Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ





Καλησπέρα,

Πριν λίγο καιρό αναφερθήκαμε στα λάθη όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όπως ήταν λογικό δεν μπορούσαμε να αναφερθούμε στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν γινόταν αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κάνουν λάθη. Ειδικά φέτος στήριξαν παραπάνω απ' όσο γινόταν αυτό το χάλι που έβλεπαν. Κι όμως υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν μια νοοτροπία η οποία τους οδηγεί στην απάθεια! Απλά περιμένουν τις εξελίξεις και συμβιβάζονται με ό,τι τους πει και τους φέρει ο Κόκκαλης (κι ο κάθε Κόκκαλης. Τέτοιοι οπαδοί υπάρχουν σε όλες τις ομάδες). Μάλιστα έχουν το επιχείρημα ότι αυτός πληρώνει, αυτός κάνει κουμάντο.

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Αυτός διοικεί! Δεν πληρώνει! Εμείς πληρώνουμε. Όταν δίνουμε (τουλάχιστον) 600 ευρώ για διαρκείας, τα οποία είναι τα ακριβότερα από όλες τις Ελληνικές ομάδες. Όταν δίνουμε 80 ευρώ για να πάρουμε μία φανέλα της ομάδας. Όταν τα πάντα που έχουν πάνω τους ένα σήμα του Ολυμπιακού τα πουλάνε σε τιμές που νομίζεις ότι είναι φτιαγμένα από χρυσάφι!

Από τις πράξεις, λοιπόν, φαίνεται ότι μας αντιμετωπίζουν απλώς σαν πελάτες. Μας βλέπουν σαν χαρτονομήσματα! Κανείς δεν σκέφτεται ότι για να πάρει κάποιος ένα διαρκείας χαλάει τουλάχιστον ένα μηνιάτικό του! ΚΑΝΕΙΣ! Απλά ζητάνε! Και πολλές φορές χωρίς να προσφέρουν αυτά που πρέπει. Δεν είναι δυνατόν οι τιμές των εισιτηρίων να αυξάνονται ή ακόμα να παραμένουν σταθερές και τα λεφτά που μπαίνουν στην ομάδα συνεχώς να μειώνονται!

Μιλάνε για οικονομικά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Δεν με νοιάζει. Οι περισσότεροι που πάνε στο γήπεδο είναι παιδιά των 700 ευρώ! Τους σκέφτετε κανείς που τα βρίσκουν; Το είπαμε και πιο πάνω. ΟΧΙ! Εμείς γιατί να τους σκεφτούμε που θα βρουν τα λεφτά; Εμείς θέλουμε απλά να μπούνε χρήματα στην ομάδα για να γίνουν οι ερυθρόλευκοι η ομάδα που ονειρευόμαστε! Δεν μας ενδιαφέρει ούτε εμάς που θα τα βρουν και ποιός θα τα βάλει!

Μα είναι δυνατόν να έχει οικονομικά προβλήματα ο Ολυμπιακός με τόσα χρόνια έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, με ένα γήπεδο γεμάτο κτλ κτλ...; Δηλαδή ο Πανθρακικός τί να πει; Και να πω ότι κάνουν και τίποτα ακριβές μεταγραφές! Με τον Μαρέσκα του 1,5 εκατομμυρίου την έβγαλαν φέτος! Και άλλη μία ερώτηση... Αν γινουν οι μεταγραφές που πρέπει, όσο κι αν στοιχίσουν, νομίζουν στη διοίκηση ότι δεν θα αποσβεθούν; Μόνο από τις φανέλες θα έβγαζαν και παραπάνω από όσα έδωσαν!

Είπαμε και πιο πάνω ότι μας βλέπουν σαν πελάτες. Και τι λέει ο λαός; Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ! Έλα όμως που κάποιοι όταν απαιτείς σε λένε ονειροπόλο! Δεν νομίζω να είναι έτσι. Όποιος πληρώνει απαιτεί! Όταν πας γήπεδο απαιτείς να δεις πέντε πράγματα. Είτε αυτά είναι κάποιοι καλοί ποδοσφαιριστέ. Είτε μία καλή ομάδα, έστω χωρίς το μεγάλο όνομα. Ο καθ' ένας έχει κάτι στο μυαλό του. Όλοι όμως θέλουν να δουν καλό ποδόσφαιρο. Και αυτό δεν είναι όνειρο, ούτε ευχή! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ!

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι. Δεν είναι δυνατόν να λες ας πούμε, εγώ θέλω τον Αναστόπουλο προπονητή επειδή ξέρω ότι δεν υπάρχουν λεφτά... Έλεος!

Πρέπει ορισμένοι να αλλάξουν νοοτροπία!

Πρέπει να καταλάβουν ότι ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Όλοι οι άλλοι έρχονται και παρέρχονται! Μόνο εμείς μένουμε εδώ! Πιστοί στην ομάδα μας! Από εμάς εξαρτούνται ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! Και οι παίχτες και οι προπονητές ακόμα και οι πρόεδροι!

Αν το κατανοήσουμε όλοι μας αυτό θα αλλάξουν πολλά...

Με σεβασμό

Υ.Γ.1 Φυσικά και δεν θέλω να είναι οι οπαδοί πελάτες. Αλλά έτσι έχουν καταντήσει το ποδόσφαιρο σήμερα. Οι ομάδες αποτελούν τα μαγαζιά κι εμείς τους πελάτες. Δυστυχώς.

Υ.Γ.2 Μπορεί αυτά που είπαμε να αφορούσαν κυρίως τον Ολυμπιακό, αλλά νομίζω ότι ισχύουν για τις περισσότερες, μην πω για όλες τις ομάδες.

5 σχόλια:

  1. ελα μπαμπη
    αυτην την κουβεντα την ειχαμε κανει οι δυο μας αλλα σιγουρα πρεπει να μιλησες και με δικου σου και τα πηρες
    δεν εχω να προσθεσω πολλα εκτος οτι εχεις δικαιο
    σου ειπα τον τροπο που αντιληφθηκα εγω στην μπουτικ του ολυμπιακου στο καραισκακη το υφος των υπαλληλων και το τουπε που ειχαν
    την ενδυματολογικη τους κατασταση
    και αλλα πολλα που τα ξερεις
    ειναι τα παιδια του ΜΠΑΚΑΛΗ οπως τα λεω εγω
    αυτον εχουν δασκαλο πατερα και οτι σκατα αλλο αυτον θα μοιασουν σε νοοτροπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμφωνησω πως ισχυουν για ολες τις ομαδες...υπαρχουν καποιοι κακως εννουμενοι φιλαθλοι που αγονται και φερονται απο τις εκαστοτε διοικησεις...ετσι και στην περιπτωση σας ο κοκκαλης εχει ενα σεβαστο αριθμο αυτου του ειδους φιλαθλων που δεν ασκουν καμια κριτικη για οτι προκυπτει στον ολυμπιακο απο πλευρας κοκκαλη παρα μονο βρισκονται εκει για να συμφωνουν με τον καισαρα γιατι αν διαφωνισουν καηκαν...οπου υπαρχει τετοιου ειδους οργανωση φιλαθλων δεν υπαρχει ευκολα αναπτυξη/βελτιωση...γιατι κανεις δε μιλαει, ολοι συφωνουν κα συνεπως ολα βαλτωνουν...δε θα βγαλω και την ομαδα μου απ εξω που με γνωμονα τον super 3 κινουνται πολλα απο τα νηματα του αρη απλα θα επισημανω μια διαφορα!
    στην περιπτωση του αρη υπαρχει ο super και σιγουρα πολλες φορες κανει το εργο τη διοικησης δυσκολο αλλα εχει αποψη. σωστη λαθος δε θα το κρινω παντως εχει και οπου δε συμφωνει δεν το καταπινει διαφωνει εμπρακτως.
    στον αντιποδα οι φιλαθλοι του ολυμπιακου που κινουνται γυρω απο τον κοκκλαη λειτουργουν ως πειθηνια οργανα του χωρις καμια κριση ετσι ντουγρου! τωρα οσο για αυτο για τον απλο κοσμο που πληρωνει και αρα απαιτει συμφωνω 100% αλλα ειναι υσκολο μεμονωμενα να αλλαξεις κατι, θελει συντονισμο και εδω δε γινεται αυτο σε κλασεις ανωτερα θεματα θα γινει σε επιπεδο ομαδων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι Κώστα. Τα έχουμε πει αρκετές φορές και καταντάει κουραστικό. Απλά έχουμε πει ότι πρέπει να τα λέμε ΟΛΑ! Και λόγω της αφορμής που σου είπα ότι πήρα αποφάσισα να το αναλύσω κάπως. Ελπίζω να είπα όσα έπρεπε και να μην ξέχασα κάτι...

    Pansofix το κακό ξέρεις ποιό είναι; Ότι τα άτομα που μου δώσαν την αφορμή δεν ανήκουν ούτε στη θύρα 7, ούτε έχουν κανένα συμφέρον από τον Κόκκαλη και να προσπαθούν να του κάνουν οικονομία. Συμφωνώ ότι μεμονωμένα δεν αλλάζει κάτι. Και (θέλω να) πιστεύω ότι αν δεν δούμε εμείς οι Ολυμπιακοί κάτι και φέτος να αλλάξει η στάση όλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς οι οπαδοί δεν είναι μόνοι τους στον ποδοσφαιρκό χάρτη. Ακόμα βρίσκονται οι προπονητές, οι παίχτες, οι χορηγοι, οι Προεδροι και φυσικα οι κωλοδημοσιογραφοι. Οι δυο τελευταίοι και ειδικα οι τελευταιοι κανουν το εργο μας δυσκολο. Σιγα μην κατσουν στη διοικηση να σκεφτουν αν εσυ εκανες το σκατο σου παξιμαδι για να παρεις ενα διαρκειας, μια φανελα ή ενα κασκολ. Στα τομπολινια τους. Σιγα μην κατσει να σκεφτει ο δημοσιογραφος την κουλτουρα των οπαδων. Χεσμενους μας εχουν ολοι Μπάμπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ξέρω φίλε Kanthare! Δυστυχώς έτσι είναι. Και σ' αυτό φταίνε οι δημοσιογράφοι, αλλά πιο πολύ φταίμε εμείς. Αν μιλάει μόνο μία μερίδα δεν γίνεται δουλειά. Ας πούμε, ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει διώξει πρόεδρο. Ακόμα και οι Παναθηναϊκοί μετά το συλλαλητήριο που έκαναν κατάφεραν να αλλάξουν την παλαιότερη κατάσταση.
    Απλά όταν υπάρχουν οπαδοί που συνεννοούνται με τους προέδρους για το ποιά στάση να περάσουν στον κόσμο, τότε δεν πρόκειται να πάμε μπροστά. ΠΟΤΕ! Θα μείνουμε Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή