Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ




''Θρυλέ γερά να πάμε στη Γαλλία, για να σηκώσουμε το Ευρωπαϊκό, όπως το '97 στη Ρώμη που μ' έκανες να τρελαθώ.''

Σε πολύ καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός νίκησε την Κίμκι (και όχι Χίμκι) με 87-69. Νίκη που σημαίνει μισή πρωτιά αφού αρκεί πλέον να κάνει δύο νίκες στα ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου και να πάει με πλεονέκτυμα έδρας στα play-off που θα τον οδηγήσουν στο Final Four!

Η ομάδα μας ξεκίνησε το παιχνίδι με πολύ συγκέντρωση στην άμυνα, αντίθετα στην επίθεση λόγω προσωπικών λαθών κυρίως και όχι λόγω πίεσης από τους αντιπάλους δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Αυτό δεν κράτησε πολύ όμως αφού ανέβηκε κατακόρυφα η επίθεση, ενώ η άμυνα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

Στη δεύτερη περίοδο δεν μπήκε τόσο καλά η ομάδα αφού έμεινε για αρκετή ώρα χωρίς να σκοράρει κι έδωσε την ευκαιρία στους Ρώσους να μειώσουν ακόμα και στους 5. Οι ερυθρόλευκοι πάτησαν όμως ξανά το γκάζι και έστειλαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό.

Η τρίτη περίοδος ήταν η χειρότερη για την ομάδα μας, φαινόμενο που είναι συχνό και σίγουρα πρέπει να προσεχθεί! Και πάλι όμως προς το τέλος κι αυτής της περιόδου η ομάδα μας ξέφυγε και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Κίμκι.

Και φτάσαμε στην τέταρτη περίοδο όπου είδαμε κατά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εκπληκτικό μπάσκετ! Απίστευτο passing game σε κάποιες φάσεις και το γκάζι τέρμα κολλημένο για να φτάσει η διαφορά ακόμα και στους 20 μέχρι το τελικό 87-69.

Σήμερα είδαμε και πάλι τον Γιαννάκη να εφαρμόζει το σχήμα με τα τρία γκαρντ και αυτή τη φορά λειτούργησε πάρα πολύ καλά ειδικά στην έναρξη της τελευταίας περιόδου. Τώρα στον Ολυμπιακό αρκεί να νικήσει τις Τσιμπόνα και Κάχα Λαμποράλ εδώ για να τελειώσει την υπόθεση πρώτη θέση! Δεν συζητάμε πλέον για πρόκριση... Αν και οι δυνατότητες της ομάδας μας δεν είναι για δύο νίκες αλλά για να πετύχει το 6/6! Αν δείξει τη σταθερότητα αυτή ο πρώτος τίτλος μετά από αρκετά χρόνια δεν θα αργήσει... Και κυριολεκτικά δεν θ' αργήσει!

Υ.Γ.1 Μια συμβουλή στον κύριο Ομπράντοβιτς... Επειδή είμαι πολύ αντικειμενικός και θέλω το καλό του, του προτείνω τον Γιασικεβίτσιους να τον αφήσει έξω από το Ελληνικό Πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Να μας αφήσει να θαυμάσουμε τον παιχταρά Χέισλιπ. Δώρο στο Ελληνικό μπάσκετ, δώρο στον... Ολυμπιακό

Υ.Γ.2 Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πέρασε η ομάδα Βόλλεϋ των αντρών, αφού επικράτησε άνετα με 3-0 σετ του Πανελληνίου στην Κυψέλη

Υ.Γ.3 Στο πόλο δυστυχώς δεν μπόρεσε η ομάδα μας να νικήσει την Παρτιζάν. Γνώρισε την ήττα με 9-10, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να νικήσει την Μπούντβα στο Μαυροβούνιο για να πάρει τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Υ.Γ.4 Πειθαρχία και μόνο πειθαρχία! Τίποτα άλλο! Όσοι νομίζουν ότι επειδή κόστισαν 10 εκατομμύρια θα κάνουν μπουρδέλο την ομάδα να το ξεχάσουν!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/2/10

    Πιστεύω στο τμήμα του μπάσκετ μας ότι σε κάθε παιχνίδι κτίζει όλο και πιο γερές βάσεις για να ζήσουμε ξανά την εποχή της δόξας!! Όσο περνά ο καιρός βλέπουμε τρομερές επιδόσεις από τους παιχταράδες μας και είμαι αισιόδοξη ότι θα συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα. Και αυτό που με ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι το ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και πάλι να πηγαίνει στο ΣΕΦ και να τιμά το Θρύλο μας. Γιατί τώρα όλοι συνειδητοποιούν πως το μπάσκετ είναι αυτό που θα μας τιμήσει γιατί δυστυχώς στο ποδόσφαιρο γίνονται πολλά και αρκετοί οπαδοί έχουν ξενερώσει. Ειδικά με το χθεσινό επεισόδιο που έχει κάνει έξω φρενών τον λαό του Θρύλου. Γιατί παρά οι παίχτες μας να ασχολούνται με τους στόχους τους για το πρωτάθλημα κάθονται και σκοτώνονται μεταξύ τους. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό μας σε όλα τα αθλήματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή