Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΠΑΜΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Χθες ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στα play-off του Europa League, αφού έχασε με 1-0 από την Μακάμπι του Τελ-Αβίβ, που τελικά έχει και ποδοσφαιρική ομάδα, εκτός από ομάδα μπάσκετ.

Ήθελα να πω πολλά από χθες, όμως ίσως να αδικούσα αρκετούς στα νεύρα της στιγμής και προτίμησα να αναφερθώ σήμερα στο θέμα.

Δυστυχώς οι φοβίες μου για τον Λίνεν επαληθεύτηκαν, αν και δεν ήθελα ποτέ να τον κρίνω πριν καν τον δω.
Σίγουρα ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι αυτός που τον έφερε, όμως νομίζω ότι και ο Μαρινάκης έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Πολύ απλά δεν τον έδιωξε από την αρχή που ανέλαβε την ομάδα. Όχι ότι αυτό φυσικά θα είχε φέρει εγγυημένα την πρόκριση, ούτε φυσικά θα ήταν κάτι λογικό.
Το αναφέρω απλώς από μία άλλη οπτική.
Δεν τον υπολόγιζε και πολύ ο Μαρινάκης τον Γερμανό. Δεν τον ήθελε. Υπήρχαν όντως σκέψεις να τον απομακρύνει, αλλά ήθελε να δώσει μία πίστωση χρόνου στον Λίνεν. Όταν όμως δεν υπολογίζεις κάποιον, είναι πολύ δύσκολο να τον στηρίξεις. Όσο και αν προσπαθείς.
Και πραγματικά προσπάθησε αρκετά ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού.

Όλα τα χατίρια έκανε ο Μαρινάκης του Λίνεν. Του πήρε χωρίς καμμία συζήτηση τον Χολέμπας, ήθελε να του φέρει τον Κουμορτζί( αλλά έπεσε στον παραλογισμό του Τσακίρη), έδωσε δανεικό τον Επστάιν που δεν υπολόγιζε ο Γερμανός. Και γενικά, ό,τι ζητούσε ο Λίνεν, προσπαθούσε η διοίκηση να το εκτελέσει. Μόνο και μόνο για να του δείξει ότι όντως τον στηρίζει. Στην πρώτη στραβή όμως θα έφευγε εφ' όσον δεν υπήρχε πραγματική εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Και σ' αυτόν τον τομέα ρίχνω μερικές ευθύνες στον Μαρινάκη. Θα ήταν καλύτερο να φέρει έναν προπονητή της αρεσκείας του που θα τον άφηνε να δουλέψει.
Κι εδώ που τα λέμε, αν στον πάγκο ήταν ο Μουρίνιο (λέμε τώρα) και αποκλειόταν από την Μακάμπι, οι πιο πολλοί θα τον στηρίζαμε και το πιθανότερο θα ήταν πως δεν θα είχε φύγει σήμερα.

Από εκεί και πέρα θεωρώ σωστή την απομάκρυνση του προπονητή, καθώς η ομάδα πρέπει να χτιστεί από την αρχή. Με έναν προπονητή με εμπειρίες και παραστάσεις. Έναν προπονητή που θα εμπνέει σεβασμό και που θα τραβάει αυτιά, όταν κάποιος παραστρατεί. Που θα βγάζει στη... σέντρα κάθε παίχτη που ξεφεύγει με τη συμπεριφορά του, όπως είχε κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Προσωπικά θα ήθελα ξανά τον Βάσκο στον πάγκο, όμως γενικά, έχω τη γνώμη ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχτεί στο Ισπανικό μοντέλο και στη Νουβέλ Βάγκ της Ισπανίας για να χτίσει την ομάδα. Οι άνθρωποι εκεί, δεν κοιτάνε πρόσωπα και ονόματα, αλλά στηρίζονται στην οργάνωση της ομάδας και στην πειθαρχία της εντός αγωνιστικού χώρου. Θυμηθείτε τί είχε πει ο Κίκε Φλόρες μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-Βαλένθια 2-4... Ο Ισπανός είχε πει τότε ότι ο Ολυμπιακός δεν εμφάνιζε καθόλου οργάνωση στο παιχνίδι του και ήταν πλήρως άναρχος. Οι άνθρωποι έχουν άλλη νοοτροπία. Στηρίζονται στο πλάνο του παιχνιδιού που θέλουν να παίζει η ομάδα και πάνω σε αυτό δουλεύουν. Και παρεπιμπτώντος, επειδή έχω μια ιδιαίτερη αγάπη προς τη Βαλένθια και είχα δει τη δουλειά του Κίκε εκεί, πολύ θα τον ήθελα να έρθει στον Πειραιά, αν και αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο, καθώς βρίσκεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Και τον περασμένο χειμώνα δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία να έρθει και προτιμήθηκε ο Ζίκο.

Ο Μαρινάκης έδωσε το σύνθημα σήμερα ότι ο Ολυμπιακός πάει για χτίσιμο απ' την αρχή. Θα έρθει προπονητής και μάλιστα σύντομα. Και κυρίως... ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ! Αυτό είναι η αρχή. Θα έρθουν και οι παίχτες. Ίσως μετά τα χθεσινά, να πείσμωσε ακόμα περισσότερο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και να φέρει ακόμα καλύτερους από αυτους στους οποίους να είχε καταλήξει. Δεν θέλει να αρχίσει η θητεία του και με άλλες αποτυχίες. Και το θέλει όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά πολύ απλά, γιατί είναι και ο ίδιος ΟΠΑΔΟΣ! Και τον νοιάζει το καλό της ομάδας.

Ας ελπίσουμε η χθεσινή ΑΠΟΤΥΧΙΑ να είναι η τελευταία της νέας εποχής του Ολυμπιακού και από εδώ και πέρα να δούμε τον Ολυμπιακό να χτίζεται για να γίνει αυτό που ονειρευόμαστε!

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ.1 Καλός προπονητής ο Χουάντε Ράμος, δεν αντιλέγω. Τα τελευταία όμως χρόνια δεν έχει αφήσει και τις καλύτερς των εντυπώσεων. Όταν είχε πάει στην Τόττεναμ, ήταν πραγματικά από τους καλύτερους εξελίξιμους προπονητές και περίμεναν πως θα πετύχει πολλά. Όμως από τότε έχει μέινει λίγο στην αφάνεια...

Υ.Γ.2 Ο Μανόλο Χιμένεθ, είναι και αυτός μία αξιόλογη περίπτωση, όμως μην ξεχνάμε ότι στην Σεβίλλη ήταν βοηθός και μετά την απομάκρυνση του πρώτου προπονητή έγινε αυτός ο προπονητής της ομάδας από την Ανδαλουσία. Στην αρχή ήταν προσωρινός, αλλά τελικά έμεινε αρκετό καιρό χωρίς όμως να πετύχει και τίποτα το σπουδαίο.

Υ.Γ. 3 Και λίγα ήταν τα 40.000 ευρώ πρόστιμο στον Ντιόγκο...

Υ.Γ.4 Εεεεερνέστο Βαλβέεεερδε!!!

2 σχόλια:

  1. λοιπον απλα λογια
    ο ολυμπιακος και ο ιδιοκτητης πληρωνουν και κατ επεκταση ολοι εμεις ακομα και για αρκετο καιρο θα πληρωνουμε τα λαθη του μπακαλη
    ειτε αρεσει αυτο που λεω ειτε οχι
    επιλογη ο προπονητης που εφερε γιατι ηταν φτηνος και δεν ειχε απαιτησεις
    επιλογη του το καταντημα που κληροδοτησε στον ευαγγελο που ειναι και ο μοναδικος που δεν φταιει
    αυτην ειναι η αληθεια και οποιος δεν το βλεπει απλα εθελοτυφλη
    τελος
    τωρα για να γινει ομαδα θελει πολυ δουλεια χρονο και υπομονη και φυσικα δεν εισαι φαβορι για τον τιτλο και μην γελιομαστε
    ξεκινας πολλα μετρα πισω και θελει υπομονη
    γνωμη μου ρε μπαμπη την οποια την εχω καταθεσει απο την αρχη του καλοκαιριου
    τωρα οσο για προπονητη προτιμω τον ραμος
    τρομερη δουλεια στην σεβιλλη μεγαλο ονομα και θελω ρε πουστη μου ανθρωπο να καθισει για καιρο
    και οχι για ενα χρονο
    τον ερνεστο δεν τον θελω
    ρε μπαμπη αμα εχει τοσο σοβαρο προβλημα τη τον θες
    το μυαλο του θα το αφησει πισω
    θελω εναν ανθρωπο ξεκαθαρο απο καθε αποψη
    και στο φιναλε ξερεις την γνωμη μου
    οχι στο ξαναζεσταμεννο φαγητο
    καινουργιο ξεκινημα με νεους αφθαρτους ανθρωπους
    και ο ραμος πιστευω οτι ειναι τετοιος

    ααααα για να μην το ξεχασω
    ρε ντιογκο σαλτα και γαμησου κριαρι
    και γυρνα απο εκει που σε πηραμε μαιμου που θα εβαζες και καθε αγωνιστικη και γκολ
    παρταλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα ρε Κώστα, καλώς όρισες. Σίγουρα μεγάλη η ευθύνη του Κόκκαλη για τον Λίνεν, όμως αυτό που είπα και πιο πάνω. Έκανε λάθος και ο Μαρινάκης. Έπρεπε να τον είχε διώξει από την πρώτη στιγμή αφού δεν τον ήθελε καθόλου.
    Τώρα γνώμη μου για προπονητή... Εγώ από τους προπονητές που υπάρχουν θα ήθελα Μουρίνιο, Βαλβέρδε, Φλόρες. Τώρα ο πρώτος δεν παίζει με καμμία περίπτωση. Ο Φλόρες έχει ομάδα και μένει ο Βαλβέρδε. Μιλάω καθαρά προπονητικά και δεν κοιτάω αν πέρασε κανείς από τον Ολυμπιακό και αν μίλησε ποτέ.
    Τώρα για τον Βαλβέρδε συγκεκριμένα, να σου θυμίσω ότι όλοι μα όλοι οι παίχτες ήθελαν να μείνει. Και αυτό κάτι δείχνει.
    Πάντως όποιος κι αν έρθει, χρειάζεται υπομονή και πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αποτελέσματα. Θέλει πολύ δουλειά η ομάδα. Ο προπονητής θα είναι πολύ καλός, επομένως κάνουμε υπομονή.
    Τέλος για τον Ράμος, όπως έγραψα και στο κείμενο, έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια και μετά την Σεβίλλη δεν έχει καταφέρει να κάνει τίποτα άλλο. Αυτό με κάνει να έχω κάποιες επιφυλάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή