Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΩΝΗ




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Πολύ εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό την Κυριακή επί του Ατρομήτου. Που το όνομά του το πήρε προφανώς από τα δρεπανηφόρα που αγωνίζονται σε αυτήν την ομάδα.
Πραγματικά δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο από τους Περιστεριώτες που ίσως να είναι και ο χειρότερος αντίπαλος που έχουμε αντιμετωπίσει.

Οι άνθρωποι απλά δεν ξέρουν μπάλα. Όλοι οι παίχτες είναι ΑΜΠΑΛΟΙ και το μόνο που ξέρουν είναι να κλωτσάνε.
Στην αρχή έβγαλαν τον Ρόμενταλ off. Στη συνέχεια ήθελαν να δουν αίμα και χτύπησαν τον Φουστέρ με ένα εγκληματικό χτύπημα. Ταυτόχρονα με πόδι και χέρι. Μιλάμε επαγγελματίες οι άνθρωποι. Τώρα για αυτό που λέει ο κόσμος του Ολυμπιακού ότι πρέπει να τρέξει αίμα για να πάρει ο αντίπαλος κόκκινη (;), όπως είδαμε δεν ισχύει, καθώς ούτε τότε δίνονται οι κόκκινες. Φυσικά είναι κόκκινη αυτή στον Ντουντού επειδή τόλμησε να έχει απλωμένο το χέρι. Όχι ότι είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Τάτο. Απλά είχε απλωμένο αγκώνα.
Τέλος πάντων, θα τα πούμε μετά για τον Ντουντού.

Για τους σαμουράι του Ατρομήτου, δεν ήταν αρκετά αυτά τα δύο χτυπήματα... Προσπάθησαν με πολλούς τρόπους στη συνέχεια, όπως με ένα ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ τάκλιν στον Φουστέρ που ευτυχώς δεν τον πέτυχε. Μιλάμε θα του έκοβε την καριέρα έτσι και τον έβρισκε αυτό το μαρκάρισμα. Έτσι κύριε Δώνη; Που μου θέλετε και ομάδες να παίζουν καθαρό ποδόσφαιρο...
Το λέω για άλλη μία φορά. Η μόνη ομάδα που ήρθε Καραϊσκάκη για να παίξει ποδόσφαιρο ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Και μπράβο του. Το Σάββατο που παίζει με τον Παναθηναϊκό μην εκπλαγείτε αν πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Στο παιχνίδι τώρα, οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Έβαλαν δύο γκολ, έχασαν δύο-τρία ακόμα και κράτησαν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά είχαν και πάλι κάτι δεκάλεπτα φωτιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο στην αρχή δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες, ενώ μετά την αποβολή η ομάδα κοίταξε κυρίως να κρατήσει το αποτέλεσμα και πολύ καλά έκανε. 2-0 κέρδιζε, δεν υπήρχε λόγος να κυνηγήσει το 3-0 με παίχτη λιγότερο. Αν γινόταν καμία στραβή στην προσπάθεια αυτή και δεχόμασταν νωρίς ένα γκολ, θα είχαμε καρδιοχτύπια στο Φάληρο...

Εδώ φώναζαν γιατί δεν γύρισε την ομάδα πίσω με τον Παναθηναϊκό από το ημίχρονο!!! Και τώρα κάποιοι πειράχτηκαν που η ομάδα έμεινε πιο συγκεντρωμένη στο αμυντικό κομμάτι για είκοσι πέντε λεπτά! Εκ του αποτελέσματος κρίσεις... Αν όμως κυνηγούσαμε να επιτεθούμε και τελικά γινόταν κανένα 2-2, θα φώναζαν γιατί δεν γύρισε η ομάδα πίσω και γιατί ήθελε να βάλει κι άλλο γκολ, αντι να κοιτάξει την άμυνα. Δεν βγάζεις άκρη.

Το θέμα είναι οι τρεις βαθμοί και πλέον είμαστε μόνοι μας στην κορυφή. Μία νίκη με τη Λάρισα θα μας βγάλει από το πρόγραμμα μία ακόμα δυνατή έξοδο και θα μας διατηρήσει στην κορυφή, δίνοντας στον Ολυμπιακό τον τίτλο του Πρωταθλητή χειμώνα. Έναν άτυπο τίτλο που όμως τα τελευταία χρόνια, αυτός που βγαίνει Πρωταθλητής χειμώνα, παίρνει και το Πρωτάθλημα.

Τέλος, να πω κάτι για τον Ντουντού. Κατ' αρχάς αυτός ο άνθρωπος πρέπει να βγει από αρχηγός. Τουλάχιστον όχι όσο μέσα στο παιχνίδι βρίσκεται ο Τοροσίδης ή ο Αβραάμ. Επίσης η καλύτερη τιμωρία δεν είναι ένα πρόστιμο. Κράτα τον εδώ Χριστούγεννα, να κάνει προπόνηση. Δεν βάζει μυαλό ο άνθρωπος και το κακό είναι ότι φοράει και το περιβραχιόνιο. Υποτίθεται ότι πρέπει να δίνει το παράδειγμα στους άλλους. Θα λείψει λέει ενάμιση μήνα. Εδώ που τα λέμε, ο Ντουντού των τελευταίων εβδομάδων δεν είναι και απουσία...

Συγκέντρωση τώρα για το διπλό στη Λάρισα και μετά στην Τρίπολη για το Κύπελλο για να κλείσει καλά η χρονιά.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ.1 Μετά από αρκετό καιρό, σε παιχνίδι εντός έδρας δεν βγήκε MVP ο Μιραλάς, αλλά ο Φουστέρ. Και νομίζω δίκαια. Ήταν τρομερός σε όλο το παιχνίδι, παρά το ότι έπαιζε με χτύπημα από το πρώτο μέρος. Βρισκόταν σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου, έτρεχε από τη μία περιοχή στην άλλη και επίσης, ανέλαβε την ευθύνη του πέναλτι, παρά το ότι λίγο πριν είχε φάει την αγκωνιά στο κεφάλι. Του ζήτησε ο Μιραλάς να το εκτελέσει εκείνος, αλλά ο Ισπανός ήταν σίγουρος για τον εαυτό του και για δεύτερη συνεχόμενη φορά εκτέλεσε εύστοχα από τα έντεκα βήματα, δίνοντας λύση στο μεγάλο πρόβλημα που είχαμε φέτος.

Υ.Γ.2 Ντεφορμέ ο Μιραλάς ε; Τα είπαμε και μετά από το παιχνίδι με την Καβάλα. Επειδή δεν έβαλε γκολ σε δύο αγώνες δεν σημαίνει ότι είναι ντεφορμέ. Μπορεί απλά να μην του βγήκε το παιχνίδι. Το σκέφτεστε αυτό;

4 σχόλια:

  1. Το να αποκαλείς του παίχτες του Ατρομήτου τσεκούρια είναι παράξενο. Στην πραγματικότητα ο Ατρόμητος είναι σοφτ ομάδα.

    Από κει και πέρα έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα είσαι το νούμερο ένα φαβορί για το κατσαρόλι. Όχι ότι είσαι κάτι φοβερό, αλλά οι άλλοι δεν κάνουν ούτε για φτύσιμο. Τουλάχιστον εσύ εκμεταλλεύεσαι την έδρα σου, αποδίδεις καλά στα πρώτα ημίχρονα και γενικά δείχνεις καλά στοιχεία.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου φίλε Κάνθαρε.

    Απλά δες τις φάσεις του αγώνα και θα καταλάβεις πόσο... σοφτ είναι ο Ατρόμητος. Και δεν φαίνονται και όλα τα χτυπήματα που έκαναν.

    Όντως ο Ολυμπιακός δεν αποδίδει στο 100% αυτών που μπορεί, αλλά σίγουρα είναι καλύτερος από όλες τις άλλες ομάδες. Και το σημαντικότερο είναι ότι παίζει με αρκετά νέα ομάδα σε σχέση με πέρσι. Αλλά αν χάσει το Πρωτάθλημα από αυτόν τον Παναθηναϊκό θα μιλάμε για έγκλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σου λέω ότι δεν κλώτσησαν στο συγκεκριμένο ματς. Κλώτσησαν. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι μία από τις πιο σοφτ ομάδες του πρωταθλήματος. Μεταξύ μας το ίδιο κι ο Ολυμπιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον τους ερέθισε το κόκκινο τότε. Ο Ολυμπιακός όντως είναι σοφτ ομάδα. Γι' αυτό άλλωστε έχασε και δύο ντέρμπι. Ελπίζω να φτιάξει αυτό στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή