Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ



Καλησπέρα συμπαραστάτες της τρέλλας μας,

Άλλαξε χέρια λοιπόν το πλειοψηφικό πακέτο του Ολυμπιακού και, ως γνωστόν, νέος μεγαλομέτοχος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Κάτι που φάνταζε απίθανο πριν από ένα μήνα, έγινε πραγματικότητα μέσα σε μία εβδομάδα. Μπορεί τόσο καιρο να φώναζα και εγώ για τον Κόκκαλη, οφείλω όμως να ομολογήσω ότι μου είναι πολύ περίεργο που δεν είναι πια αυτός ο ιδιοκτήτης, ή μάλλον ο διαχειριστής (γιατί ιδιοκτήτης είναι ο κόσμος) της ομάδας. Από τον καιρό που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο Κόκκαλης είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού και αυτό δύσκολα μπορείς να το ξεσυνηθίσεις.

Πλέον ο Μαρινάκης δείχνει πως θα ξεκινήσει ορεξάτος την μεγάλη αυτή πρόκληση. Δεν ξέρω αν αυτά που λέει ότι θα κάνει, τα κάνει για να κερδίσει τον κόσμο. Εμένα με ενδιαφέρει να τα κάνει. Απλά να τονίσω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ απαιτητικός και αυτό πρέπει να το γνωρίζει καλά ο νέος μεγαλομέτοχος. Δηλαδή θέλει να δει πράξεις και αποτέλεσματα άμεσα. Απαιτέι μεγάλες μεταγραφές, αλλά και παίχτες εργαλεία που μαζί με τις "βεντέτες" θα κάνουν την ομάδα που όλοι ονειρεύονται.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Μαρινάκης θα κάνει καλές μεταγραφές για τα επόμενα χρόνια. Δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Τόσο καιρό έδινε αγώνα για να πάρει την ΠΑΕ και τώρα που του δόθηκε η ευκαιρία δεν θα την αφήσει ανεκμετάλλευτη. Ήδη έχουν ακουστεί πολλά ονόματα αλλά ακόμα δεν πιστεύω τίποτα από αυτά. Έμαθαν για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία, βλέπουν ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να "πέσει" χρήμα και αρχίσαν πάλι τα δικά τους. Τόσο καιρό δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα, γιατί ο Κόκκαλης τους είχε ξεκαθαρίσει την σφιχτή πολιτική του και επιδίδονταν μόνο στην προεδρολογία. ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!

Επανέρχομαι όμως. Μπορεί ο Μαρινάκης να είναι ο κάτοχος του 67% των μετοχών, όμως ο Κόκκαλης συνεχίζει να είναι πρόεδρος. Λογικό μου φαίνεται αυτό, καθώς σίγουρα έχει μεγαλύτερη εμπειρία στα του ποδοσφαίρου από ότι ο νέος ιδιοκτήτης. Τώρα απ' ότι λέγεται ο Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος για 6 μήνες ίσως και ένα χρόνο. Η δική μου εκτίμηση είναι πως θα αποχωρήσει στο τέλος της επερχόμενης ποδοσφαιρικής σαιζόν. Και αυτή η αποχώρηση θα γίνει με τον τρόπο που θέλει εκείνος. Ως Πρωταθλητής δηλαδή. Δεν νομίζω μετά από 12 Πρωταθλήματα στα 17 χρόνια προεδρίας του, να αποχωρήσει από την ομάδα χωρίς να πανηγυρίσει το τελευταίο του Πρωτάθλημα (ή ακόμα καλύτερα νταμπλ). Τώρα αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει το Πρωτάθλημα, πιστεύω πως θα συνεχίσει ο Κόκκαλης μέχρι να το καταφέρει...

Από τα βάθη του Πειραιά, την χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ.1 Από την Τετάρτη είχαμε πει ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώνονταν δύο ακόμη ποδοσφαιριστές. Δεν άργησε να επαληθευτεί αυτό, αφού Κέβιν Μιραλάς και Ντένις Έπσταϊν είναι τα νέα αποκτήματα των ερυθρολεύκων.

Υ.Γ.2 Ο Βέλγος επιθετικός της Σεντ-Ετιέν, ήρθε με τη μορφή δανεισμού από τη γαλλική ομάδα. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται κυρίως ως περιφερειακός επιθετικός. Φυσικά το ότι είναι δανεικός, σου δίνει τη δυνατότητα να τον δεις καλά αν σου κάνει και μετά να τον αγοράσεις. Ελαχιστοποιείται και ο κίνδυνος έτσι...

Υ.Γ.3 Ο Έπσταϊν από την άλλη είναι γνωστός στους Έλληνες από την θητεία του στον Ηρακλή. Καλός ποδοσφαιριστής, πιστεύω καλύτερος από τον Ζαϊρί, όμως δεν είναι ο παίχτης που θα πάρει πάνω του την αριστερή μεριά των Πειραιτών. Μετά την αποχώρηση του Τζόλε, ο πήχης είναι σε τεράστια επίπεδα και ο αντικαταστάτης του είναι μία δύσκολη υπόθεση. Ο Γερμανός μάλλον ήρθε ως εναλλακτική λύση (και αυτό είναι το σωστό) και πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιός θα έρθει για τη βασική ενδεκάδα.

Υ.Γ.4 Ελάχιστες εως ανύπαρκτες νομίζω είναι οι πιθανότητες να μην είναι ο Λίνεν ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Αλλά κάτι άλλο θέλω να πω. Για τους μεγάλους μας δημοσιογράφους που είπαν ότι ο Βαλβέρδε δεν ανέλαβε για κάποιους προσωπικούς λόγους που δεν του επιτρέπουν να έρθει Ελλάδα. Τώρα πως επαναφέρεται θέμα για τον Βάσκο; Αφού εσείς είπατε ότι οι λόγοι δεν ήταν οικονομικοί, αλλά προσωπικοί. Μήπως τελικά κρύβατε κάτι;

7 σχόλια:

  1. μπαμπη τιποτα στην ζωη δεν μενει για παντα
    ολα κανουν τον κυκλο τους και ο κυκλος του σωκρατες ειχε κλεισει εδω και καιρο και καλο ειναι που ανελαβε αλλος
    που ο μαρινακης μου αρεσε που τα προσωπα που εβαλε στην ομαδα ειναι ανθρωποι τεχνοκρατες
    αλλοι αντιληψη φιλε αλλοι προσεγγιση των πραγματων
    που ετσι πρεπει να βαζεις στοχους και οραμα μακρυπροθεσμο φιλε
    να εχεις πλανο και οχι οπως ξημερωσει η επομενη μερα
    επιχειρηματικα πρεπει η μαλλον επιβαλλεται να παιρνεις τα ρισκα αλλα και να εχεις πλανο σε περιοδους κρισεως
    γιατι η κριση ως γνωστον κανονας δεν ξεπερνιεται με την λιτοτητα αλλα με κινησεις που θα αντλησουν στην εταιρεια κερδη
    οι προυποθεσεις υπαρχουν πλεον
    ο ολυμπιακος μεσο των ανθρωπων που ειναι μεσα πρεπει να κοιταξουν τις υποδομες βασικοτατο να καταρτισουν πλανο παρακολουθησης αγορων που παραδοσιακα βγαζουν ποδοσφαιριστες να βαζουν στην ομαδα νεα φυντανια να ψαχνουν ωστε να πουλανε κιολας οχι να αγοραζουν
    ετσι πρεπει να χτιστει η ομαδα και με αυτον τον τροπο να κανει κατι καλο στην ευρωπη και μιλαω για τιτλο
    αυτο μονο με οραμα επιτυχανεται και δεν ειμαι απο αυτους που θα με τρελλανουν τα προσκαιρα ονοματα
    θελω βαθος και δουλεια σοβαρη δουλεια φιλε και οχι αλαζονεια
    αυτο απαιτει ολοκληρος ο περηφανος ολυμπιακος κοσμος
    τα υπολοιπα ειναι για την πλακα να μην ακολουθησει ο μαρινακης τον κοκκαλη να χτιστει το δικο του ονομα
    νεες ιδεες νεα μυαλα και πιστευω οτι επι του θεματος συμφωνεις
    και αφου εγινε αυτο ολα ειναι θεμα χρονου για εναν μεγαλο ολυμπιακο και επαναλαμβανω εναν ολυμπιακο με ευρωπαικο κοστουμι γιατι στην ελλαδα οι λοιποι απλα ειναι ανυπαρκτοι
    και ασε τους βαζελους τους πατεραδες τα γομαρια και τους τοκογλυφους να βγαζουν προκυρηξεις
    πουστη βγενοπουλε που εισαι γαμω την τραπεζα σου μπινε πουτανας γιε ?
    ξεφυγα
    για τον επσταιν πολυ παρα πολυ καλη μεταγραφη και συμφωνω με την τοποθετηση σου
    πως θα γινοταν αλλιως βεβαιως βεβαιως
    οσο για τον ερνεστο εγω ειμαι κατα
    γιατι ρε μπαμπη ειμαι κατα στο ξαναζεσταμενο φαγητο
    θελω καινουργια πραγματα οχι να κανουμε γυρω γυρω απο πεντε ανθρωπους ειναι αηδια
    και για τον ολυμπιακο αξιζουν μονο τα καλυτερα
    τωρα οσο για τα ονοματα που διαβαζουμε οπως και εσυ θελουμε εναν παιχτη να δουμε στον θρυλο
    δεν ειναι αλλος απο τον μεγαλο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ
    καψουρα και τον δυο μας
    ας παρουνε αυτον πρωτα να μας τρελλανουν και μετα θα ερθουν και τα καλυτερα
    ΛΕΓΕ ΜΕ ΡΙΚΕΛΜΕ
    και ξερω οτι συμφωνεις μπαμπη το ξερω
    τιμη και δοξα στην χιλιοτραγουδισμενη δραπετσωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/6/10

    ΜΠΑΜΠΗ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΣΤΑΙΝ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΓΑΤΑΚΙ" ΤΟΝ ΖΑΙΡΙ. ΕΛΕΟΣ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΡΑΛΑΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ. (ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...)

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (ΛΑΜΟΓΙΑ), ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΙΧTEΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ. ΑΥΤΑ. ΤΕΛΟΣ. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αισιοδοξία επέστρεψε στους φιλάθλους της ομάδας και μπορούμε να βλέπουμε με άλλο μάτι πλέον το μέλλον. Μην σταματάτε να κάνετε όνειρα...Όπως είπε και ο Μπάμπης και έγραψα είναι περισσότερες οι όμορφες στιγμές από αυτές που μας χωρίζουν με τον Κόκκαλη πρόεδρο σε αυτά τα 17 χρόνια,που είχε την ομάδα.
    Είμαι σίγουρος ότι ο Μαρινάκης θα κάνει αυτό που πρέπει για να έρθουν παίχτες που θα συνεχίσουν να σηκωνουν τον Ολυμπιακό μας.
    Για μένα το στοίχημα δεν είναι όμως αυτό. Λεφτά αν τα έχεις και έχεις και διάθεση να τα σπρώξεις κάνεις παπάδες. Πρέπει όμως να μπεί σε μια τάξη το ζήτημα σκάουτιν. Ώστε να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να ανοίγει τα containers να βγάλει εκατομμύρια ευρώ για να κάνει μεταγραφές. Μεγάλη ομάδα δεν είσαι μόνο όταν ψωνίζεις ακριβά,αλλά και όταν βρίσκεις.
    Και στο φινάλε δεν μας πιάνουν κάθε χρόνο το κώλο οι άλλοι. Να βρούμε και να τους τον πιάσουμε και εμείς.( Υπόψην δεν λέω να γίνει super market)

    ΥΓ Να το ξανά πω γιατί με κάνει να γουστάρω!
    Εκφράζουμε την θερμή μας λύπη σε όσους θέλανε τον Ολυμπιακό να γυρνάει πάρα πολλά χρόνια πίσω. Τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή...Ίσως κάποια άλλη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα, πιστεύω ότι ο Μαρινάκης έχει ένα όραμα και θα το ξεκινήσει με πολύ μεράκι. Είναι η ευκαιρία του νομίζω και θα κάνει δουλειά για αρκετά χρόνια. Πρόβλεψή μου ότι θα κάνουμε κι άλλο μεγάλο σερί Πρωταθλημάτων. Τώρα για τον Γιοβάνοβιτς τί να πω; Φυσικά και θα ήθελα πολύ να έρθει στον Πειραιά. Ξέρει πολύ μπάλα, αλλά να πούμε την αλήθεια, χρειάζεται καλύτερος προπονητής για τέτοιους παίχτες. Επειδή αυτοί οι παίχτες ξεφεύγουν σε κάποια σημεία και θέλουν μία μπάλα μόνοι τους, χρειάζεται κάποιος να τους κρατάει τα χαλινάρια. Και μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν νομίζω να μπορεί να το κάνει αυτό ο Λίνεν.

    Φίλε μου Rock n' Metal Whisper, για τον Μιραλάς επετρεψέ μου να έχω κάποιες επιφυλάξεις. Δεν είναι άσχημος παίχτης. Θα τον δούμε βέβαια και στην πράξη, γιατί και ο Μαρέσκα στη Σεβίλλη ήταν από τους κορυφαίους και ήρθε εδώ και είναι από τους χειρότερους. Όσο για τους δημοσιογράφους όπως τα λες είναι. Πολλά ονόματα για να πουλήσουν εφημερίδες και ΑΝ έρθει ένας απ' αυτούς που λένε, κοντράρονται για το ποιός το είπε πρώτος. Εδώ ρε φίλε μας αράδιασες 1000 ονόματα, ένα απ' αυτά δεν θα έρθει; Και το θεωρείς επιτυχία; Προσωπικά μόνο όταν μαθαίνω κάτι και είναι 100% επιβεβαιωμένο, τότε και μόνο τότε θα το γράφω στο blog.

    Φίλε Γαυράκο, αρχίζω από το υστερόγραφό σου. Έτσι είναι! Χάλασαν πολλά σχέδια με αυτή τη συμφωνία. Την ίδια ώρα που η άλλη μεριά δεν έχει βρει λύση στα διοικητικά και από τα 2 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ που θα είχαν, απ' ότι φαίνεται πέφτει ακόμα πιο κάτω.
    Τώρα για το θέμα που λες και μίλησε και ο Κωνσταντίνος... Έτσι ακριβώς είναι. Ένας μεγάλος σύλλογος, με σωστό προγραμματισμό αυτό ακριβώς κάνει. Παίρνει 2-3 μεγάλα ονόματα, που θα προσφέρουν με την εμπειρία και τις παραστάσεις τους (και όχι σε ηλικία τελειωμένη μόνο για να πουλήσουν φανέλες) και τους πλαισιώνει με παίχτες μικρούς σε ηλικία, εξελίξιμους. Εργαλεία, που θα δουλεύουν για να αναδείξουν την ομάδα και ως αποτέλεσμα θα αναδείξουν και τον εαυτό τους. Και φυσικά όταν έρθει η κατάλληλη πρόταση που να σε ικανοποιεί οικονομικά τους παραχωρείς και παίρνεις δύο άλλους. Όπως κάνει η Λυών. Αν και αυτή είναι αλλιώς (γιατί παίζει σε Πρωτάθλημα με οργάνωση), αλλά τη φέρνω ως παράδειγμα. Πούλησε τον Μπενζεμά και πήρε Γκομίς και τη συμπάθειά μου Λισάντρο Λόπεζ.
    Μακάρι να γίνουμε και εμείς κάπως έτσι. Είδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα κι από μένα!

    Δεν με πείθει ο Μαρινάκης. Μου φαίνεται ότι θα κάνει πολλά λάθη μέχρι να μπει σε σωστό δρόμο. Αν μπει.

    Όσο για τον Κόκκαλη οι φήμες λένε για πρόβλημα υγείας. Για αυτό και η αλλαγή στάσης απέναντι στον Μαρινάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/6/10

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο KANTHAR0S...
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ...
    ΜΑΚΑΡΙΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ.

    ΥΓ. ΜΠΑΜΠΗ, ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΜΠΑΝΕΡ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ. ΑΝ ΘΕΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ , ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.. ;)
    http://cratermusic.blogspot.com/

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ...! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου Κάνθαρε, σίγουρα ακόμα δεν έχει τις απαραίτητες εμπειρίες, γι' αυτό και έμεινε ο Κόκκαλης πρόεδρος. Όμως για μένα αν υπάρχει καλή διαθέση και... χρήμα όλα καλά θα πάνε. Τρανό παράδειγμα οι Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ. Έχουν κάνει αρκετά λάθη, από τα οποία δείχνουν να μαθαίνουν. Αυτό θέλει μεγάλη συζήτηση, αλλά όπως σου είπα, η άποψή μου είναι ότι αν έχει διάθεση και βάλει και χρήμα θα βρει το δρόμο του.

    Rock n' Metal Whisper, όπως είπε και ο Κάνθαρος, όντως έχουν ακουστεί πολλά για την υγεία του Κόκκαλη. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύουν, κατά πόσο είναι υποθέσεις ή κατά πόσο είναι κακεντρέχειες. Καλά να είναι ο άνθρωπος στην υγεία του πάνω απ' όλα. Για το μπάνερ ok τώρα! Καλά έκανες και μου το είπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή