Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ


Καλησπέρα συμπαραστάτες της τρέλλας μας,

Σήμερα θα σχοληθούμε λίγο με το Παγκόσμιο Κύπελλο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νότια Αφρική και πιο συγκεκριμένα με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία.

Κατ' αρχάς, να πούμε δυο λόγια για την όλη διοργάνωση. Τραγικό το θέαμα από όλες τις ομάδες ενώ το μοναδικό παιχνίδι που είχε ένα στοιχειώδη ρυθμό ήταν αυτό μεταξύ Σερβίας και Γκάνας. Δεν ξέρω αν ευθύνονται οι βουβουζέλες γι' αυτό. Δύσκολο το κόβω. Τόσο πολύ; Είναι ενοχλητικές δεν λέω. Αλλά σε τέτοιο σημείο που να μην επιτρέπουν να παιχτεί ποδόσφαιρο;

Πολύ απλά, οι ποδοσφαιριστές έχουν ξεζουμιστεί από τις ομάδες τους και δεν μπορούν να αποδόσουν τα αναμενόμενα. Θέληση μπορεί να υπάρχει, το σώμα όμως αδυνατεί να εκτελέσει.

Οι μικρές ομάδες έχουν βρει τον τρόπο για να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους. Απλά κλείνουν τους χώρους στην άμυνα και τέλος. Άντε να βρουν διέξοδο. Και όσο περνάει η ώρα και εκνευρίζονται οι ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να δημιουργήσουν μία ευκαιρία, τόσο το χειρότερο γι' αυτούς. Με την νοοτροπία αυτή, συνεχίζουν όλα να τους πηγαίνουν στραβά και είτε πετυχαίνουν κάποια στιγμή ένα γκολ και εκεί τελειώνουν όλα, είτε δέχονται ένα και χάνουν. Αλλά ούτε συζήτηση για δεύτερο τέρμα (συνήθως).

Και πάμε τώρα στην Ισπανία... Άκουσα από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι από τη στιγμή που ανέλαβε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ομάδα που δημιούργησε ο Αραγονιές. Θα μας τρελάνουν μου φαίνεται. Είδαν δηλαδή να βάζει πολλά γκολ στο Λιχτεστάιν και έβγαλαν συμπέρασμα; Σήμερα τον είδαμε τι έκανε. Παίζει απέναντι στην πιο συμπαγή ίσως άμυνα της διοργάνωσης και πάει και μου βάζει μόνο έναν επιθετικό. Βάζει αργούς παίχτες στα άκρα, ενώ Σίλβα και Τσάβι που είναι πολύ καλοί πασέρ, είχαν μόνο τον Βίγια να του περνάνε μπαλιές. Και άφησε στον πάγκο τον Γιορέντε που και καλός ποδοσφαιριστής είναι και πολύ καλός στις κεφαλιές! Να τραβάει παίχτες πάνω του και να μένει ελεύθερος χώρος στον Νταβίντ Βίγια.

Το ότι η Ελβετία θα είναι από την αρχή κλεισμένη πίσω δεν το ήξερε; Δεν έπρεπε να βρει τον τρόπο να ανοίξει τους χώρους; Με συνεχόμενες πάσες στο χώρο του κέντρου δεν γίνεται δουλειά. Όχι τώρα πια που όλοι ξέρουν το πως αγωνίζεται η Ισπανία και την υπολογίζουν πλέον ακόμα περισσότερο. Όχι ρουά ματ, μέχρι και τα σώβρακα του πήρε ο Χίτσφελντ. Και πάνω στον πανικό του, ο Ντελ Μπόσκε έβαζε τον τραυματία Τόρρες!! Τρικυμμία δηλαδή...

Αλλά τί περίμενε κανείς από έναν προπονητή που πήγαιναν τα αστέρια της Ρεάλ και του έχωναν φάπες (τρόπος του λέγειν) στην προπόνηση! Και η ομάδα έχει ακόμα την ταχύτητα και την οργάνωση που της έδωσε ο Αραγονιές. Σε λίγο καιρό θα δείτε πως θα την αλλάξει ο μουστάκιας.

Από τα βάθη του Πειραιά, την χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ.1 Πολλές εξελίξεις αυτόν τον καιρό στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ίσως μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, μετά τον Μέγιερι, να ανακοινωθούν δύο ακόμα ποδοσφαιριστές.

Υ.Γ.2 Αν τελικά μπει ο Μαρινάκης στην ΠΑΕ, μην αποκλείσετε τίποτα για κανένα... αεροδρόμιο. Άλλωστε έχει δείξει ότι θέλει να κερδίσει τον κόσμο και αφού ο προπονητής έχει κλείσει, το μόνο που απομένει να κάνει είναι να φέρει έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή.

Υ.Γ.3 Να πω όμως και τον πόνο μου... Τόσα εκατομμύρια βάζεις κύριε Μαρινάκη για το ποδόσφαιρο, τα 700 χιλιάρικα του Μίλκοβιτς σε πείραξαν;

2 σχόλια:

  1. το μουντιαλ της βαβουζελας ενα χαλι μαυρο
    για κλοτσιες ειναι να το χαιρετε ο μπλατερ αδερφε
    απαραδεκτον
    οσο για την ισπανια ασε ρε τωρα τα βλαμμενα ειδα και τον τορες εχθες και ειδαμε τα χαιρια του
    αδερφε τρεις αγωνες εχω δει ψεματα τεσσερις
    και πολλοι ηταν
    οσο για τον μαρινακη κατσε να υπογραφτουν τα παντα να δουμε και μετα να μιλησουμε γιατι τωρα ειναι αδοκιμο εγω παντως δεν του εχω εμπιστοσυνη
    για αρχη αυτα κατσε να δουμε τη θα γινει με τον αλλον φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους είδαμε δύο καλά παιχνίδια σήμερα! Είδαμε πολύ ωραία μπάλα από την Αργεντινή και παιχνίδι με μπόλικο σασπένς στο ματς της Ελλάδας. Αν και για την Ελλάδα όλα καλά, αλλά έπρεπε να μείνει η Νιγηρία με 10 για να παίξει μπάλα, γιατί όσο έμενε με 11 δεν κάναμε ούτε φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή