και να βοηθήσει στην άμυνα. Και όλα αυτά για ενενήντα λεπτά. Πραγματικά ακούραστος. Ο Νταβίντ όμως βοηθάει τρομερά και στο επιθετικό κομμάτι.
Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, είναι πάρα πολύ καλός χειριστής της μπάλας, διαθέτει εξαιρετικό κοντρόλ, ξέρει να βάζει το σώμα του να προστατεύει τη μπάλα (παρατηρήστε ότι πολύ δύσκολα τη χάνει όταν την έχει στην κατοχή του) και βλέπει γήπεδο. Προσπαθεί να παίζει κάθετα συνεχώς, έτσι ώστε να σπάσει την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Σίγουρα δεν περνάνε όλες του οι πάσες, αλλά σε αυτό παίζουν ρόλο και οι πολύ κλειστές άμυνες που συναντάει η ομάδα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Με λίγα λόγια, ο Φουστέρ είναι ο συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής με την επίθεση και της επίθεσης με την άμυνα. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο που κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο. Τέτοιοι παίχτες είναι χρήσιμοι παντού. Ακόμα και σε ομάδες γεμάτες με αστέρια.

Φυσικά τώρα κατάλαβαν όλοι οι δημοσιογράφοι πόσο χρήσιμος είναι ο Ισπανός χαφ. Και δεν νομίζω να κόστισε και πολλά. Απλά από την αρχή τα είχαν βάλει μαζί του επειδή ήταν επιλογή του Βαλβέρδε. Εδώ τον έβριζαν πριν τον δουν, πόσο μάλλον αν κάνει κάποιο κακό παιχνίδι...
Για τον Ριέρα τι πρέπει να κάνουν τότε; Δεν τον βγάζω άχρηστο. Τον έχω δει σε πολλούς αγώνες και είναι πολύ μεγάλος παίχτης ο Ριέρα. Δεν έχει πιάσει ακόμα στον Ολυμπιακό και ελπίζω να μας βγει μία νέα περίπτωση Ζέτερμπεργκ...

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ.1 Η εικόνα της ομάδας μας την Τετάρτη ήταν κακή. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Και αυτό έχει φέρει αυτήν την πικρία. Με τον Πανσερραϊκό το περασμένο Σάββατο, ομολογώ πως με το πάθος που έδειξαν και τις ευκαιρίες που έχασαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά το 1-2, προσωπικά θα τους έδινα συγχαρητήρια ακόμα κι αν έχαναν. Καμία σχέση όμως με το παιχνίδι της Τετάρτης.

Υ.Γ.2 Και φανταστείτε ότι και την Τετάρτη εύκολα θα μπορούσαν να είχαν βάλει αρκετά τέρματα...

Υ.Γ.3 Βέβαια θα μου πείτε, πως να παίξεις και έτσι μπάλα; Κάθε λεπτό και διακοπή. Κλωτσιές, δήθεν τραυματισμοί και όλο καθυστέρηση.

Υ.Γ.4 Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που σκέφτηκα, αλλά ίσως η φυγή του Κούπερ από τον Άρη να έχει μεγάλη σχέση με τον ερχομό του Καστίγιο.

Υ.Γ.5 Απ' ότι διάβασα, ο γνωστός και μη εξαιρετέος κύριος Κόντης, πήρε τηλέφωνο τον κουμπάρο του τον Πατέρα για να τον ρωτήσει για να πάρει τον Καστίγιο στον Άρη. Δεν ρώτησε για την αξία του ποδοσφαιριστή, αλλά για το αν θα "πονέσει" τους Ολυμπιακούς η μεταγραφή αυτή. Αφού φυσικά τον πόνεσε που έχασε τον Χαβίτο...

Υ.Γ.6 Ίσως, λοιπόν, ο Κούπερ (που είναι σοβαρός επαγγελματίας) να είδε ερασιτεχνικές κινήσεις από την διοίκηση και αποφάσισε να παραιτηθεί από τώρα. Μπορεί να ήταν αντίθετος με αυτήν την μεταγραφή, λέω εγώ τώρα.

Υ.Γ.7 Για τον Καστίγιο η γνώμη μου ήταν καλή. Πλέον δεν με ενδιαφέρει και δεν τον θεωρώ κατάλληλο να πάιξει ξανά στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι έχει τελειώσει σαν ποδοσφαιριστής για τόσο μεγάλο επίπεδο. Χώρια του ότι δεν ξέρω πως θα είναι τα αποδυτήρια της ομάδας με εκείνον μέσα. Ο Βαλβέρδε δεν σηκώνει πολλά πολλά, όπως κάποιοι άλλοι πριν κάτι χρόνια. Δεν πρόκειται να ανεχτεί τα παιχνιδάκια και τις ιδιοτροπίες του Ουργουανο-Μεξικανού...

Υ.Γ.8 Τελικά δεν άκουσα κάποιον να λέει για τον Φετφατζίδη από αυτούς που μας ζάλιζαν και μας απορρούσαν γιατί ο Βαλβέρδε δεν τον βάζει να παίζει πίσω από τους επιθετικούς... Ακόμα δεν κάνει για εκεί το παιδί. Δεν έχει το καθαρό μυαλό και την εμπειρία. Μια χαρά είναι δεξιά. Να παίρνει μπάλα, να τρέχει, να ντριμπλάρει και όποτε χρειάζεται να συγκλίνει στο κέντρο για να σουτάρει με το αριστερό.

4 σχόλια:

  1. Γεια σου Μπάμπη.

    Για να καταλάβω δλδ. Τσου λου θα παίζεις με τον Φουστέρ και τον Ουρτάδο;

    Δεν ξέρω αν θα πετάξεις τρίμπαλο στην Τούμπα, αλλά στην Αθήνα δεν το καθάρισες το ματς.

    Όσο για τον Καστίγιο θα τον δούμε στο χόρτο.

    Υ.Γ. Ο Κόντης δεν είναι κουμπάρος με τον Πατέρα. Υποτίθεται ότι η μεταξύ τους σχέση είναι δημιούργημα των δημοσιογράφων.

    Υ.Γ.1 Λευτεριά στον Κούπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Κάνθαρε.
    Το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι με ποιούς θα παίξω Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θα το δούμε το καλοκαίρι. Άλλωστε ο Μαρινάκης δεν έχει δείξει να έχει πρόβλημα να πάρει παίχτες. Ό,τι του ζητήσει ο Βαλβέρδε θα το πάρει.
    Για το ματς με τον Π.Α.Ο.Κ. ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καθόλου (δεν τον άφησαν κιόλας αφού κάθε 5 λεπτά είχαμε διακοπές), αλλά εύκολα μπορούσε να έχει βάλει 4 γκολ.
    Όσο για το αν είναι κουμπάρος με τον Πατέρα, απ' ότι έχει πει ο ίδιος, η αδερφή του Πατέρα βάφτισε την κόρη του... Αυτό λέει εκείνος, αλλά και πάλι έχουν κάτι παραπάνω απ' την φιλία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου φιλε Μπαμπη.
    Ο Φουστερ για το σχημα που κατεβαζει ο Βαλβερδε ειναι σχετικα απαραιτητος γιατι απλα δινει μια ισορροπια στην ομαδα κυριως αμυντικα.Συμληρωνει τον Ιμπαγασα αμυντικα κυριως.
    Σε ενα σχημα διαφορετικο με καλυτερα αμυντικα χαφ απ τα χαλια που χουμε τωρα πιθανοτατα να μην εχει θεση τουλαχιστον στην ενδεκαδα.Να μην χρειαζεται τουλαχιστον.
    Ειναι πολυ φιλοτιμος,σκιζεται και ολος ο κοσμος εχει αλλαξει γνωμη γι αυτον πιστευω αλλα σε μια ομαδα με κανονικα αμυντικα χαφ δεν νομιζω οτι θα κολλαγε.Και θελω να πιστευω οτι το καλοκαιρι θα παρουμε κανονικα αμυντικα χαφ γιατι τσου λου δεν παιζουμε με αυτους που χουμε....
    Τωρα για τον Καστιγιο μακαρι να παει καλα στον Αρη και να ξαναγινει κανονικος ποδοσφαιριστης.Μετα βλεπουμε.Εδω πηραμε τον Τζιμπουρ,στον Νερι θα κολλησουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου ρε Δημήτρη!

    Θα ξεκινήσω από το τέλος και αυτό που λες για τον Καστίγιο. Φυσικά και αν γίνει ξανά ποδοσφαιριστής, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τον πάρει ο Μαρινάκης. Άλλωστε ό,τι καλό κυκλοφορεί στην Ελλάδα το αγοράζει. Χειρότερος και από τον Κόκκαλη είναι αυτός.χαχαχα. Δεν τους αφήνει ούτε κοκαλάκι να γλύψουν. Τώρα θα δεις πλάκα που θα πάρει τον Σισέ και θα τον δώσει δανεικό στις Σέρρες.χαχαχαχα.
    Τώρα για τον Φουστέρ και το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, όπως είπα και στον Κάνθαρο, θα το δούμε το καλοκαίρι. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι ειδικά για Ευρωπαϊκά παιχνίδια, πάλι η δουλειά που κάνει ο Φουστέρ θα είναι σημαντική.Σε μία ομάδα είναι σημαντικό να υπάρχουν παίχτες-εργαλεία για τη λειτουργία της. Και ο Φουστέρ αναμφισβήτητα είναι ένα από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή