Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ...




Καλησπέρα συμπαραστάτες της τρέλας μας,

Πρώτον και σημαντικότερον, καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο με υγεία. Το σημαντικότερο απ' όλα...

Στα δικά μας...
Νέα νίκη εχθές για τον Ολυμπιακό. Νέα νίκη στην επαρχία, όπου δεν έχει χάσει ούτε μισό βαθμό, ενώ δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ εκεί. Επαρχία και Καραϊσκάκη δίνουν τον τίτλο φέτος στον Θρύλο που δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει τη διαφορά των πέντε βαθμών να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Με τα τρομερά και πάλι διαστήματα που κάνουν οι Πειραιώτες, κατάφεραν να καθαρίσουν και την Κέρκυρα, στο νησί των Φαιάκων και να διατηρήσουν την υπερπολύτιμη διαφορά από τους δεύτερους. Μία διαφορά ασφαλείας, που φέρνει συνεχώς όλο και μεγαλύτερη πίεση στους Σισέδες.
Δεν σχολιάζω καθόλου το ματς των τριφυλλοφόρων με τον κουμπ-Άρη. Όλοι οι τιμωρημένοι παίχτες του Άρη δηλώθηκαν να μην αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι!! Προφανώς έχουν δει ότι φέτος ο Σισέ και η παρέα του δεν παίζονται και σου λέει χαμένο ματς είναι. Ούτε η Λάρισα πήρε βαθμό στο Ο.Α.Κ.Α., ούτε ο Βόλος κέρδισε, ούτε τίποτα...
Κύριε Κόντη, δεν είδα να πολυκαίγεστε για το νέο σφάξιμο της ομάδας σας. Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά. Μετά το πέναλτι-μαϊμού στο Βικελίδης, ήρθε το ακυρωθέν γκολ του Άρη στο Ο.Α.Κ.Α. να δέσει το γλυκό. Αλλά προφανώς κύριε Κόντη δεν θέλετε δήθεν υπερασπιστές σαν τον Μαρινάκη. Ίσως σας βολεύει η κατάσταση...
Το κακό είναι ότι σας βλέπει ο κόσμος του Άρη και επίσης το κακό είναι ότι ο Μαρινάκης παραείναι καλός με σας. Θέλει λέει να σας πληρώσει ένα ποσόν για την μεταγραφή του Χαβίτο, αν και μπορεί να τον κλείσει ως ελεύθερο αφού λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι, χωρίς να χρειαστεί να δώσει ούτε ευρώ στον Άρη.
Δως τους λεφτά Βαγγέλη μην χάσουμε τον πελάτη...

Στην ομάδα μας όμως. Το αξιοσημείωτο του φετινού Ολυμπιακού δεν είναι τα καταιγιστικά ξεσπάσματα που κάνει που διαλάνε τις αντίπαλες άμυνες. Είναι η δυσκολία με την οποία δέχεται τέρμα. Ή για να το πούμε καλύτερα, η ευκολία με την οποία η ομάδα κρατάει το μηδέν. Και δεν είναι μόνο θέμα άμυνας, αλλά αμυντικής λειτουργίας όλης της ομάδας. Η άμυνα του Ολυμπιακού ξεκινάει από την επίθεση με το ασφυκτικό πρέσινγκ. Και σίγουρα, όλο αυτό που βλέπουμε φέτος φέρει τη σφραγίδα του Βαλβέρδε.
Οι ερυθρόλευκοι έχουν ισορροπία σε όλες τους τις γραμμές και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος. Και αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι οι ποδοσφαιριστές μας στα τελειώματα των φάσεων, τότε θα είχε ακόμα μεγαλύτερη επιθετική συγκομιδή η ομάδα και δεν θα άφηνε και πολλά περιθώρια για κριτικές.
Μένει να δούμε αν θα σπάσουν το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας της Ελλάδας οι παίχτες μας φέτος. Το ρεκόρ σε παθητικό το έχει ο Ολυμπιακός από την δεκαετία του '70, όπου είχε δεχτεί μόλις 12 γκολ, αν δεν κάνω λάθος.

Οι Πειραιώτες έχουν κάποια κενά σε θέσεις, όπως ας πούμε στη θέση του αμυντικού χαφ, αλλά και πάλι παίχτες όπως ο Μοδέστο, που αγωνίζεται σε πολλές θέσεις, δεν αφήνουν τα κενά να επηρρεάσουν την ομάδα. Από εκεί και πέρα, Βαλβέρδε και Μαρινάκης ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν για την ενίσχυση του Ολυμπιακού και να είστε σίγουροι πως όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Κάτι ακόμα που μου αρέσει στον Βαλβέρδε είναι ότι τον Τοροσίδη δεν τον κουνάει από το δεξιό άκρο της άμυνας. Δεν κάνει πειράματα να τον βάζει αριστερό μπακ, δεξί χαφ, αμυντικό χαφ. Φαίνεται ότι έχει στο μυαλό του έναν κορμό από κάποιους παίχτες που θα αγωνίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις, έτσι ώστε η ομάδα να βρει τη σωστή χημεία. Όχι για φέτος... Για την επόμενη σαιζόν που θα έχει και Ευρώπη.

Από το χθεσινό παιχνίδι, φάνηκε ότι έγιναν οι απαραίτητες παρατηρήσεις στους Μιραλάς και Πάντελιτς, αφού δεν πρέπει να κοιτάνε το πως θα γίνουν ήρωες, αλλά πως θα μπει το γκολ για να νικήσει η ομάδα.
Πολύ καλή παρουσία από τον Μάρκο-γκολ, όπως και από τον Φουστέρ με τα ασταμάτητα τρεξίματά του και τις πολύ καλές κάθετες που πέρασε. Τρομερός στο κέντρο και ο Μοδέστο, ο οποίος άρχισε άσχημα, αλλά όσο πέρναγε η ώρα ανέβαζε συνεχώς την απόδοσή του. Στα συν του, ο Γάλλος έχει πολύ καλή τεχνική και έχει πολύ καλές μεταβιβάσεις.
Για τον Ιμπαγάσα τι να πούμε; Για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ΑΨΟΓΟΣ!

Για τον Ριέρα όμως, δεν μπορώ να καταλάβω που έιδαν στον "Γαύρο" ότι ήταν σούπερ; Πολλά λάθη και αβίαστα. Λάθος πάσες σε μισό μέτρο δεν επιτρέπονται για έναν παίχτη της κλάσης του Ισπανού και για τα λεφτά που παίρνει. Δεν έχει πιάσει ακόμα ούτε το 10% της απόδοσης και της αξίας του.
Ελπίζω, όπως και όλοι, να βελτιωθεί σύντομα.

Άντε και σε πέντε-έξι εβδομάδες, θα είμαστε Πρωταθλητές!!!

Υ.Γ. Η μεταγραφή του Χαβίτο που όπως φαίνεται θα γίνει το καλοκαίρι σημαίνει αυτόματα ότι Ζαϊρί και Ρόμενταλ δεν υπολογίζονται και ίσως να μας αποχαιρετήσουν στο τέλος της σαιζόν.

6 σχόλια:

  1. Έλα ρε Μπάμπη άσε τον Κόντη. Τι σου φταίει το παιδί; Μην τον πειράζεις.

    Απλά όταν δηλώθηκαν οι τιμωρημένοι παίχτες σε ποια παιχνιδια δεν θα αγωνιστούν δεν ξέραμε ότι θα έχουμε Κόκε, Τσέζαρεκ τραυματίες και Πρίττα νεκρό από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Δεν βαριέσαι.

    Από κει και πέρα ο Φουστέρ δείχνει πιο ξεκάθαρα τον ρόλο του. Αλλά ρε Μπάμπη αυτός ο Ριέρα είναι για λύπηση.

    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου φίλε μου Κάνθαρε!

    Γνώμη μου είναι ότι όποια ομάδα χτυπήσει στα ίσια τον Παναθηναϊκό, δεν χάνει. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί τόσο άνεση να εκτείσουν όλοι την τιμωρία τους προχθές.
    Για τον Φουστέρ που λες, νομίζω ότι θα θυμάσαι από πότε έλεγα το πόσο χρήσιμος είναι στον φετινό Ολυμπιακό. Για τον Ριέρα, με αυτά που διάβασα, νόμιζα ότι έβλεπα άλλον αγώνα χθες. Ελπίζω να ξυπνήσει, γιατί είναι πραγματικά μεγάλος παίχτης.

    Καλό υπόλοιπο της μέρας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σου ρε μπαμπη γιγαντα
    κοιτα για τον αρη με τον βαζελο δεν ασχολουμε
    ας ασχοληθουν οι αντικειμενικοι που ειδαν οτι επαιξε και μπαλαρα ο βαζελος
    ΕΛΑ ΜΟΥΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ
    για τον θρυλο ολο και καλυτερος το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ
    ο ιμπαγασα τεραστιος μπαμπη ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και κριμα θα το ξαναπω που δεν ηρθε πριν τρια με τεσσερα χρονια στον θρυλο
    μαρκο και μιραλας γνωμη μου δεν χωρανε σε αυτο που θελει να παιξει ο ερνεστος
    οσο για τον ριερα ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδερφέ ωραία τα λές,συμφωνώ,αλλά θα διαφωνήσω με την άποψη σου για τον Ριέρα.
    Έκανε πολύ καλή εμφάνιση χθές.Είχε 2-3 καλά σουτ,δεν έκανε τις περιττές ντρίπλες που μας εκνεύριζαν και κυρίως βοηθούσε την ομάδα να αναπτύσσεται και από τα άκρα,κάτι που δεν είχαμε στο ματς με τη γριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα ρε Κώστα!! Όλοι βλέπουμε τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό και τους αφήνουμε να προσπαθούν να κλέψουν τις εντυπώσεις με δήθεν πρωτοσέλιδα σε κάτι φυλλάδες. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που δουλεύει σωστά, γι' αυτό και υπάρχει βελτίωση στην ομάδα. Για τον Ιμπαγάσα τα λέγαμε από το καλοκαίρι και όσοι τον είχαν δει, έστω και σε λίγους αγώνες, θα ήξεραν για τι παίχτη πρόκειται. Για το δίδυμο Μιραλάς-Πάντελιτς, χάνει σημαντικά τον Μιραλάς όταν πάει στα άκρα. Και όχι μόνο αυτό. Χάνει και το ένα άκρο, καθώς ο Μιραλάς συγκλίνει πολύ. Τέλος πάντων, αυτό είναι μεγάλη ανάλυση... Ο Βαλβέρδε ξέρει πολύ καλά πως πρέπει να παίξει και αν μπορεί με κάποιο τρόπο να τους ταιριάξει και τους δύο. Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι που αρχίζει να χρησιμοποιεί και τους δύο. Επειδή όμως θα ξεφύγω πολύ, ίσως σε λίγες μέρες να πω τη γνώμη μου σε αυτό το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. RedB σε σύγκριση με τα άλλα παιχνίδια, ο Ριέρα ήταν κάπως ανεβασμένος, αν και θεωρώ πως με τη Λάρισα και με την Τρίπολη εκτός, ήταν καλύτερος από την Κυριακή. Απλά το θέμα είναι άλλο. Το καλοκαίρι ήρθε σαν το μεγαλύτερο όνομα του καλοκαιριού. Είναι λογικό όλοι μας να περιμένουμε περισσότερα από αυτόν. Πολύ περισσότερα από αυτά που έχει προσφέρει μέχρι τώρα. Πρόσεξε, δεν τον κρίνω σαν παίχτη. Τον έχω δει πάρα πολλές φορές και η γνώμη μου είναι πάρα πάρα πολύ καλή για τον Ριέρα. Δεν τον βγάζω παλτό, καθώς περιμένω να τον δω και στα υπόλοιπα παιχνίδια, αλλά και στην επόμενη σαιζόν που θα έχει προσαρμοστεί καλύτερα. Και περιμένω γιατί έχω δει τις δυνατότητές του. Αλλά όχι να λέμε ότι ήταν σούπερ την Κυριακή, γιατί η αλήθεια είναι πως σε σύγκριση με τον Πάντελιτς ας πούμε ήταν πολύ μέτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή