Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΙΣΑΜΕ...




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Πολύ σημαντική η χθεσινή νίκη της ομάδας μας χθες επί της μαχητικής Καβάλας, όπου ούτε ο βάζελος, ούτε η Α.Ε.Κ. κατάφεραν να περάσουν. Μία Καβάλα που πέρσι είχε γίνει ο κακός μας δαίμονας αφού όχι μόνο δεν καταφέραμε να την νικήσουμε, αλλά "απέλυσε" και δύο προπονητές.

Οι ιδιαιτερότητες όμως του αγώνα δεν ήταν μόνο αυτές. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από μία ήττα από την Α.Ε.Κ., η οποία έφερε αναστάτωση στην ομάδα. Ο κόσμος φώναζε και το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Νίκη και μόνο νίκη ήταν το σύνθημα και δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα.

Αυτό όμως μάλλον έγινε ένα όχι δημιουργικό άγχος προς τους ποδοσφαιριστές μας. Κακή εμφάνιση γενικότερα και ο μόνος που έδειχνε να ξεχωρίζει ήταν ο Ιμπαγάσα. Δημιουργικά, γιατί πάλι όλη τη βρώμικη δουλειά την έκανε ο Φουστέρ. Και όντως ο Ισπανός είναι ντεφορμέ, αλλά το ξαναλέω... Τη δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο δεν την κάνει κανένας άλλος. Και αυτός είναι φυσικά ο λόγος που δεν παίζει ο Φετφατζίδης εκεί, αλλά και ο Ιμπαγάσα παίζει πιο πίσω. Γιατί ο Φουστέρ είναι πιο νέος από τον Αργεντίνο και έχει τα πνευμόνια να πιέζει ασταμάτητα την αντίπαλη άμυνα. Αυτό άλλωστε θέλει και ο Βαλβέρδε. Πίεση ψηλά, να μην αφήνει τον αντίπαλο να αναπτυχθεί.

Όπως είπαμε και πριν, η νίκη έγινε αυτοσκοπός και το θέαμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Φυσικά και δεν μου άρεσε ούτε εμένα αυτό, αλλά να πω την καθαρή μου αλήθεια, εγώ θέλω να δω τον Ολυμπιακό Πρωταθλητή φέτος αρχικά και το θέαμα το βάζω σε δεύτερη μοίρα. Δική μου γνώμη αυτή. Όχι ότι δεν έχουμε δει μπάλα, απλά λέω...
Απλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πολλούς.
Όταν με τους Σισέδες ο Βαλβέρδε άφησε την ομάδα να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο όπως το πρώτο, πολλοί φώναζαν γιατί δεν έβαλε τον Ουρτάδο. Τώρα τον έβαλε, γιατί τον έβαλε και έκανε την ομάδα αμυντική... Δεν ξέρω τι να πω.

Αμ το άλλο για τον Μιραλάς. Είναι λέει ντεφορμέ. Ναι δεν έβαλε γκολ σε δύο συνεχόμενους αγώνες. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι είναι ντεφορμέ. Το ότι βρέθηκε σε μία κακή βραδιά χθες δεν σημαίνει ντεφορμάρισμα. Με την Α.Ε.Κ. έκανε ένα λάθος τελειώμα, κατά τ' άλλα ήταν το ίδιο κινητικός. Εχθές δεν τον πήγαινε το παιχνίδι. Δεν ήταν αρνητικός, απλά δεν ήταν ο γνωστός Μιραλάς.

Τέλος για το πέναλτι, συμφωνώ ότι οι παίχτες του Ολυμπιακού πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα. Γι' αυτό πληρώνονται με τόσα λεφτά και γι' αυτό φοράνε την ερυθρόλευκη. Αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν μία δύσκολη απόφαση για όλους, το ποιός θα το εκτελέσει. Δεν γινόταν να χαθεί και αυτό. Ο Φουστέρ πήρε την ευθύνη και το εκτέλεσε άψογα. Όπως έπρεπε να το εκτελέσουν και οι άλλοι τρεις. Σε μία γωνία και αν το πιάσει, το έπιασε. Πάντως όχι πάνω από τα δοκάρια.
Πάντως αν από εδώ και πέρα, ο Φουστέρ αναλάβει το βάρος των πέναλτι, καλό θα είναι όταν και αν χάσει κάποιο, να μην αλλάξουμε πάλι εκτελεστή. Πρέπει κάποιος να μείνει και να στηριχθεί. Αλλιώς όλοι θα βαράνε πέναλτι με φόβο.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου