Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΠΟΥ Ν' ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ



Καλησπέρα,

Επειδή κατ' αρχάς δεν γουστάρω να βάλω κανενός τη φάτσα έβαλα το σήμα του Ολυμπιακού! Της ΟΜΑΔΑΣ-ΙΔΕΑΣ που ό,τι και να κάνουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, δεν πρόκειται ποτέ να μικρύνουν!

Όπως είπα και χθες βράδυ το πρωτάθλημα τελείωσε. Αν όχι μαθηματικά, τουλάχιστον ουσιαστικά! Και αυτό το δικαίωμα να το λέμε το έδωσαν οι ερυθρόλευκοι! Αυτή η εικόνα που είδαμε και χθες, δεν είναι εικόνα ομάδας! Ένα παιχνίδι άναρχο, χωρίς συγκεκριμένο πλάνο, με τον καθ' ένα να κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι!

Η υπομονή (τουλάχιστον η δική μου) εξαντλήθηκε και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ!

Θ' αρχίσουμε από αυτούς που φέρουν μικρότερη ευθύνη και θα ανεβαίνουμε σιγά σιγά τα... κλιμάκια μέχρι τον ΚΥΡΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ! Κι επειδή δεν θέλω να σας κουράσω και να σας φουντώσω λέγοντας τα όλα μαζεμένα, κάθε μέρα θα αναλύουμε και έναν... ''ένοχο''! Μια παρατήρηση ότι αναφέρομαι μόνο στη φετινή χρονιά.

Αρχίζουμε λοιπόν...

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: Στον Ολυμπιακό βλέπουμε φαινόμενα ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ! Κάθε μα κάθε χρόνο έχουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Δηλαδή ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά! Μόνο σε μας; Και το κακό είναι ότι γίνεται σε όλα τα αθλήματα (θυμηθείτε περίπτωση Ματσιγιάουσκας)! Και άντε να δεχτώ ότι αυτό είναι και θέμα ατυχίας. Μετά από κάθε τραυματισμό, βγαίνουν οι γιατροί της κάθε ομάδας και κάνουν μία πρόβλεψη για το πότε θα είναι έτοιμος ο παίχτης να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πέφτουν με μαθηματική ακρίβεια μέσα. Ειδικά στα μεγάλα Ευρωπαϊκά κλάμπ, ό,τι πουν οι γιατροί είναι και εγγύηση! Κάτι που δεν συμβάινει σε καμία περίπτωση στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς;


Το καλοκαίρι ήρθε πλέον σαν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού (και όχι σαν δανεικός) ο Ματ Ντάρμπισιρ. Ήταν ακόμα τέλη Ιουνίου όταν οι γιατροί της ομάδας μας, έλεγαν ότι αρχές Σεπτέμβρη θα είναι 100% έτοιμος. Όλα καλά μέχρι εδώ. Πέρασε το καλοκαίρι και ήρθε ο Σεπτέμβρης. Ήρθε η ώρα να δούμε τον Άγγλο; Ναι, άλλα όχι και εντελώς καλά. Τον είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα με την Καβάλα και από εκεί και πέρα άρχισε το σίριαλ... ''Άγγλος Ασθενής''! Ένα μήνα ακόμα εκτός ο Ντάρμπισιρ... Ο μήνας πέρασε και τίποτα ακόμα. Τον επόμενο μήνα μας έλεγαν. ΤΙΠΟΤΑ πάλι! Μην το κουράζω και πολύ κάθε μήνα μας έλεγαν... τον επόμενο. Τελικά τον είδαμε... το 2010!! Και παρ' όλα αυτά ο Άγγλος επιθετικός υποστήριξε τον γιατρό αποκατάστασης όταν τον απέλυσαν. Άλλη νοοτροπία θα μου πείτε, αλλά δεν νομίζω να βοήθησε τόσο πολύ την ομάδα ο συγκεκριμένος γιατρός...

Περίπτωση Ντιόγκο. Εκεί ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Χτύπησε στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό στις 4 Οκτωβρίου. Μας είπαν ότι θα μείνει εκτός 3-4 εβδομάδες. Ναι, παραλίγο. Ο Ντιόγκο επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στις 20 Δεκεμβρίου στον αγώνα που έκλεισε τον πρώτο γύρο, με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δηλαδή 11 εβδομάδες (!) μετά. Κοντά πέσατε πάλι...

Περίπτωση Γκαλέττι. Άλλος ένας παίχτης τη φετινή σεζόν που όλο γυρίζε και ποτέ δεν τον βλέπαμε έτοιμο. Γιατί ακόμα και όταν γύριζε μετά έμενε πάλι εκτός. Αφού δεν ήταν έτοιμος ρε παιδιά, γιατί δίνατε το ok για ν' αγωνιστεί. Τραγικά λάθη που μάλλον δεν θ' ακούσουμε ποτέ εξηγήσεις. Και το γλυκό έδεσε με το πρόβλημα στα νεφρά του Λούτσι. Εκεί βέβαια δεν ευθύνεται το ιατρικό τιμ.

Περίπτωση Ντουντού. Το θέμα του Βραζιλιάνου μέσου είναι ακόμα σε ισχύ. Γύρισε από την εννιαήμερη άδεια του Ζίκο τραυματίας. Ήταν αμφίβολος στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. που θα γινόταν ανήμερα των Φώτων, στις 6 του Γενάρη. Προσέξτε... αμφίβολος. Δηλαδή προλαβαίνει δεν προλαβαίνει. Τελικά δεν πρόλαβε και φτάσαμε 8 Μαρτίου και ακόμα περιμένουμε! Όλο ετοιμαζόταν και πάντα ήταν... ανέτοιμος! Θα προλάβαινε την Μπορντό μας έλεγαν. Όσο πλησίαζε το παιχνίδι γινόταν αμφίβολος και τελικά δεν έπαιξε. Θα ήταν έτοιμος σίγουρα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Ρε πάλι μέσα πέσατε; Κάντε και κανένα λάθος. Αλλά συγγνώμη, ξέρουμε ξέρουμε. Θα είναι έτοιμος το Σάββατο με τα Γιάννενα!

Τελευταίο παράδειγμα μου θα είναι ο Ντάτολο. Ο Αργεντίνος, πρόσφατο (δανεικό) απόκτημα του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Τότε λοιπόν βγήκαν οι γιατροί της ομάδας να πουν ότι ο αριστεροπόδαρος χαφ θα μείνει εκτός για μία εβδομάδα, την ίδια ώρα που ο ατζέντης του μίλησε για τέσσερις. Ποιός έχει δίκιο; Θα το δούμε στην πράξη. Σύμφωνα με τους δικούς μας, το Σάββατο παίζει. Για να δούμε... Αν και προσωπικά, πιο πολύ εμπιστεύομαι τον μάνατζερ του.

Υπάρχουν κι άλλα πολλά παραδείγματα, αλλά αυτά ήταν τα πιο ''τρανταχτά''.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας!

Τα λέμε αύριο με άλλους ανευθυνοϋπέυθυνους...

6 σχόλια:

  1. οπα αυτα ειναι θεματα με μπολικο φαι
    μιλησες για τις μεγαλες ομαδες της ευρωπης αυτες που σεβονται τα περουσιακα τους στοιχεια και λειτουργουν αψογα στην κυριολεξια
    προσφατα σε μια συνεντευξη ο υπευθυνος γιατρος του ιατρικου κεντρου αθηνων (δεν θυμαμαι το ονομα του )στην τηλεοραση του σκαι μιλησε οτι ολες οι μεγαλες ομαδες οφειλουν να εχουν συγχρονα μηχανηματα ωστε εκτος απο τις ενδελεχης εξετασεις να μπορουν να διαγνωσκουν και προβληματα τραυματισμων (τετοια υπαρχουν στην αγγλια ισπανια ιταλια γερμανια )ωστε να προλαβαινουν το κακο και να το χτυπανε απο τη ριζα τους
    επισης για τους μυικους τραυματισμους οτι οι ομαδες δεν πρεπει να βιαζονται να επαναφερουν τους αθλητες γρηγορα στους αγωνιστικους χωρους γιατι εμπιμπτει κινδυνος σοβαροτερου τραυματισμου
    να αφηνουν δηλαδη ενα χρονικο περιθωριο
    να σε πληροφορησω απο οτι εχω μαθει τετοια μηχανηματα εχουν ΦΕΡΕΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
    μιλησε επισης για τους γυμναστες και την προπονηση και αλλα πολλα ενδιαφεροντα
    αν βλεπεις εσυ να υπαρχουν αυτα τα πραγματα απο τον μπακαλη εγω πασο
    ΟΤΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΥΜΝΑΣΤΟΙ αλλα δεν εχουν και συγκεκριμενο τροπο εκγυμνασης
    του χρονου ας αλλαξει προπονητες ο μαλακας
    πηγε ο ντουντου βραζιλια και γυρισε με προβλημα στο πελμα
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΗ ΗΤΑΝ
    ΠΑΡΑΝΙΧΙΔΑ ?ΚΑΛΛΟΣ ?ΠΕΤΣΑΚΙ ?
    και υστερα αναλυουμε τους λογους
    και δεν θελω να μου πεις αν γινονται απο αλλους
    στα παπαρια μου κοιταω την δικη μου καμπουρα
    ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ
    ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ?
    ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΥΣ Ο ΚΛΕΙΖΑ οχι μονο επαιξε με την ταου εικοσιδυο λεπτα αλλα ηταν και κορυφαιος
    και μαλιστα γκρινιαζε γιατι δεν εβγαλε ολο το παιχνιδι
    και ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΩ ΔΙΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ
    ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕΣΑ
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστο ρε συ Κώστα! Τί συγκρίνεις τώρα; Τους καλομαθημένους του ποδοσφαίρου με αυτούς του μπάσκετ; Εδώ πέρσι ο Μπουρούσης έπαιζε με ρίξη στο γόνατο!! Ποιός χρυσοπληρωμένος του ποδοσφαίρου το 'χει κάνει αυτό; Αλλά θα μιλήσω και γι' αυτούς... Είπαμε, κάθε μέρα θα πηγαίνουμε σ' αυτούς που φταίνει πιο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/3/10

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΤΕΡΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοείται Θέμη, γι' αυτό και θα τον αφήσω τελευταίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά αυτά που λες. Το οτι δεν προφυλασσεις τα περιουσιακα στοιχεια τι μπορεί να σημαίνει; Αδιαφορία, αδυναμία και αγνοια. Αν βάλεις και το γεγονος οτι η ομαδα ειναι αγυμναστοι χωρις δυναμεις δενει το γλυκο.

    Παντως για τον Άγγλο να σου πω οτι ειχε ασχημο και υπουλο τραυματισμο. Πολυ ευκολα σε φερνει πισω, πολυ ευκολα παθαινεις υποτροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/3/10

    Καλημέρα Μπάμπη. Ήμουν σίγουρη πως θα άφηνες τον Κόκκαλη τελευταίο. Αυτός είναι η αιτία του κακού για όλα. Χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα για να συνέλθει (αν συνέλθει) γιατί είναι τόσο αδιάφορος που οι φήμες περί αποχώρησης οργιάζουν. Η δική του αδιαφορία παροτρύνει όλους τους υπόλοιπους να συμβιβάζονται με τα λίγα και να τα περιμένουν όλα έτοιμα. Αφού σου λέει δεν ενδιαφέρει τον Πρόεδρο (ο Θεός να τον κάνει Πρόεδρο) τότε αυτοί γιατί να σκάνε;;;; Υπάρχουν και φιλότιμοι που αγαπάνε τον Ολυμπιακό, αλλά μόνοι τους δε μπορούν να κάνουν και πολλά. Όλα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους και ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο. Η ατομικότητα δε βοηθά και καταντά γελοία. Η ομαδικότητα είναι που κάνει τη διαφορά, αυτό το δέσιμο μεταξύ των πάντων που δημιουργεί ένα απροσπέλαστο πεδίο….κάτι που δυστυχώς δεν διαθέτουμε πια. Όλα γυρίζουν γύρω από τον Σωκράτη. Ένα καράβι βουλιάζει χωρίς τον καπετάνιο του, ένα αεροπλάνο πέφτει και τσακίζεται χωρίς τον πιλότο του. Έτσι και ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ στέλνει τον Θρύλο στην καταστροφή. Αν ο ηγέτης αδιαφορεί τότε όλα γκρεμίζονται χωρίς επιστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή