Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ




Καλησπέρα,

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει στον Ολυμπιακό μια ατελείωτη ονοματολογία για τους υποτιθέμενους στόχους του καλοκαιριού. Έχουν ακουστεί τουλάχιστον μια ντουζίνα ποδοσφαιριστές από τους οποίους όμως αμφιβάλλω αν θα υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον από τους ερυθρολεύκους έστω για έναν. Κοινό χαρακτηριστικό των περισσοτέρων είναι ότι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι.

Η γνώμη μου σ' αυτό το θέμα είναι ότι υπάρχουν πραγματικά κάποιες καλές περιπτώσεις, οι οποίες θα άξιζαν την προσοχή των Πρωταθλητών. Παίχτες μεγάλου βελινεκούς που μπορούν να τους κλείσουν από τώρα για το καλοκαίρι χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ στις ομάδες τους. Απ' όσο θυμάμαι, τλευταία φορά που το έκανε αυτό ο Ολυμπιακός ήταν με τον Αμπντεσλάμ Ουαντού.

Το όλο θέμα, πάντως, μου προκάλεσε την περιέργεια για το ποιά συμβόλαια λήγουν σε 3 μήνες και ποιές απ' αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα μας ν' ανέβει επίπεδο!

Ας τα δούμε ανα πρωτάθλημα... Θα ξεκινάμε απ' αυτούς με υψηλότερη ποδοσφαιρική αξία και θα κατεβαίνουμε σ' αυτούς με τη χαμηλότερη.

Bundesliga:

Πολύ καλή περίπτωση αποτελεί ο επιθετικός της Σάλκε Kevin Kuraniy. Ο Γερμανο-Βραζιλιάνος striker, που μεταγράφηκε στη Σάλκε το 2005 απ' την Στουτγάρδη, είναι αυτό που λέμε φορ περιοχής. Δεινός σκόρερ, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι (1,90 ύψος) αλλά αρκετά καλός και χαμηλά! Φέτος έχει 26 συμμετοχές με την ομάδα του κι έχει βρει δίχτυα 15 φορές!

Ένας ακόμα εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο 26άχρονος Paolo Guerrero του Αμβούργου. Ο Περουβιανός επιθετικός φέτος δεν έχει αγωνιστεί αρκετά καθώς μετράει μόλις 4 συμμετοχές, αλλά έχει προλάβει να σκοράρει 4 φορές!

Πάλι στη θέση του επιθετικού, ο Cacau. Ο Βραζιλιάνος με Γερμανική υπηκοότητα είναι περιφερειακός επιθετικός και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτητά του. Φέτος ο 29άχρονος έχει 8 γκολ σε 19 συμμετοχές.

Στη θέση του τερματοφύλακα ο Timo Hildebrand. Ο Γερμανός διεθνής έχει αγωνιστεί στην Στουτγάρδη, στη Βαλένθια και τώρα είναι στη Χόφενχαϊμ. Στη σαιζόν που διανύουμε έχει αγωνιστεί 26 φορές και έχει κρατήσει την εστία του ανέπαφη για 8 παιχνίδια.

Ένας ακόμα καλός τερματοφύλακας από το Γερμανικό πρωτάθλημα είναι ο Michael Rensing της Μπάγερν. Ο 25άχρονος έκανε πέρσι μια γεμάτη σαιζόν, ωστόσο φέτος έχει αγωνιστεί μόλις σε 4 αγώνες αν και ξεκίνησε ως ο βασικός τερματοφύλακας των Βαυαρών.

Premier League:

Μεγάλοι παίχτες και στο Αγγλικό Πρωτάθλημα, με τα αστέρια της Chelsea Joe Cole και Michael Ballack να φαντάζουν ως εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις (αν και δεν θα έχανε κανείς τίποτα να κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση)!

Υπάρχει επίσης ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ Fabio Aurelio. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο Βραζιλιάνος, ο οποίος μπορεί να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά. Φέτος έχει αγωνιστεί 14 φορές στην Αγγλική Πρέμιερ έχοντας μοιράσει 4 ασσίστ.

Patrick Vieira. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο για τον αμυντικό μέσο της Μάντσεστερ Σίτι που αν και στα 33 του, θα μπορούσε να προσφέρει αρκετά στον Ολυμπιακό. Εμένα θα μου άρεσε για 2 χρόνια τουλάχιστον...

Τέλος, ο Morten Gamst Pedersen είναι ένα όνομα που έχει ακουστεί ξανά για τους ερυθρολεύκους. Ο Νορβηγός αριστερός μέσος της Μπλάκμπερν έχει 26 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, έχει σκοράρει 3 φορές ενώ έχει "δώσει" 4 γκολ!

Primera Division:

Πολύ καλή περίπτωση κεντρικού αμυντικού ο Diego Godin της Βιγιαρεάλ. Ο 24άχρονος Ουργουανός είναι ο βράχος της άμυνας του "Κίτρινου Υποβρυχίου" αφού έχει αγωνιστεί 26 φορές και μάλιστα στις 25 έβγαλε όλο το 90λεπτο! Έχει αποβληθεί μία φορά ενώ έχει και 2 ασσίστ.

Άλλος ένας αρκετά καλός κεντρικός αμυντικός είναι ο Christoph Metzelder. Αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά φέτος με τον ερχομό του Ραούλ Αλμπιόλ έχει αγωνιστεί μόλις για έναν αγώνα. Πανύψηλος (1,94 ύψος) και σε καλή ηλικία για αμυντικός (29 χρονών).

Francisco Javier Yeste. Ο 30χρονος Βάσκος αγωνίζεται ως αριστερό χαφ, αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Πολύ καλή τεχνική και γενικά πολύ καλός ποδοσφαιριστής! 15 συμμετοχές αυτή τη σαιζόν, 1 γκολ και 2 ασσίστ.

Ο Νιγηριανός επιθετικός της Αλμέρια, Kalu Uche έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του την ταχύτητα. Πολύ καλός για πίεση ψηλά και πολύ χρήσιμο εργαλείο. 20 συμμετοχές φέτος, 5 γκολ και μία ασσίστ για τον 27χρονο.

Raúl Tamudo. Η σημαία της Εσπανυόλ. Είναι δεδομένο πως θα αποχωρήσει στο τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς, ο επι χρόνια αρχηγός των Καταλανών! Έχει αγωνιστεί μόλις 5 φορές φέτος, αλλά πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή αν και στα 32 του.

Serie A:

Ο Mario Alberto Santana είναι μία πολύ καλή λύση για τη θέση του δεξιού χαφ. Διεθνής με την Εθνική Αργεντινής, αρκετά γρήγορος και πολύ καλός τεχνίτης ο 28άχρονος άσσος της Φιορεντίνα! 22 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασσίστ για τον δεξιοπόδαρο μέσο.

Ligue 1:

3 είναι οι παίχτες που ξεχωρίζουν από το Γαλλικό Πρωτάθλημα που μπορούν να ανεβάσουν την απόδοση του Ολυμπιακού.

Marouane Chamakh. Τον γνωρίσαμε από τις συναντήσεις μας με την Μπορντό τον Γαλλο-Μαροκινό επιθετικό. Μεγαλωμένος στις ακαδημίες της Μπορντό, έχει αγωνιστεί σε 28 αγώνες του Γαλλικού Πρωταθλήματος, έχει βρε δίχτυα 9 φορές και έχει δώσει 3 ασσίστ!

Δύο γνώριμες περιπτώσεις οι παίχτες της Λυών, Sidney Govou και Kim Källström.

Ο 30χρονος επιθετικός αγωνίζεται εδώ και μία δεκαετία στη Λυών! Αγωνίζεται ως περιφεριακός επιθετικός, διακρίνεται για την ταχύτητά του και στο φετινό Σαμπιονά έχει αγωνιστεί 24 φορές έχοντας σκοράρει 2 φορές κι έχοντας μοιράσει ισάριθμες ασσίστ.

Γνωστός και μη εξαιρετέος ο Σουηδός μέσος, που μας απασχόλησε έντονα πέρσι το καλοκαίρι. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής και πολύ καλός επαγγελματίας (Σουηδός γαρ). 24 συμμετοχές, 3 γκολ και 4 ασσίστ ο φετινός απολογισμός του στο Γαλλικό Πρωτάθλημα.

Αυτοί ήταν μερικοί από τους πιο αξιόλογους ποδοσφαιριστές που μπορούν από τον Γενάρη που μας πέρασε να διαπραγματεύονται το νέο τους συμβόλαιο με ομάδα της αρεσκείας τους.

Μακάρι να δούμε κάποιους απ' αυτούς ντυμένους στα ερυθρόλευκα...

Με σεβασμό

Υ.Γ.1 Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτοί! Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές ακόμα και από άλλα πρωταθλήματα. Απλά έβαλα αυτούς που κατά τη δική μου άποψη θα βοηθούσαν στη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας.

Υ.Γ.2 Πριν απ' όλα αυτά όμως, να κλείσουμε προπονητή!

4 σχόλια:

  1. ποιος νινιαδης τωρα και μαλακιες
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ MATADOR ΚΥΡΙΟΙ
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΜΠΡΑΒΟ

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΦΩΝ ΜΩΡΑΛΗ

    ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
    ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
    ΜΠΑΚΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπαμπη με συγχωρεις αλλα ειναι πολυ δυσκολο να δεις εστω κι εναν απο αυτους στον Ολυμπιακο. Ειδικα αν δεν παιζεις τσου λου. Αντε να ερθει ο Ταμουδο κι ο Ουτσε. Θα ερθει ο Βιεϊρά στον Ολυμπιακό να κάνει τι; Να πάρει λεφτά; Εδω ο άλλος δεν έδινε το προηγουμενο καλοκαιρι πεντε φραγκα παραπανω για να παρει τον Γκονζαλες. Ουτε πρωταθλημα φαινεται να παιρνεις, ουτε κυπελλο παιρνεις, σοβαρη πιθανοτητα να μεινεις εκτος τσου λου εχεις - ακομα και εκτος Ευρωπης - οποτε μαζεψε πρωτα τα κομματια σου, ας αποφασισει ο Κοκκαλης τι θελει και μετα βλεπεις για παιχτες. Υπαρχουν πολλοι απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε μου κανθαρε αυτο που επισημαινει ο μπαμπης εχει απολυτο δικαιο
    δηλαδη αναλυει καποιες περιπτωσεις οι οποιες οντως ειναι εξαιρετικες
    τωρα απο το γραφω μεχρι οτι μας γραφουν μας δουλευουν ψιλο γαζι αυτο ειναι ενα θεμα το οποιο εγω προσωπικα το εχω αναγαγει σε μειζον θεμα εδω και κατι χρονια
    οταν ειπα στον μπαμπη οτι εχουμε και εισαγγελεις αυτο ειναι το μικροτερον τωρα ανοιγουν οι ασκοι του αιολου
    και ολοι μας νιωθουμε τον εμπαιγμο οταν εδω και δυο μηνες μας πανε μερα με τη μερα πισω στο θεμα του προπονητη
    ξερουμε τη συμβαινει και προπαντων γνωριζουμε τις λυσεις αλλους δεν βολευει γιατι εχουν ταχθει υπερ αυτης της καταστασεως και ζουν μεσα απο τον θρυλο
    ο μπαμπης γνωμη μου πρεπει να τα γραφει και οταν ερθει η ωρα να τα ανεβαζει διοτι ποτε δεν μου αρεσαν οι μετα χριστον προφητες σαν κατι δημοσιογραφους και κατι οπαδους του κωλου του θρυλου
    η μαλλον του ΜΠΑΚΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα παιδιά,

    Με κάλυψε νομίζω ο Κώστας στο τρίτο σχόλιο. Πιο πολύ ήθελα να τονίσω ότι ακόμα και αν δεν έχεις τα λεφτά (ή καλύτερα δεν θες να βάλεις τα λεφτά) για να πληρώσεις τις ομάδες, υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να έρθουν μ' ένα καλό συμβόλαιο. Και γνώμη μου είναι ότι, εφ' όσον έχεις κι έναν προπονητή βέβαια, αυτούς τους παίχτες τους βλέπεις απ' τον Γενάρη. Συζητάς με τον προπονητή και τους κλείνεις αμέσως. Δεν περιμένεις το καλοκαίρι. Με μία λέξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. Πράγμα που δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό. Γιατί πάλι ο προπονητής θα κλείσει τον Ιούνιο, γιατί τότε όλοι αυτοί που έμεναν ελεύθεροι θα έχουν βρει ομάδα και μετά θα κλαίνε γιατί η Μπέτις ζητάει 6 και όχι 4...

    ΑπάντησηΔιαγραφή