Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΗΡΕΜΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ




Καλησπέρα συμπαραστάτες της τρέλας μας,

Αυτό που λέει ο τίτλος και τίποτα άλλο. Μόνο αυτό χρειάζεται ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή για να γίνει αυτό που όλοι θέλουμε.

Σίγουρα η πρεμιέρα δεν ήταν η ιδανική. Έγιναν λάθη απ' όλους. Άλλωστε αν δεν κάνεις λάθη δεν χάνεις. Αυτό που έχει αρχίσει να γίνεται όμως δεν πρόκειται να βγάλει πουθενά αν συνεχιστεί.

Όσοι δεν συμπαθούν τον Βαλβέρδε έχουν αρχίσει να λένε να φύγει. Δηλαδή οι άνθρωποι θα φτάσουν σε σημείο να θέλουν να χάνει ο Ολυμπιακός για να φύγει ο Ισπανός. Αυτή δεν είναι λογική όμως. Δεν γίνεται σε κάθε ήττα να αλλάζουμε και προπονητή. Καμμία σοβαρή ομάδα δεν το κάνει αυτό. Λίγες ώρες πριν η Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο και των τόσω εκατομμυρίων ευρώ στις μεταγραφές έφερε ισοπαλία 0-0 με την Μαγιόρκα. Με την ίδια λογική πρέπει να φύγει και ο Πορτογάλος από τη Ρεάλ.

Σίγουρα Ολυμπιακός είμαστε και δεν ανεχόμαστε ούτε μία ισοπαλία να φέρνουμε όχι να χάνουμε. Αλλά δεν θα μηδενίσουμε και όλη την προσπάθεια που έχει αρχίσει. Γιατί αν φεύγει ο Λίνεν με μία ήττα, φεύγει ο Βαλβέρδε με μία ήττα, φύγει και ο επόμενος στην πρώτη ήττα, ε ας το αφήσουμε τότε. Δεν θα κάνουμε ομάδα ποτέ.

Ακούς πράγματα μετά από μία ήττα του Ολυμπιακού που σε τρελαίνουν. Ο Βαλβέρδε λέει κάποιος ήθελε να χωρέσει όλους τους δικούς του μέσα στην ενδεκάδα. Δημοσιογράφος ο άνθρωπος που το είπε. Ποιούς εννοεί; Τον Φουστέρ και τον Ουρτάδο λογικά. Και μετά αναρωτιώταν γιατί έβγαλε τον Ουρτάδο και έλεγε ότι ήταν λάθος. Ας αποφασίσει πρώτα τι θέλει ο ίδιος και μετά ας κάνει κριτική. Γιατί όταν λες κάτι και στην επόμενη φράση σου, το αναιρείς τότε πως να κάνεις κριτική; Πάλι καλά ρε Ερνέστο που δεν ακούς και δεν διαβάζεις κανέναν τους.

Κάποιοι "γνώστες" του αθλήματος ήθελαν να δουν και μπαλάρα. Έλεγαν μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει το Πρωτάθλημα αήττητος και ο Βαλβέρδε απέτυχε. Εδώ ρε "γνώστες" μου, δεν το έπαιρνε αήττητος όταν είχε μία ομάδα στρωμένη και δουλεμένη και θα το πετύχαινε τώρα που η ομάδα θα πάει στους πρώτους αγώνες κυρίως με τις ατομικές ικανότητες των παιχτών της; Όσο για το αν θα έπαιζε καλά ο Ολυμπιακός απορώ πως το περιμένατε. Μία ομάδα που πέρσι παρέπεε θα ήταν ικανή να προσφέρει θέαμα από την πρώτη αγωνιστική; Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Με αλλαγμένη πάνω από τη μισή ομάδα και μάλιστα με αρκετούς από τους νέους ποδοσφαιριστές να μην ξέρουν ούτε τα ονόματα των συμπαικτών τους. Αφήστε το manager που παίζετε. Η πραγματικότητα δεν είναι σαν το παιχνίδι. Σκεφτείτε λίγο τους εαυτούς σας. Αν παίζετε συμπαίκτες με φίλους σας θα παίξετε καλύτερα από το να σας βάλουν ξαφνικά μέσα σε άτομα που δεν τα ξέρετε.

Και οι μεταγραφές του Μαρινάκη του πανεριού ε; Έχετε πολύ πλάκα μερικοί... Ε, ας σηκωθεί να φύγει ο Μαρινάκης αφού δεν κάνει. Ε μα! Πάει και φέρνει Ριέρα, Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς! Τους ξέρει η μάνα τους ρε Μαρινάκη αυτούς που έφερες;
Τι άλλο θα ακούσουμε; Από το Μαρινάκαρος και τις ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΡΕΣ φτάσαμε να λένε ότι δεν βάζει λεφτά και ότι οι παίχτες είναι του πανεριού. Πως να το χωνέψεις όταν το ακούς αυτό; Ο Ριέρα και ο Πάντελιτς του πανεριού!!! Ο Αμποάγκουε τότε από τι είναι; Αλλά ξέχασα, εδώ βγάλαν κορυφαία μεταγραφή του Ελληνικού Πρωταθλήματος τον ξεχασμένο από όλους Λουίς Γκαρσία! Δεν λέω, καλός παίχτης. Ήταν! Έχει ξεχαστεί από όλους. Όσο για το ότι μας λέτε ότι πέρασε από τη Λίβερπουλ, να σας θυμίσω ότι ο Ριέρα μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στους κόκκινους της Αγγλίας. Αλλά με συγχωρείτε το ξέχασα... Του πανεριού ο Ριέρα! Ενώ ο ελεύθερος ακόμα και από τη Σανταντέρ Λουίς Γκαρσία είναι από το πάνω πάνω ράφι. Χαμηλώστε λιγάκι γιατί δεν θα το φτάνει ο Νιόπλιας...

Λοιπόν αφήστε τις παράλογες κριτικές. Πάντα θα γίνεται κριτική αλλά όχι παράλογη. Σοβαροί να είμαστε και να σκεφτόμαστε πριν μιλάμε. 'Οχι τίποτα άλλο, αλλά τα γραπτά μένουν. Μην καταλήξετε να γίνεστε κωλοτούμπες. Ας κάνουμε λίγο υπομονή και όταν έρθει η ώρα τότε θα κρίνουμε.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ.1 Δηλαδή τον Μήτρογλου θα τον μάθει ο Βαλβέρδε να στέλνει τη μπάλα από το μισό μέτρο στα δίχτυα;

Υ.Γ.2 Αν έπαιζε ο Ρόμενταλ δεν θα έπαιζε ο Φετφατζίδης εχθές. Γιατί κάποιοι λέτε ότι ο Φετφατζίδης ήταν πολύ καλός και καλά έκανε και τον έβαλε και μετά λέτε γιατί δεν έβαλε τον Ρόμενταλ.

Υ.Γ.3 Δεν λέω, καλός ο Φετφατζίδης, αλλά να μάθει να δίνει και καμιά πάσα. Και κάτι άλλο. Δεν έχει γίνει ακόμα παιχταράς. Σταματήστε να του φουσκώνετε τα μυαλά. Εσείς θα είστε αυτοί που αν αρχίζει και το παίζει βεντέτα, σαν τον Κυριάκο τον Παπαδόπουλο, θα τον βρίζετε. Αφήστε να γίνει καλός παίχτης και μετά. Ακόμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καλό ταλέντο.

4 σχόλια:

  1. μπαμπη σε ολα αυτα που ειπες θα σου πω κατι
    αυτα δεν τα λενε μονο οι δημοσιοκαφροι
    αυτα ειναι λογια των ολυμπιακων
    τη δεν ειναι ετσι μπηκα εχθες σε καποια μπλοκ ακουσα ραδιοφωνα και εφριξα
    ρε το καταλαβαινεις οτι καποιοι θυμοτανε τον τιμουρ και καποιοι αλλοι τον τακαρο ?
    ναι ρε τον λεμονη πλακα κανουμε και μου ελεγε ο θεμης για τους προπονητες του γηπεδου που φετος θα αναλαβουν δραση
    ακουσα και το αλλο απο τις μεταγραφες που εκανε οι δυο να του βγουν και ερχονται σε αυτο που λες
    γνωστοι καταξιωμενοι παιχτες ολοι τους θα βγουν οι δυο
    ουτε για φτυσιμο δεν ειναι αυτο εχω να πω εγω
    ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ
    φαγωθηκαν με τον μοντεστο
    οτι δεν εχεις αλλον κοφτη γιατι με το που βγηκε ο ουρταδο εμπαζε η αμυνα βρισκοτανε με δυο και με τρεις
    εφταιγε ο σεντρε μπακ ?ας μου πει καποιος ποδοσφαιροφιλος ?και ποιος φταιει που παιζει ο μητρογλου στον θρυλο ?ο ερνεστο ο ευαγγελος ?
    η καποια αλλη ψυχη ?
    που πηγε εφερε ο προεδρος στο τελος τον παντελιτς
    εβαλε λεει την γκολαρα και λαθος του ερνεστο που τον εβγαλε
    ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ αφου ειχε χασει προηγουμενος τα αχαστα στην μπαλια του φουστερ και του τορο
    μεσα στην μαλακια ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ
    εγω αν λεω ενα λαθακι στον ερνεστο ειναι που δεν εβαλε τον ντενις
    και να περνουσε τον φετφα πισω απο τον φορ
    ο φουστερ στο δευτερο ημιχρονο απλα δεν υπηρχε
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΑΘΗ ειναι αυτα και ο προπονητης Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ειδαμε και χειροτερα πραγματα αλλα τουλαχιστον εγω βλεπω μπαλα
    κατω η μπαλα και γρηγορο πασιγκ γκαιμ
    ο ολυμπιακος πολυ απλα χτιζεται και εγω υπομονη κανω
    επαναλμβανω δεν εχω τον τακη τον λεμονη στον παγκο και ουτε προκειται να κερναει ο ερνεστο μακαροναδες δεξια και αριστερα
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
    ο ριερα με απογοητευει φιλε και ουτε ειναι νωρις ουτε τιποτα δεν ακουω πλεον
    απλα με απογοητευει αυτος ρε ειναι τρεις σκαλες κατω απο τον τζολε
    και οσο βλεπω τον γιοβα στην λιβερπουλ συνεχεια μουντζωνω προς μια κατευθυνση
    ξερεις εσυ που και ποιον
    για τον κωστα τον ταγαρο μονο αυτο
    δεν γινεται κοτζαμ ολυμπιακος να εχει αυτο το ανεκδοτο στην επιθεση
    ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ
    ρε μπαμπη δεν θα επρεπε να παρεις αλλον εναν κοφτη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχάς να σου απαντήσω στο τελευταίο. Η ομάδα χρειάζεται έναν κόφτη, αλλά μην ξεχνάμε ότι την ίδια θέση παίζει ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος, ενώ μπορεί να παίξει εκεί και ο Τοροσίδης. Το ρόστερ είναι αρκετά μεγάλο και με τόσο νέο υλικό δεν πρέπει να το φορτώσουμε και άλλο. Για μένα, ας μείνει έτσι όπως είναι τουλάχιστον μέχρι το Γενάρη. Να βρει μία ομοιογένεια η ομάδα. Μέχρι τότε η θέση του αμυντικού χαφ μπορεί να καλυφτεί και τον Γενάρη βλέπουμε.
    Για το θέμα του προπονητή, νομίζω ότι είναι θέμα εμπάθειας αυτό. Δεν λέω ότι ο Βαλβέρδε είναι ο κορυφαίος, ούτε τον δικαιολογώ επειδή τον συμπαθώ. Αλλά δεν θα ζητάω τον κάθε τυχάρπαστο να κάτσει στον πάγκο και θα τον συγκρίνω με τον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που έχουμε τώρα.
    Για τον Μοντέστο δεν ξέρω, δεν φαίνεται να πατάει καλά προς το παρών, αλλά θα τον κρίνουμε με το πέρασμα του χρόνου. Ευθύνεται στο δεύτερο γκολ, αλλά πιο πολύ ευθύνεται ο Ντουντού που πουλάει την μπάλα στο κέντρο. Αλλά αυτό δεν το έχει πει κανείς, προφανώς γιατί είναι πιο εύκολο να χτυπήσεις τη νέα μεταγραφή. Μπορεί να νομίζουν ότι ήταν επιλογή Βαλβέρδε ο Μοντέστο.
    Για τον Μήτρογλου δεν έχω σχόλιο. Εγώ πάντως τον έβριζα ακόμα και όταν έβαλε το γκολ για αυτό που έχασε και δεν με ενδιέφερε καθόλου που βγήκε αλλαγή.
    Η ομάδα έδειξε κάποια καλά στοιχεία, θα μπορούσε να έχει βάλει περισσότερα γκολ και τότε δεν θα μίλαγε κανείς, γιατί αυτοί που μιλάνε περιμένουν το αποτέλεσμα.
    Καλή δουλειά γίνεται, ήδη είδαμε αγωνιστική βελτίωση σε σχέση με πέρσι, αλλά όταν πέρσι είσαι στο 0 δεν μπορείς να πας στο 7 αμέσως. Υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ, ότι οι ομάδες φτιάχνονται με υπομονή. Αλλά δεν λεγαμε τα ίδια με τον Κετσπαγια και τον Λινεν. Αυτούς τους διώξαμε με το πρωτο ατυχο αποτέλεσμα... Και μια απορία: Πως γίνεται να είναι ο αφραγκος Ηρακλής με τους παγκοσμίως αγνωστους παιχτες πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό ? Και πως γίνεται να ξεχνάμε κάτι αποκρούσεις του Μοντέστο πάνω στη γραμμή και κάτι σουτάκια των γριών ξυστά αουτ. Δεν είχαμε μόνο εμείς χαμένες ευκαιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. eliasp,
    αναφέρεσαι μόνο σε δύο προπονητές όταν έχουν περάσει αρκετοί τα τελευταία χρόνια και κανένας δεν έχει φύγει στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα. Όσο για τον Λίνεν, εδώ ήταν να φύγει χωρίς να δώσει αγώνα, γιατί ο Μαρινάκης ήθελε κάτι καλύτερο. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν είπε ότι ο Ηρακλής είναι πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό και αν το είπε δεν ισχύει φυσικά. Απλά του βγήκε το παιχνίδι, γιατί έκατσε αρκετά μετά το γκολ ο Ολυμπιακός. Ενώ αντίθετα, από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μέχρι και να μπει το γκολ, έδειχνε ο Ολυμπιακός ότι θα σκοράρει. Όλες οι ομάδες μοντάρονται ακόμα. Εννοείται ότι ο Ηρακλής δεν είναι έτοιμος όπως δεν είναι και ο Ολυμπιακός, απλά εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν σε αντίθεση με εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή