Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΑΝΤΣΕΖ


Καλησπέρα σε όλη την παρέα,

Είχαμε ματς και σήμερα τα ξημερώματα για το Κόπα Αμέρικα. Μια απογοητευτική διοργάνωση μέχρι στιγμής όπου το θέαμα δεν υπάρχει και οι μεγάλες ομάδες έχουν αντιμετωπιστεί άψογα από τους πιο αδύναμους αντιπάλους τους.

Η οικοδεσπότρια Αργεντινή λοιπόν έπαιζε μόνο για την νίκη απέναντι στην Κολομβία προκειμένου να είναι πιο άνετη την τελευταία αγωνιστική. Οι Κολομβιανοί από την άλλη μπήκαν με πιο αμυντικούς σκοπούς έτσι ώστε να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό (αν και θα μπορούσαν να πάρουν τους 3) και να είναι όλα στο χέρι τους στο παιχνίδι απέναντι στην Βολιβία.

Το ενδιαφέρον έντονο για τον χθεσινό αγώνα. Κατ' αρχάς λόγω της συμπάθειας-τρέλας που έχω με την Αργεντινή, επίσης λόγω του ότι γενικά παρακολουθώ την διοργάνωση, αλλά υπήρχε και το ενδιαφέρον να δω ζωντανά τον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Κάρλος Σάντσεζ.

Φυσικά και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε από ένα και μόνο ενενηντάλεπτο, αλλά κάποια στοιχεία φαίνονται. Το παιδί είναι ακούραστο και έχει αστείρευτες δυνάμεις. Καλύπτει με μεγάλη επιτυχία το χώρο μεταξύ άμυνας και κέντρου. Πηγαίνει δυναμικά στις φάσεις χωρίς όμως να δίνει πολλά φάουλ, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι προτιμάει να μην αναλώνεται σε τάκλιν, αλλά να στέκεται όρθιος και να πιέζει τον αντίπαλό του. Χθες έιχε απέναντι του τον Μέσι και τα πήγε περίφημα.

Από εκεί και πέρα φάνηκε πως δεν είχε επιθετικούς προσανατολισμούς σε αυτό το παιχνίδι ο Κολομβιανός. Οι πάσες του ήταν πιο πολύ σίγουρες προς τα δεξιά και τα αριστερά, παρά να προσπαθήσει να περάσει κάθετες πάσες έτσι ώστε να βγάλει την ομάδα του στην επίθεση. Φυσικά δεν μπορούσε να γίνει εύκολα κάτι τέτοιο, καθώς δεν υπήρχε και η ανάλογη κίνηση από τους συμπαίκτες του, αφού η Κολομβία διατηρούσε κοντά τις γραμμές της. Άρα ήταν λογικό όλοι να προτιμούν τις κοντινές και σίγουρες πάσες. Σε δυο τρεις περιπτώσεις όμως που ο Σάντσεζ έκανε μακρινές μπαλιές ήταν αρκετά καλός. Ποτέ δεν "σκότωσε" τους συμπαίκτες του, αντίθετα έστελνε την μπάλα εκεί που
 την περίμεναν.

Αυτό πάντως που άρεσε σε μένα ήταν ότι πήγε πολύ καλά στον ρόλο του αμυντικού χαφ που ζητάμε. Δηλαδή του παίχτη Ευρώπης. Γιατί ο Ολυμπιακός στην Ευτώπη είναι λογικό να δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στην άμυνα, απ' ότι θα δίνει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Στα εγχώρια ίσως να δούμε και το κατά πόσο μπορεί να δημιουργήσει ο Σάντσεζ αφού θα παίζει πιο ελεύθερα και χωρίς να περιορίζεται στην άμυνα.

Κατά την γνώμη μου θα είναι αρκετά καλό αν αποκτηθεί και μάλλον καλά κάνει ο Βαλβέρδε και τον ζητάει τόσο επίμονα. Άλλωστε η θέση αυτή θέλει ακατάπαυστο τρέξιμο, δηλαδή καλή αντοχή, καλή ταχύτητα και δύναμη. Στοιχεία που ο Κολομβιανός τα διαθέτει. Του λείπει λίγο ύψος, αλλά πλέον το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και απαιτεί άλλα στοιχεία.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου