Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΕΕΕΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΕΕΡΔΕ




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Ναι! Αυτός είναι ο νέος ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ του Ολυμπιακού! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε! Επέστρεψε, όπως ο ίδιος είχε πει στη φιέστα του Πρωταθλήματος του 2009! Κάποια μέρα θα γυρίσω είχε πει και νατος! Είναι και πάλι εδώ. Έτοιμος να κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να ξαναφωνάξει μετά από ένα χρόνο το σύνθημα "Έτσι ονειρεύομαστε τον Ολυμπιακό"!

Το "μυρμήγκι" έρχεται να δουλέψει και πάλι. Και αυτή τη φορά με καλύτερα όπλα! Σίγουρα αυτά είναι οι ποδοσφαιριστές που θα έχει, αλλά είναι και κάτι άλλο, ακόμα σημαντικότερο... Η εμπιστοσύνη και η στήριξη τόσο του μεγαλομετόχου όσο και του κόσμου.

Δεν ξέρω αν θα πετύχει ο Βάσκος και πάλι, το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι θα δουλέψει πολύ και με λίγη υπομονή θα δούμε μεγάλα πράγματα από τον Ολυμπιακό.
Ο Μαρινάκης το είπε, "στόχος είναι η κορυφή" και όταν λέει κορυφή δεν εννοεί το να πάρει το Ελληνικό Πρωτάθλημα μόνο. Σ' αυτό είμαστε συνηθισμένοι.

Θέλει να πετύχει η ομάδα στην Ευρώπη! Θέλει να δει έναν Ολυμπιακό μεγάλο! Αυτή είναι η κορυφή που εννοεί! Μετά τη μεταγραφή του Ριέρα του είχα πει ένα μεγάλο ευχαριστώ για πολλά πράγματα. Τώρα του λέω για άλλο ένα... Που είναι οπαδός! Αυτό τελικά μετράει πιο πολύ απ' όλα. Ο άνθρωπος σκέφτεται σαν οπαδός. Τέλος! Κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλό για την ομάδα χωρίς να κοιτάει το χρηματικό κόστος. Αφουγκράζεται τον κόσμο και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα... Οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει ακόμα...

Πάμε όμως και στο θέμα Βαλβέρδε... Στις 4 Ιουνίου, μετά το "όχι" του Βαλβέρδε για να αναλάβει τον ερυθρόλευκο πάγκο είχα πει: "ΟΧΙ είπε τελικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι λόγοι προσωπικοί (είπαν). Για χαζούς μας περνάτε;
Αν ο Βαλβέρδε δεν ήθελε εξ αρχής να έρθει στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη στιγμή, γιατί συμφώνησε να γίνει η συνάντηση;"
Και προσθέτω σε αυτήν την ερώτηση... Γιατί ήρθε τώρα;

Πολύ απλά, με αυτά που του είπαν τότε έβλεπε πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα ερχόταν σε μία ομάδα που είχε αφήσει καλό όνομα και οι οπαδοί τον λάτρευαν! Δηλαδή θα έπαιρνε ένα μεγάλο ρίσκο, χωρίς να έχει εγγυήσεις για τίποτα. Και οι μεγάλοι δημοσιογράφοι του Ολυμπιακού, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όντως ήταν προσωπικό το πρόβλημα και όχι τίποτα άλλο.

Τώρα αυτές τις εγγυήσεις τις πήρε και δέχτηκε. Έτσι είναι, επαγγελματίας είναι. Και δεν είναι Ολυμπιακός φανατικός, όπως ο Λεμονής που θα δεχτεί ό,τι και να του προτείνουν. Ο Βαλβέρδε κοιτάει τη δουλειά του και το όνομά του. Λογικό και αποδεκτό.

Πάντως νομίζω ότι η δουλειά φάνηκε εδώ και πολύ καιρό για το τί ήθελε να κάνει ο Μαρινάκης. Τον γούσταρε τον Βαλβέρδε. Τον ήθελε στον πάγκο. Το είχε πει και στον Κόκκαλη να τον έκανε δώρο. Συγκεκριμένα το είχε πει και ονομαστικά. Αλλά και με τις μεταγραφές το έδειχνε. Και το είχαμε τονίσει από εδώ. Θυμηθείτε: "Υ.Γ.4 Αν έρθουν Σένα και Ριέρα, μαζί με τον Ιμπαγάσα που ήδη είναι παίχτης του Ολυμπιακού, όλοι αυτοί αποτελούν πρώην παίχτες του Βαλβέρδε. Τώρα αν λάβουμε υπ' όψιν ότι ο Μαρινάκης θέλει πολύ τον Ισπανό, ίσως το καλοκαίρι, αν δεν έχει πείσει όσο θα θέλουμε όλοι ο Λίνεν, να υπάρξει θέμα με τον Ερνέστο...". Αυτά είχαμε πει το Σάββατο 17 Ιουλίου και τώρα επιβεβαιωθήκαμε.

Καλή επιτυχία στον Βάσκο. Προσωπικά τον συμπαθώ πάρα πολύ και τον ήθελα σαν τρελός στην ομάδα. Έχει δείξει τις δυνατότητές του και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει και θα καταφέρει πολλά.

Άλλωστε, αυτό που μας ενδιαφέρει και γι' αυτό θέλουμε τον Βαλβέρδε και τον κάθε Βαλβέρδε, είναι να γίνει ο Ολυμπιακός αυτό που ονειρευόμαστε και να δούμε καλό θέαμα!

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΠΑΜΠΗ ΜΠΡΑΒΟ
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΖΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΙΓΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
    ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΕΛΟΣ
    ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΙΓΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΙΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ
    ΠΑΜΕ ΡΕ ΕΡΝΕΣΤΟ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΟΞΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ ΞΑΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΖΑΜΕ
    ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
    ΠΑΜΕ ΡΕ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα ρε Κώστα!
    Προσωπικά χάρηκα πάρα πολύ την επιστροφή του Ερνέστο.
    Ξέρεις πάρα πολύ καλά πόσο τον ήθελα τόσο καιρό πίσω.
    Ελπίζω να συνεχίσει την καλή δουλειά για περισσότερο καιρό τώρα και να κάνει τον Ολυμπιακό αυτό που ονειρευόμαστε.
    Το σίγουρο είναι ότι ο Μαρινάκης θα τον στηρίξει όσο δεν πάει γιατί και αυτός τον γουστάρει τρελά!
    Μεγάλα πράγματα θα δούμε τα επόμενα χρόνια...
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή