Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ... ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ




Καλησπέρα συμπαραστάτες της τρέλας μας,

Μία ακόμα νίκη για τον Ολυμπιακό με αντίπαλο αυτή τη φορά τη Λάρισα. Μπορεί οι τρεις ήττες να φαίνονται πολλές για τους ερυθρόλευκους στον πρώτο γύρο, αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε ούτε μία ισοπαλία φέρνει την ομάδα να έχει 36 βαθμούς μετά το πέρας των πρώτων δεκαπέντε αγωνιστικών. 36 βαθμοί που είναι μία πολύ καλή συγκομιδή και ειδικά φέτος που ο δεύτερος βρίσκεται στο -5. Μην συζητήσουμε για τους υπόλοιπους...

Χθες στη Λάρισα είδαμε την ομάδα να έχει ένα πάρα πολύ καλό ημίχρονο και ένα όχι τόσο καλό. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μπήκε δυνατά με στόχο να φτάσει στο γκολ. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ένα εντυπωσιακό ποσοστό κατοχής 70%(!!) και σιγουριά σε όλες τις κινήσεις. Η άμυνα δεν απειλήθηκε καθόλου στα πρώτα λεπτά, έτσι οι ποδοσφαιριστές μας επικεντρώθηκαν μόνο στη δημιουργία φάσεων. Γύρω στο 25', ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τη Λάρισα και η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Δύο τρομερές επεμβάσεις του Αμπάρη κράτησαν το μηδέν, αλλά τελικά στο 35' ο Κατσιαρός ήταν αυτός που έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τρομερή όμως η κίνηση του Μέλμπεργκ που θύμισε... επιθετικό. Μόνο στο τέλος του ημιχρόνου φάνηκε η Λάρισα με την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Κουζέν και την εντυπωσιακή επέμβαση του Πάρντο.

Στο δέυτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν λίγο στο γήπεδο, κέρδισαν χώρο, αλλά και πάλι δεν έχασαν κάποια σημαντική ευκαιρία. Ο Βαλβέρδε με τις αλλαγές του, φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και πάλι οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που έχασαν δύο τρομερές ευκαιρίες. Μία με τον Φουστέρ που εκτέλεσε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και μία με τον Χολέμπας που είχε όλο το χώρο και τον χρόνο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αφού ήταν αφύλακτος, αλλά δεν σημάδεψε καλά και την έστειλε άουτ.

Προσωπικά πιστεύω ότι MVP του χθεσινού αγώνα ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Σίγουρα ξεχώρισε ο Μέλμπεργκ που ήταν αλάνθαστος στην άμυνα και έκανε και την προσπάθεια στο γκολ, αλλά και ο Ουρτάδο που ήταν τρομερός με εξαίρεση τη φάση της ανατροπής του Μετίν, όμως ο Ιμπαγάσα ήταν το κάτι άλλο. Δεν πέρασε τόσες πάσες όσο τις άλλες φορές. Κατάφερε όμως να κάνει ορισμένες εξαιρετικές μεταβιβάσεις που δημιούργησαν προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Το σημαντιότερο όμως ήταν ότι ο Αργεντίνος βρισκόταν παντού. Έτρεχε στην άμυνα και έκανε τάκλιν αμυντικού, απαγορεύοντας στους Λαρισαίους να δημιουργήσουν φάσεις. Να τα βλέπει ο Ντουντού αυτά που έχει ξεχάσει πως είναι να συνεισφέρεις και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού...

Η Λάρισα φωνάζει δικαιολογημένα για ένα πέναλτι, αλλά μετά το είχαν κάνει σχοινί κορδόνι να βουτάνε μπας και τους δώσει άλλο. Όχι μόνο αυτό... Ήθελαν να κερδίσουν και τις εντυπώσεις οι παίχτες των βυσσινί που δεν μπορούσαν να κάνουν ευκαιρία. Δεν είδα όμως να ασχολούνται οι πάντοτε αντικειμενικοί δημοσιογράφοι με την κόκκινη του Ιγκλέσιας, ούτε με τη φάση του Μέλμπεργκ στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί που υπήρχε ένα κράτημα μέσα στην περιοχή. Έστω ρε παιδί μου, να πείτε ότι ίσως να υπάρχει κι εκεί πέναλτι.

Απλά το ότι δεν τελειώσαμε καλά τις φάσεις που δημιουργήσαμε, για να ξεφύγει το σκορ, δίνει το δικαίωμα σε πολλούς να κάνουν σημαία την ανατροπή του Μετίν. Εδώ οι "πράσινες" εφημερίδες δεν κοιτάνε τα χάλια τους, με τον Ολυμπιακό ασχολούνται.

Το Πρωτάθλημα φαίνεται να κατηφορίζει προς... Πειραιά βάση της εικόνας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Όμως υπάρχει και ένα στατιστικό που σπάνια χαλάει. Ο Πρωταθλητής χειμώνα είναι και ο τελικός Πρωταθλητής.

Νίκη τώρα και την Τετάρτη με τον Αστέρα, να πάρουμε την πρόκριση για να κλείσει το 2010 με ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

3 σχόλια:

  1. και οχι μονο ! αιωνιος πρωταθλητης για παντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι έτσι Κώστα. Αλλά μην παρασυρθούμε από τους άλλους διαλύονται. Την δουλειά μας εμείς. Να γίνει ο Ολυμπιακός ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και στην Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή