Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Έγινε και η παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού! Του γνωστού και μη εξαιρετέου Ερνέστο Βαλβέρδε. Μπορεί πολλοί να μην τον θεωρούν την καλύτερη δυνατή λύση και είναι δικαίωμά τους. Όμως για τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να φέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομάδα.

Κατ' αρχάς, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι, όχι μόνο για αυτήν τη χρονική στιγμή, ο Ισπανός είναι, αν όχι η καλύτερη, μία από τις καλύτερες επιλογές για τον ερυθρόλευκο πάγκο. Προσωπικά, όπως ανέφερα πριν λίγες μέρες, τρεις προπονητές συμπαθώ πάρα πολύ. Τον Μουρίνιο, τον Κίκε Φλόρες και τον Ερνέστο Βαλβέρδε! Άρα εμένα με κάλυψε και με το παραπάνω η επιλογή του Μαρινάκη.

Αλλά και για αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη, νομίζω ότι θα συμφωνήσουν πως κάθε προπονητής που θα ερχόταν, ο πιο μεγάλος να είναι, θα ήθελε χρόνο προσαρμογής, να καταλάβει το τι γίνεται στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και όλα τα σχετικά. Το κυριότερο όμως, θα έπρεπε να μάθει ποιός είναι ο Ολυμπιακός και τι απαιτούν οι οπαδοί του!
Όλα αυτά ο Βαλβέρδε τα ξέρει, τα έχει νιώσει και είχε ανταπεξέλθει με επιτυχία την πρώτη χρονιά. Το Πρωτάθλημα αρχίζει σε δύο εβδομάδες και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Καλά όλα αυτά, αλλά το κυριότερο που κάνει τον Βαλβέρδε την καλύτερη λύση είναι ότι τον γουστάρει σαν τρελός ο Μαρινάκης.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε εργαζόμενο να βλέπει τον εργοδότη του να τον συμπαθεί τόσο πολύ και να τον στηρίζει τόσο πολύ. Του δίνει τη δύναμη να συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά, να δουλεύει ακόμα πιο σκληρά για να πετύχει το κάτι παραπάνω. Και απ' ότι έχει φανεί ο Βαλβέρδε δεν είναι κανένας άνθρωπος που θα κοιτάξει την πάρτι του, να φάει τα χρήματα και να κάθεται. Έχει ευγνωμοσύνη στο χέρι που τον "ταΐζει" και θα κοιτάξει να του το ανταποδώσει με τον τρόπο που το θέλει και ο Μαρινάκης... Να του κάνει τον Ολυμπιακό ΜΕΓΑΛΟ!

Πλήρη στήριξη θα έχει ο Βάσκος και όχι μόνο. Τα είπε και ο Μαρινάκης στην παρουσίαση: "Θα είναι το απόλυτο αφεντικό ο Ερνέστο!". Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τέρμα στις περιπτώσεις Λέτο. Τέτοιοι παίχτες απείθαρχοι, θα φεύγουν από την ομάδα με συνοπτικές διαδικασίες. Και δεν θα κάθονται με το ζόρι και να παίζουν οπωσδήποτε για να συμπληρώσουν τις συμμετοχές ώστε να μην πληρωθεί παραπάνω η Λίβερπουλ και η κάθε Λίβερπουλ.

Επίσης σημαντικό. Ο Βαλβέρδε θα αποφασίζει για το ποιός θα μπαίνει και ποιός θα βγαίνει από του Ρέντη. Δηλαδή έτσι όπως ακριβώς κάνουν οι μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν θα του βάζουν τον Μπάντοβιτς και τον κάθε Μπάντοβιτς είτε τον θέλει είτε όχι ο προπονητής. Θα έχει το τιμ του, θα δουλεύει σωστά και όπως αυτός νομίζει και φυσικά θα έχει και όλη την ευθύνη πάνω του. Δεν είναι δυνατόν να φορτώσεις έναν προπονητή με αυτούς που θέλεις εσύ και να απαιτείς να κάνει και τέλεια δουλειά.

Το θέμα είναι ότι αν όντως κάνει ο Μαρινάκης αυτά που είπε, η ευθύνη περνάει εξ' ολοκλήρου στον προπονητή και όχι στην διοίκηση που θα έχει κάνει τα πάντα. Στο χέρι του Ερνέστο είναι να κάνει δουλειά και να πετύχει.
Τον πιστεύουμε πολύ.
Και πιστεύω πως δεν θα μας διαψεύσει...

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

5 σχόλια:

  1. μπαμπη συμφωνω απολυτα μαζι σου και οσο για τον ευαγγελο που λες πιστευω οτι θα τα κανει ολα αυτα που ειπε
    εχει κατι το εντιμο πανω του και παντως μονο μαλακας δεν ειναι
    το αρθρο σου με καλυπτει απολυτα μπραβο σου

    ααααααα πηρες και διαρκειας ευγε αγορι μου τωρα θα γραφεις και τον παλμο

    ελα λιγο να σε ιντριγκαρω αν και θα τα πουμε και απο κοντα
    γιατι ρε συ βριζουν οι οργανωμενοι για την επιλογη του ερνεστο ?ποιος ειναι ο καλυτερος που ηθελαν και εμαθαν ολα αυτα τα χρονια ?
    ο τακης που τους εφερνε ο αλλος ?η ο μπαεβιτς ?
    δεν ειναι καλα δειγματα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο είπε ο Θέμης για το διαρκείας; χαχαχαχα. Ναι, ναι, πήγα και το πήρα χθες, στη θύρα 8. Οι οργανωμένοι ρε συ δεν είπαν τίποτα για Βαλβέρδε. Είπαν απλά ότι υπάρχουν και καλύτεροι προπονητές και σίγουρα έτσι είναι. Αλλά είπαν ότι θα περιμένουμε και θέλουμε να δούμε τα καλά του σε υπερθετικό βαθμό. Και μην ξεχνάμε ότι οι οργανωμένοι ήταν αυτοί που φώναζαν συνέχεια το όνομά του...
    Τώρα για το ότι υπάρχουν πολλοί που τον αμφισβητούν, το μόνο που έχω να πω είναι ότι και ο Μουρίνιο να ερχόταν, θα έβγαιναν αρκετοί που θα έλεγαν ότι είναι βλάκας, ειρωνικός και καραγκιόζης. Τί ψάχνεις τώρα;;; Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/8/10

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/8/10

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΑΜΠΑΡΕ :)

    ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΩ Σ'ΑΥΤΟΥΣ :)

    ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ, ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ, ΖΙΚΟ, ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ, ΜΠΑΑΝΤΟΒΙΤΣ)

    ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΩΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ, ΡΕΑΛ, ΣΕΒΙΛΛΗ ΚΤΛ... (ΒΛΕΠΕ ΡΑΜΟΣ ΚΤΛ...)

    ΑΠΟ ΚΕΙ Κ ΠΕΡΑ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΑΝ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΑΡΕΣΚΑ - ΟΣΚΑΡ - ΝΤΙΟΓΚΟ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.

    ΑΠΟ ΚΕΙ Κ ΠΕΡΑ ΜΑΚΑΡΙ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ- ΕΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ.

    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΤΡΙΜΩΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΒΗ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ "ΣΤΡΑΒΑ" ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΕΤΟΣ. (ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ)

    ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΜΩΡΗ ΘΡΥΛΑΡΑ, ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΡΑΤΟ :)

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ.

    GATE 7 - OSFP 1925

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου φίλε μου Rock n' Metal Whisper (αν θες πες μου και το όνομα σου να μιλάμε πιο άμεσα),

    Συμφωνώ ότι ο κόσμος φώναζε το όνομα του Ερνέστο, γιατί τον προτιμούσε από αυτούς τους "προπονητές" που έβλεπε στον πάγκο. Όμως απ' όσο ξέρω, δεν φώναζαν το όνομα του Βάσκου ζητώντας τον επιτακτικά και συγκεκριμένα. Απλά ήθελαν έναν πολύ καλό προπονητή, όποιος κι αν ήταν αυτός και με το σύνθημά τους έδειχναν την αντίθεση στον προπονητή που έβλεπαν. Όχι ότι δεν ήθελαν τον Βαλβέρδε, αλλά δεν ήθελαν αποκλειστικά και μόνο αυτόν.

    Τώρα αν θες τη γνώμη μου, επειδή παρακολουθώ Ισπανικό Πρωτάθλημα αρκετά, ο Βαλβέρδε είναι καλύτερος προπονητής από τον Ράμος και τον Πελεγκρίνι. Αυτό βέβαια είναι δική μου γνώμη από την εικόνα των ομάδων τους και τα δεδομένα που είχαν, καθώς και το πόσο επιβάλονταν στους παίχτες, γιατί ας πούμε ο Πελεγκρίνι είχε χάσει τον έλεγχο με τους αστέρες της Ρεάλ.

    Για φέτος χρειάζεται υπομονή και πολύ δουλειά για να πάρει ο Ολυμπιακός τον τίτλο. Όμως το ότι δεν έχει Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δίνει την άνεση στον Βαλβέρδε να είναι πιο συγκεντρωμένος σε αυτόν τον στόχο. Εγώ πιστεύω ότι και με τις προσθήκες στα χαφ και την επίθεση η ομάδα θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και θα πάρει τον τίτλο.

    Θα τα δούμε όμως όλα στο γήπεδο. Και μάλιστα από μέσα... χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή