Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΣΙΣΕ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΛΑΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ!




Καλησπέρα συμπαραστάτες της τρέλας μας,

Δεν υπήρχε και πολύ όρεξη μετά το παιχνίδι να κάνουμε το σχόλιό μας. Αντί να γράψω κάτι, προτίμησα να κάτσω να σκεφτώ λίγο καλύτερα το παιχνίδι. Πιο ψύχραιμα πλέον, γιατί αμέσως μετά το παιχνίδι δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, αλλά και αυτά που λες είναι σίγουρα σκέψεις της στιγμής.

Νομίζω ότι τις ώρες μετά το παιχνίδι διαβάσαμε, διαβάσατε αρκετά. Ακούσαμε τους πάντες να κρίνουν, να τα μηδενίζουν και πάλι όλα. Το ξέραμε αυτό. Το περιμέναμε ότι θα συνέβαινε στην επόμενη ήττα του Ολυμπιακού. Είναι σίγουρα οι ίδιοι που στο ημίχρονο έλεγαν ότι παίζει πολύ καλά η ομάδα και πως φαίνεται η διαφορά με τον αντίπαλο.

Εκεί ακριβώς θα σταθώ κι εγώ. Στις νίκες, αφήναμε τους άλλους να μιλάνε για υπερομάδα και από εδώ λέγαμε ότι χρειάζεται δουλειά ακόμα η ομάδα. Και σίγουρα χρειάζεται πολύ ακόμα. Τώρα στην ήττα αφήνουμε τους πάντες να τα μηδενίσουν όλα. Εμείς εδώ θα πούμε για τα θετικά.

Πέρσι ο Ολυμπιακός νίκησε με 0-1 στο Ο.Α.Κ.Α. και μέχρι να βάλει το γκολ, το μόνο που έκανε ήταν να περιμένει τους ΦΛΩΡΟΥΣ, όπως τους αποκαλεί και ο Πρωταθλητής. Όχι φέτος. Οι παίχτες μας μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι, δείχνοντας ποιά είναι η καλύτερη ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, σιγουριά στις μεταβιβάσεις, πολύ καλές κινήσεις, παρόλο που δεν τράβηξαν παίχτες κλειδιά, όπως ο Ριέρα και ο Φουστέρ.

Δεν πιστεύω να υπήρχε κάποιος που να κατηγορήσει τον Βαλβέρδε στο ημίχρονο. Εκεί σας ήθελα ρε μάγκες να μιλήσετε. Όχι μετά που λέγατε γιατί δεν έβαλε τον Ουρτάδο, γιατί δεν έβγαλε τον Ριέρα, γιατί ξεκίνησε με τον Φετφατζίδη... Που αν έβγαζε τον Ριέρα για να βάλει τον Χολέμπας, θα λέγατε γιατί κάνει αμυντική την ομάδα. Το ίδιο και αν έβγαζε τον Ιμπαγάσα και έβαζε τον Ουρτάδο. Αν έβαζε δεξιά τον Ρόμενταλ και δεν πήγαινε καλά, θα λέγατε ότι έπρεπε να βάλει τον πιτσιρικά. Δεν βρίσκεις άκρη. Φαύλος κύκλος οι κουβέντες.
Μετά Χριστόν προφήτες...

Εγώ λοιπόν, πολύ ψύχραιμα μετά το παιχνίδι, συνειδητοποίησα ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο ομάδα από τους πράσινους αν και άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα πιο σταθερός και υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Το ότι έπαθε η ομάδα ένα μπλακ-άουτ για ένα δεκάλεπτο και σε όλο το υπόλοιπο ματς δεν απειλήθηκε, εμένα κάτι μου λέει.

Οι Πειραιώτες κάνουν μία προσπάθεια να γίνουν ένα σύνολο που όπου και να παίζει θα επιβάλει το δικό της τρόπο παιχνιδιού. Με όποιον αντίπαλο και αν αγωνίζεται. Το είδαμε στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι, το είπε σήμερα και ο Βαλβέρδε. "Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί πάντα να κερδίσει και αυτό μας υποχρεώνει να έχουμε έναν επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και παράλληλα ένα καλό αμυντικό παιχνίδι. Αυτά δημιουργούν ρίσκο, το οποίο εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχει σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά αυτό είναι το αγωνιστικό μας στυλ και δεν θα το αλλάξουμε, καθώς αρέσει και στους φιλάθλους μας. Χάσαμε έναν αγώνα στις λεπτομέρειες, αλλά το σημαντικό είναι ότι εμείς μπήκαμε από το πρώτο λεπτό στο γήπεδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι, χωρίς να μας ανησυχεί το περιβάλλον αλλά και ο αντίπαλος. Αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού που έχουμε και με αυτόν τον τρόπο θα πάρουμε το Πρωτάθλημα".

Λυπάμαι αν δεν αρέσουν σε κάποιον αυτά που λέω, αλλά κι εγώ έτσι θέλω τον Ολυμπιακό. Να πηγαίνει στο Ο.Α.Κ.Α. και να μην έχει τη σκοπιμότητα στο μυαλό του. Μόνο τη νίκη.

Και γουστάρω πολύ την τελευταία φράση του Βάσκου.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ. Πόσο μικρή ομάδα είναι τελικά ο βάζελος; Τι καραγκιοζιλίκια ήταν αυτά στο τέλος του αγώνα; Σήκωσαν στους ώμους τον Σισέ και έκαναν το γύρω του θριάμβου λες και πέτυχαν τίποτα. Λες και πήραν το Πρωτάθλημα. Αυτά τα κάνουν οι οπαδοί του Ηρακλή όταν κερδίζουν τον Ολυμπιακό. Αυτά κάνετε κι εσείς. Λοιπόν δείτε την πλάτη μας τώρα και τα λέμε ξανά στο τέλος της χρονιάς...

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Μπαμπη και καλό μήνα ! Για άλλη μια φορά η ομάδα έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο α' ημίχρονο και αυτό είναι αναμφισβιτητα μεγάλη επιτυχία του Βαλβέρδε. Όμως για άλλη μια φορά, δεν βλεπόταν στο β' ημίχρονο. Μπήκανε μέσα και δεν ήξεραν που έστελναν την μπάλα. Φανηκε ότι ως δια μαγείας ξέχασαν το ποδόσφαιρο που έπαιζαν, και την υποδειγματική ανάπτυξη, ακολούθησαν τα παιδαριώδη λάθη και η ανορθόδοξη ανάπτυξη με μπαλιές καμινάδες και την διώχνω και όπου πάει. Αν συνέβαινε μόνο σε αυτό τον αγώνα θα έλεγα ότι μπορεί να είναι και τυχαίο, όμως δυστυχώς είναι σε κάθε αγώνα. Εκεί λοιπόν υπάρχουν ευθύνες Βαλβέρδε, γιατί δεν μπορούμε να λέμε ότι όταν η ομάδα μαγεύει είναι έργο Βαλβέρδε, και όταν η ομάδα σέρνεται φταίει ο Ριέρα, ο Χολέμπας, ο Φουστέρ κτλ.
    Επειδή όμως έχουν αρχίσει όλοι οι μετά Χριστόν προφήτες να κατηγορούν το Βαλβέρδε και να κάνουν υποδείξεις πως θα έπρεπε να παίξει η ομάδα για να κερδίσει και ποιους θα έπρεπε να είχε βάλει , ένα έχω να πώ: Ημαρτον κύριοι, αφήστε επιτέλους έναν προπονητη να δουλέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα είμαι λιτός.

    Ο Βαλβέρδε έκανε λάθη.

    Η διαιτησία είναι ένα πανέμορφο άλλοθι που αποπροσανατολίζει.

    Ο Μαρινάκης έχει πάρα πολλά ψωμιά να φάει ακόμα.

    Δεν είσαι ομαδάρα.

    Δεν έχεις φυσική κατάσταση.

    Και εννοείται ότι όσο μένει ο Νιόμπλιας στον ΠΑΟ είσαι το νούμερο ένα φαβορί για το κατσαρόλι.

    Πολλές καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα παιδιά.

    @Ηλία συμφωνώ μαζί σου. Όταν χάνει μία ομάδα δεν φταίνε μόνο οι παίχτες ή μόνο ο προπονητής. Φταίνε όλοι τους. Φυσικά και οι επιτυχίες πιστώνονται σε όλους. Γι' αυτό άλλωστε και λέγεται ομάδα. Όσο γι' αυτούς που λένε ότι ακόμα και ο Αλεξανδρής θα έπαιρνε Πρωτάθλημα, να τους θυμίσω τους τρεις περσινούς που έκατσαν στον πάγκο και δεν τα κατάφεραν. Φαίνεται ότι γίνεται δουλειά και θυμήσου τι λέγαμε τον Αύγουστο και πότε περιμέναμε την ομάδα να παίξει μπάλα. Νομίζω ότι έχει αρχίσει να δείχνει από νωρίς τα δείγματα...

    @Φίλε μου Κάνθαρε, ο Βαλβέρδε έκανε λάθη. Όλοι έκαναν λάθη. Άλλωστε αν δεν κάνεις λάθη δεν χάνεις. Δεν στάθηκα καθόλου στη διαιτησία αν και για μένα δεν ήταν πέναλτι. Είναι όσο πέναλτι ήταν και του Φουστέρ...
    Για τον Μαρινάκη που λες μου αρέσει η νοοτροπία του και θέλει να παρουσιάσει κάτι καινούριο σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, σε όλα τα θέματα. Φυσική κατάσταση σίγουρα δεν έχει την επιθυμητή η ομάδα, αλλά δεν είναι και στα περσινά επίπεδα.
    Όσο για τον κορυφαίο του Αυγούστου, δεν έχεις άδικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λοιπον μπαμπη μου δεν σε πηρα και τηλεφωνο γιατι και εγω τρεχω για δουλειες
    απο το σαββατο ειμαι σκασμενος νευριασμενος θα ελεγα καλυτερα

    παμε πρωτον εγω ειδα για αλλη μια φορα μια ομαδα που στο δευτερο καθεται
    τελος
    ειδα οτι ο ολυμπιακος εχει στην ουσια εναν επιθετικο τον μιραλας
    και αλλους παροπλισμενους
    με την κριτικη που κανω δεν βγαζω αχρηστο τον ερνεστο αλλα κανεις δεν ειναι πανω απο τον θρυλο
    δεν μπορει να χανεις απο γιομες και καμιναδες απο την γαλατινη κοζανης
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
    στο δευτερο το διαβασμα αντιπαλου ηταν απαραδεκτον
    ΤΙΠΟΤΑ
    ΚΑΛΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΝ ΖΑΙΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΖΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ?
    ειναι παρα πολλα ο θρυλος και εγω τα ελεγα και συμφωνησα μαζι σου θελει παρα πολυ δουλεια
    με πειραξε ο τροπος που διαβασε το παιχνιδι ο προπονητης
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ
    τωρα για τον ριερα θα γινω ξανα κακος
    αν αυτος κανει εικοσιπεντε μυρια ο μεγας τζολε ποσο επρεπε να κοστιζει ?
    οχι πες μου
    ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ Ο ΘΡΥΛΟΣ
    και ουτε ηρθε ο πεινασμενος ο ριερας σε καμια ομαδουλα της πλακας

    υ.γ
    δηλαδη ρε μπαμπη βαζεις τον μητρογλου τον αμπαλο και σε σβηνει η αμυνα του βαζελου ?
    και τελειωνεις μια και καλη την προοπτικη του γκολ ?
    και γιατι γαμω την τρελλα μου η ομαδα παει μονοπατα αυτο δεν το καταλαβαινω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κώστα είναι λογικό η ομάδα να μην παίζει σε φουλ ρυθμό όλο το ενενηντάλεπτο. Όπως είπα και πάνω στον Ηλία, δεν περιμέναμε τον Αύγουστο να έχει και την απόδοση που είχε μέχρι τώρα. Μιλάμε για ένα εικοσάλεπτο με τον Άρη και για άλλο ένα προχθές. Γιατί μετά που έμεινε με δέκα άλλαξαν τα δεδομένα. Για τους επιθετικούς υπάρχει και ο Πάντελιτς που πιστεύω πως θα βρει ρυθμό και θα βοηθήσει σημαντικά. Για τον Μήτρογλου η γνώμη μου είναι ότι μένει επειδή είναι Έλληνας. Έχει καλές τοποθετήσεις, ξέρει να βάζει το σώμα του, αλλά δεν στέλνει εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα, δεν ξέρει να σημαδεύει και είναι πάρα πολύ αργός. Για το διάβασμα του αντιπάλου είπα τη γνώμη μου στο κείμενο. Ήταν καλός ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, όχι από πλευράς τακτικής. Είναι ο Ολυμπιακός που δουλεύεται να γίνει. Δεν είχε κάτι καινούριο, ούτε προσπάθησε να κλέψει το αποτέλεσμα. Για τον Ριέρα, μακάρι να βρει τον καλό του εαυτό, γιατί είναι μεγάλη επένδυση. Το λέγαμε μια μέρα με το Θέμη στο γήπεδο, στο φιλικό με την Κορούνια, ότι τον φοβόμαστε. Ότι ξέρει μπάλα, ξέρει. Και το κατάλαβε πολύ καλά και ο Βύντρα σε μία φάση που τον άδειασε κανονικά μένοντας σχεδόν ακίνητος. Θα δούμε τη συνέχεια. Η αλλαγή του Μήτρογλου έγινε, γιατί ο Μιραλάς ζήτησε αλλαγή επειδή είχε κουραστεί και είχε χτυπήσει και λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή