Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ




Καλησπέρα,

Από χθες ξεκινήσαμε να αναλύουμε τα τραγικά λάθη της φετινής χρονιάς που δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό τουλάχιστον να διεκδικήσει με αξιώσεις το φετινό πρωτάθλημα.

Χθες μιλήσαμε για τους γιατρούς μας, οι οποίοι δεν ξέρω αν παίζουν το παιχνιδάκι κάποιου άλλου, αλλά φέτος ειδικά μας έχουν φλομώσει στα ψέμματα και στις ανακρίβειες!

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους προπονητές, που σίγουρα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για την αγωνιστική εικόνα μας. Σίγουρα και οι τρεις που έκατσαν φέτος στον πάγκο της ομάδας μας δεν πήραν από μόνοι τους την πρωτοβουλία... Κάποιος τους έφερε. Όμως σήμερα θα αναλύσουμε τα δικά τους λάθη.

Πάμε λοιπόν...

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Το καλοκαίρι προσελήφθη για να διαχειριστεί τη ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ που λέγεται Ολυμπιακός ένας ''προπονητής'' με μηδενική εμπειρία από μεγάλες ομάδες. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, λοιπόν που επειδή μας απέκελεισε από το περσινό Champions League κέρδισε τη συμπάθεια κάποιων για να μας τον φορτώσουν. Η άλλη δικαιολογία ήταν ότι έχει εμπειρία να προετοιμάζει ομάδες που ξεκινούν τη χρονιά από τον Ιούλιο. Ο κόσμος παρά τις αντιρρήσεις του, τον δέχτηκε. Εννοείται όμως ότι δεν μπορούσε κανείς να του δώσει την πίστωση χρόνου που θα έδινε σε κάποιον πραγματικά καλό προπονητή.

Η φετινή προετοιμασία της ομάδας μας, ξεκίνησε σύμφωνα με τους δημοσιογράφους πολύ καλά. Μα κάθε χρόνο ρε παιδιά, όλες οι προετοιμασίες να πηγαίνουν καλά και στο τέλος να μας λέτε ότι ήταν ελλιπείς; Γιατί δεν βγαίνετε να τα πείτε απ' την αρχή; Τελος πάντων, άλλο θέμα αυτό! Εκ του αποτελέσματος η προετοιμασία ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ. Η χειρότερη όλων των εποχών. Χειρότερη ακόμα κι από εκείνη του Τρον Σόλιντ, τότε που η ομάδα σε όλα τα φιλικά έπαιζε φοβερό ποδόσφαιρο σκορπώντας τεσσάρες και πεντάρες και μετά όταν άρχισαν τα επίσημα δεν μπορούσαν να παίξουν! Εδώ όμως να τονίσω ότι ο Γεωργιανός είχε ένα καλό, ίσως και το μοναδικό του... Ότι δεν κοίταζε ονόματα και προτιμούσε να βάζει τον Μήτρογλου από το ''όνομα'' Ντιόγκο.

Άρχισαν τα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Δεν περιμέναμε και πολλά εκεί. Η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε, όντας ανέτοιμη και πήρε σκορ πρόκρισης. Μέτρια εμφάνιση στο Καραϊσκάκη και σκορ πάλι 2-0. Καλά ως εκεί καθώς υπήρχε η διακαιολογία... Μετά από τη Σλόβαν, Σέριφ. Και εντάξει δεχτήκαμε την άσχημη εικόνα του πρώτου αγώνα στη Μολδαβία, αλλά το γυαλί με τον ''Τιμουρίνιο'' (τρομάρα του) ράγισε στον εντός έδρας αγώνα με τους Σερίφηδες! Εκεί που μας έδειξε τί ομάδα ήθελε να κάνει. Ο άνθρωπος είχε τσακωθεί με την επίθεση. Είχε ένα 2-0 στην πλάτη και αντί να παίξει άνετα και επιθετικά μου ξεκίνησε με 7 (!!!) αμυντικούς. Εικόνα μικρής ομάδας που πήρε κατά τύχη ένα σκορ εκτός έδρας και προσπάθησε να το διαφυλάξει και στην έδρα της. Στα λάθη του, πιστώνεται ακόμα και το γεγονός της γκρίνιας που αρχίζει να δημιουργείται στα αποδυτήρια και τις κακές σχέσεις που είχε με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές! Και φτάσαμε στο παιχνίδι με την Καβάλα... Πάλι αμυντικό σύστημα να κρατήσουμε το 0 και να βάλουμε κάποιο γκολ από αντεπίθεση. Πού νόμιζες ότι ήσουν ρε φιλαράκο; Στην Καλαμαριά; Και μετά μου έβαλες μέσα Γκαλέττι και Ντάρμπισιρ ενώ ήταν ανέτοιμοι για να μας πεις ότι εγώ τους έβαλα όλους; Που ακόμα και τότε μου έβγαλες τον επιθετικό για να βάλεις τον Τοροσίδη αριστερό χαφ (!); Χώρια απ' αυτά τα λάθη, οι παίχτες έδειχναν από τότε ότι δεν είχαν τις αντοχές να βγάλουν 90λεπτο! Ο κόσμος φωνάζει το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε και τελικά το ''πρώτο λάθος'' του καλοκαιριού απομακρύνεται.

Αφού έφυγε ο άνθρωπος αυτός έβγαλε όλη τη ''χολή'' του για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του με κατά καιρούς δηλώσεις, και πρόσφατο παράδειγμα τα συγχαρητήρια που έδωσε στον πρόεδρο του Ηρακλή για τη νίκη τους στο παιχνίδι της Κυριακής. Τόσο κόμπλεξ!


Μετά τον Γεωργιανό έκατσε στον πάγκο της ομάδας ο Μπάντοβιτς με βοηθό το Νινιάδη. Πέτυχαν το τρία στα τρία σε πολύ κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια. Έχουμε και μ' αυτούς όμως συνέχεια...

Και φτάνουμε στον Ζίκο... Εδώ έχουμε πολλά να πούμε. Με το πρώτο άκουσμα οι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν. ΜΕΓΑΛΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ όνομα του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Σαν προπονητής όμως; Θα βλέπαμε...

Αρχικά ο Βραζιλιάνος προσπάθησε να αλλάξει νοοτροπία στην ομάδα. Να την κάνει πιο επιθετική, κρατώντας βέβαια την καλή άμυνα που προσπάθησε να φτιάξει ο προκάτοχός του. Εντώπισε τα προβλήματα φυσικής κατάστασης και έλεγε συνεχώς ότι θα προσπαθήσει να τα επιλύσει. Προσπάθησε... Αφού ίδρωσε από την προσπάθεια! Η ομάδα έδειξε κάποια πρόοδο, όμως μετά... χειροτέρευσε! Σύμφωνα με προπονητές, ακόμα και αν η προετοιμασία ήταν κακή και οι παίχτες δεν είχαν αντοχές, αυτό μπορεί να διορθωθεί μέσα στη χρονιά. Πράγμα που δεν έκανε ο Ζίκο. Αντίθετα, όταν τα Χριστούγεννα του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει εκείνος τους έδωσε εννιά ολόκληρες μέρες άδεια! Φυσικά και δεν το έκανε για τους παίχτες, για να ξεκουραστούν, αλλά για τον ίδιο! Ήθελε να πάει στην πατρίδα του, να δει το άγαλμα που του έφτιαξαν και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Ρομάριο! Α, ξέχασα και το φιλικό που ήθελε να παίξει.

Η λέξη πειθαρχία δεν υπήρχε στην ομάδα. Ο καθ' ένας έκανε ότι ήθελε μέσα κι έξω από το γήπεδο. Ο Ντουντού, χωρίς να πάρει άδεια πήγε κι έπαιξε φιλικό στη Βραζιλία και γύρισε τραυματίας. Ο Ντιόγκο σύχναζε στο Frangelico κι άλλα πολλά! Μόνο ο Μέλμπεργκ γύρισε προετοιμασμένος και σαν γνήσιος επαγγελματίας έφερε ακόμα και το πρόγραμμα εκγύμνασης που έκανε. Και ο Ζίκο δεν ήξερε καν τί ήταν αυτά που έκανε!!

Ο Βραζιλιάνος κόουτς ήταν ένας γνώστης του ποδοσφαίρου. Όσο είμαι κι εγώ γνώστης της πυρηνικής φυσικής... Ο άνθρωπος το μόνο που ήξερε ήταν οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές. Δεν ήξερε καν τον Χάτεμ Μπεν Αρφά, το στόχο του χειμώνα! Φανταστείτε για τί άνθρωπο μιλάμε που σύμφωνα με μία φήμη, όταν ήρθε ο μάνατζερ του Γαλλο-αλγερινού να δει τις εγκαταστάεις του Ρέντη, ο Ζίκο τον υποδέχτηκε με το σώβρακο!!!!!

Πολλά πειράματα στην ομάδα, με τον Ντομί να δοκιμάζεται σαν αμυντικό χαφ στο Κλεάνθης Βικελίδης, να βάζει τον Κατσικογιάννη στο κέντρο στο ντέρμπι με την Α.Ε.Κ. ενώ δεν είχε παίξει ποτέ όλον αυτόν τον καιρό. Και πάλι η Καβάλα, μας έδιωξε έναν ακόμα προπονητή, αφου μετά το 0-0 στην εκτός έδρας αναμέτρησης ο Ζίκο απολύθηκε!

Τέλος, ξαναήρθαν οι Μπάντοβιτς Νινιάδης οι οποίοι παρέλαβαν καμμένη γη. Προσπάθησαν να κάνουν κάτι, μείωσαν τη διαφορά, αλλά η κατάσταση ήταν τόσο χάλια που δεν μπορούσε να τη διορθώσει το ''δίδυμο''. Προσωπικά δεν τους κατηγορώ, αν κι έχουν κάνει αρκετά λάθη σε αγωνιστικά ζητήματα! Δεν είναι προπονητές... Απλά ένα παράπονο: Μη μας δουλεύετε κύριε Μπάντοβιτς με δηλώσεις τύπου Σόλιντ ότι υπάρχουν ακόμα 15 βαθμοί να πάρουμε και θα δούμε. Προσπα8είστε τουλάχιστον να ετοιμάσετε την ομάδα μη χάσουμε και τη δεύτερη θέση!

Με σεβασμό.

Υ.Γ.1 Επειδή σίγουρα θα έχω ξεχάσει πράγματα, μπορείτε στα σχόλια να προσθέσετε και τις δικές σας παρατηρήσεις.

Υ.Γ.2 Βρήκαμε έναν επαγγελματία προπονητή και τον διώξαμε...

Υ.Γ.3 Ο νέος προπονητής να έρθει από... χθες.

Υ.Γ.4 Το ξαναζεσταμένο φαγητό δεν μου πολυαρέσει, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έιναι... λουκούμι!

4 σχόλια:

  1. Όταν ο Πρόεδρος σου δεν νοιαζεται και δειχνει προκλητικα αδιαφορος ειναι αναμενομενο οι παιχτες να ειναι απειθαρχοι εντος και εκτος γηπεδου. Τον Ζικο και τον καθε Ζικο θα υπολογιζαν; Προσωπικα νομιζω οτι ο Ζικο την ειχε μυριστει την δουλεια. Πολυ απλα η ομαδα δεν εχει ποιοτητα. Περα απο κακες προετοιμασιες, από ελειψη τρεξιματων, από από από. Απλα κοιτα ποιοι παιζουν στο κεντρο και πως παιζουν. Στολτιδης; Μαρεσκα αμυντικο χαφ;
    Φυσικά και φταιει ο Προεδρας για ολα αυτα. Οπως πιστωνεται τις επιτυχιες θα πρεπει να πιστωνεται και τις αποτυχιες. Όσο για τον Ζικο αυτους ειχε. Αυτους τους δωσανε. Οταν ομως κερδιζε τον Παναθηναικο και περνουσε στην επομενη φαση του τσου λου θυμασαι τα πρωτοσελιδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα ξαναδιάβαζα πρωτοσέλιδα και άρθρα από την πρόσληψή του. Οι περισσότεροι τον αποθέωναν χωρίς να τον δουν. Προσωπικά από τα ονόματα που είχαν ακουστεί τότε, εγώ ήθελα τον Quique Flores. Γενικά μ' αρέσει αυτό το στυλ προπονητή. Δεν ενθουσιάστηκα με τον Ζίκο αλλά ok, ήθελα να δω πρώτα για να κρίνω. Δυστυχώς , δεν έπεισε. Και αν είδες καλά στην αρχή του κειμένου λέω ότι και οι τρεις που έκατσαν φέτος δεν ήρθαν από μόνοι τους. Κάποιος τους έφερε. Πλησιάζει και η σειρά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητη εν χριστο αδερφοι
    για το συγκεκριμενο θεμα τους προπονητες και οσο διαβαζα μπαμπη αυτα που ελεγες κατεβαζα τα μυρια οσια
    αλλα θα στο ξαναπω δεν βρηκαν την πορτα ανοιχτη ο μπακαλης τους εμπασε μεσα
    και για αυτα που λεει ο γεωργιανος ευθυνη του μπακαλη που εδωσε δικαιωμα σε εναν τουρκουλα
    γιατι μπαμπη κουτσοι στραβοι στον αγιο παντελεημονα
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΠΑΚΑΛΗ ΚΑΚΟΠΕΘΑΜΕΝΕ
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/3/10

    Καλησπέρα παιδιά. Όλα όσα έφτασαν την ομάδα σε αυτό το σημείο, περιστρέφονται γύρω από τον Κόκκαλη. Έτσι και τους προπονητές αυτός τους έβαλε στο παιχνίδι. Η συχνή τους αλλαγή έφερε τον Ολυμπιακό σε σημείο αυτοκαταστροφής. Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο λειτουργικότητας. Μεταξύ των προαναφερθέντων υπάρχουν φοβερές αντιθέσεις, ο κάθε ένας με το δικό του σύστημα και τις δικές του κινήσεις. Αυτό διέλυσε τον Ολυμπιακό, αποσυντόνισε τους παίχτες, τους έκανε απειθάρχητους και ουσιαστικά με τον ερχομό νέου προπονητή, φτου και πάλι απ’ την αρχή. Είναι όπως ακριβώς και το σχολείο, όταν ένας μαθητής αναγκάζεται να αλλάζει συχνά σχολείο, αυτό τον κάνει κάπου να χάνει το νόημα και να κόβει πίσω στα μαθήματα. Αλλιώς λειτουργεί ο ένας, τελείως διαφορετικά ο άλλος. Πλήρης καταστροφή. Άσε που κάνει μεγάλο κακό στο όνομα του Ολυμπιακού. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Έτσι όπως τα έχει κάνει ο μπακάλης, πρέπει απαραιτήτως να φτιάξει την ομάδα απ’ την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή