Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΡΝΕΣΤΟ...





Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Νέα νίκη για τον Ολυμπιακό το Σάββατο επί της Ξάνθης. Νέα τριάρα, η τρίτη συνεχόμενη μετά από τα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά αυτήν τη φορά εκτός έδρας. Και μάλιστα μίας έδρας πολύ δύσκολης που μπορεί άλλες ομάδες να χάσουν βαθμούς.
Πολύ σημαντικό αυτό...

Στο προχθεσινό παιχνίδι είδαμε πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, ένα παιχνίδι που πραγματικά δεν βαριόσουν καθόλου. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, παρά μόνο σε δύο φάσεις, μία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μετά το λάθος του Ρόμενταλ και φυσικά στη φάση που προηγήθηκε του δεύτερου τέρματος των ερυθρολεύκων, αυτή με το δοκάρι του Κατόγκο.

Μία φάση που απέδειξε πως ο Πάρντο δεν εμπνέει και τόσο μεγάλη σιγουριά, κάτι που κάνει αναγκαστική την απόκτηση ενός τερματοφύλακα ίσως και τον Γενάρη. Ίσως να έχει κάτι στο μυαλό του Ερνέστο, κάτι που είχε προτείνει και στην πρώτη του θητεία. Ο λόγος για τον Καμενί που συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις με την φανέλα της Εσπανιόλ και φυσικά τον γνωρίζει ο Βαλβέρδε καλά. Είναι σίγουρα στους τερματοφύλακες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό και μακάρι να τον δούμε στην ομάδα μας...

Στο παιχνίδι τώρα, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μία εύκολη νίκη αφού με την απόδοση τους δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης, ενώ κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό και ο Γιάννης Φετφατζίδης. Η γνώμη μου για αυτό το παιδί είναι πολύ καλή, αλλά θέλει πάρα πολύ δουλειά ακόμα και κυρίως να βελτιώσει λίγο το σουτ του. Να γίνει πιο δυνατό, γιατί όταν σουτάρει από μακριά ο τερματοφύλακας δεν δυσκολεύεται καθόλου. Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα ας πούμε βρέθηκε να πλασάρει δύο φορές περίπου από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε εύκολα αν και η μπάλα πήγε ακριβώς στη γωνία και τις δύο φορές. Τουλάχιστον σημαδεύει καλά ο πιτσιρικάς...

Γενικά πολύ καλή εμφάνιση από όλους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Αυτό που μου αρέσει πολύ στην ομάδα, το οποίο είναι δουλειά Βαλβέρδε είναι ότι τελείωσαν οι βαθιές μπαλιές στο πουθενά. Η ομάδα από την αμύνα ξεκινάει με κοντινές πάσες. Τέρμα οι συχνές γιόμες του Αβραάμ να πάρει κάποιος μια κεφαλιά και να κατέβει η μπάλα. Τίποτα. Πάσες μέχρι να βρεθεί ο ελέυθερος. Και σε αυτό φυσικά βοηθάει πάρα πολύ ο Ντουντού ο οποίος έχει ανέβει αισθητά. Γυρνάει πίσω, παίρνει μπάλα και τη μοιράζει μπροστά. Φυσικά και ανασταλτικά τα πάει εξαιρετικά πράγμα που αποδεικνύει ότι είχε δίκιο ο Βαλβέρδε που δεν ήθελε άλλο ανασταλτικό χαφ για φέτος. Άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη στο Ελληνικό Πρωτάθλημα πολλούς αμυντικογενής ποδοσφαιριστές. Επίσης η πίεση ξεκινάει από την επίθεση, άρα γίνεται πιο εύκολη η δουλειά του αμυντικού χαφ αφού έχει στηρίγματα και δεν χρειάζεται να τρέχει να καλύψει όλο το κέντρο.

Για μένα, MVP είναι ο Νταβίντ Φουστέρ που έχω ξαναπεί ότι είναι η συμπάθειά μου στη φετινή ομάδα. Και σιγά σιγά αρχίζω να δικαιώνομαι. Αλλά κυρίως δικαιώνεται ο Βαλβέρδε και θέλω κάποιον από αυτούς που πριν τον δουν τον είχαν βγάλει παλτό (όπως είχαμε πει και στο άρθρο ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ) να βγει και να πει πως τον βλέπει τώρα. Άμπαλος έτσι;

Και για όσους λένε ότι είναι παιδί του Βαλβέρδε να τους υπενθυμίσω ότι μόνο για λίγους μήνες συνεργάστηκαν. Απλά ο Βαλβέρδε ξέρει ότι σε μία ομάδα χρειάζονται κάποιοι παίχτες εργαλεία. Και αυτά τα εργαλεία πρέπει να είναι καλά για να δουλέψει η ομάδα. Κι αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ μαζί τους πως θα βγάλεις συμπέρασμα; Γιατί ο Όσκαρ που λένε συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική περίπτωση. Ο Βαλβέρδε τον γνώριζε από το Πρωτάθλημα και όχι επειδή είχαν συνεργαστεί. Απλά ήξερε πως πρόκειται για έναν καλό τεχνικά ποδοσφαιριστή που είχε κάποια προβλήματα με τον προπονητή του στη Σαραγόσα και δεν έπαιζε και ήλπιζε πως θα τον κάνει να ξαναβγάλει τον καλό του εαυτό στον Ολυμπιακό, πράγμα που δυστυχώς δεν κατάφερε. Απλά αυτό είναι μία απάντηση σε όσους έλεγαν να μην ακούνε το Βαλβέρδε για τις μεταγραφές. Γιατί έλεγαν θα φέρει κι άλλους Όσκαρ...

Κλείνοντας να πω ότι η ομάδα θέλει πολύ δουλειά και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πράγμα που είναι πολύ ενθαρρυντικό για την συνέχεια. Δεν ανησυχώ όμως για τέτοια θέματα, γιατί φέτος υπάρχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ!

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα με αγάπη.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/10/10

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΠΑΜΠΑΡΕ!

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΟΥ!

    ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΡΝΕΣΤΟ... ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΤΟΧΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ Η ΜΠΑΛΙΤΣΑ Κ ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ.

    ΚΙ ΑΚΟΜΑ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ 100 % !

    ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ... ΠΟ ΠΟ...

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ Κ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΦΕΤΦΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ (!!!) Κ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ (ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ!).

    Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ, Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ.

    ΜΠΑΜΠΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΛΕΩ, ΕΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ, Κ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΛΕΩ, Χ2 ΔΑΓΚΩΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ Κ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

    ΧΑΙΡΕΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπαμπηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
    μεγαλη μπαλα το καταχαρηκα φιλε τα παντα ολα
    θα το ξαναπω βαζουμε βασεις αδερφε μου για εναν τεραστιο θρυλο εκτος συνορων
    και μονο ο ερνεστο ξερει τον τροπο
    για οσα ειπες δεν χρειαζεται περαιτερω σχολιο γιατι ξερεις πως εκτιμω την γνωμη σου
    ξερεις πολυ μπαλα και φαινεται
    κορυφαιος τωρα του αγωνα για ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο μιραλας ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΧΟΛΙΟ
    ΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩ ΜΙΡΑΛΑΣ
    καλα αυτος και ο φετφα μαζι ειναι ολα τα λεφτα
    ακλαυτους θα τους στειλουν τους μαλακες τελος του μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας παίδες,

    @Άκη σίγουρα η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη. Αλλά με τη δουλειά που γίνεται σύντομα θα βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα ετοιμότητας. Και αυτό που λες για τα επόμενα χρόνια, φαντάσου και τι προσθήκες θα κάνει...
    Μπράβο όχι μόνο στον Αλεξανδρή, αλλά και σε άλλα άτομα που δουλεύουν σωστά στις ακαδημίες αλλά όχι σε όλους, γιατί δυστυχώς κάποιοι κοιτάνε μόνο το δικό τους συμφέρον...
    Για το Χ2 που λες, αντικειμενικά και βάση εικόνας μιλάω, σκέτο διπλό θα το έβαζα ;-)

    @ Κώστα δεν περίμενα τέτοια μπάλα το Σάββατο. Περίμενα πιο συντηρητικό Ολυμπιακό. Για τις βάσεις που λες δεν έχεις άδικο. Και μάλιστα είναι πολύ γερές. Συμφωνώ για τον Μιραλάς ότι τα πήγε εξαιρετικά κι ας μην σκόραρε. Κι αυτό είναι το καλό ρε φίλε. Ότι "τσακωνόμαστε" για το ποιός είναι ο MVP! Άντε να δούμε και το μπάσκετ σήμερα... ΚΕΣΕΛΙ ΡΕΕΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/10/10

    Καλησπέρα Μπάμπη!!!

    Πάρα πολύ καλό το άρθρο σου…για τον Βαλβέρδε τι να πω τώρα;;; Ο άνθρωπος είναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ και το έχει αποδείξει στο έπακρο. Δίνει ευκαιρίες σε όλους και ανταμείβει αυτούς που δείχνουν ότι προσπαθούν περισσότερο. Κρίνει από τις προπονήσεις και ενεργεί ανάλογα.

    Ο Ολυμπιακός έχει αναγεννηθεί και με τις εκπληκτικές εμφανίσεις των παιχτών μας φαίνεται ότι ο Θρύλος των γηπέδων θα πει και τον τελευταίο λόγο όταν θα πάρουμε το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ…γιατί φέτος είναι δικό μας!

    Τον μικρό Φέτφα τον εκτιμώ πολύ και πιστεύω σ’ αυτόν…είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα και αν προσέξει και δουλέψει σκληρά θα έχει μια πολύ γεμάτη και φαντασμαγορική καριέρα. Μπράβο του και μακάρι να βρεθούν και άλλα παιδιά με τις δικές του ικανότητες!!

    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπαμπη καλησπερα! Απαιτω τεσσάρα κατα του πρεσβη. Τιποτα λιγοτερο, θα ειναι αποτυχια. Εδω μοιραζουμε τριαρες σε σοβαρες ομαδες , στην καταστροφη του ποδοσφαιρου θα κολησουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Θέα μου, ο Ερνέστο δουλεύει τρομερά, γι' αυτό και η ομάδα έχει πλέον έναν αγωνιστικό προσανατολισμό. Σίγουρα οι παίχτες κάνουν τον προπονητή, αλλά οι προπονητές κάνουν τις ομάδες και είδαμε και πέρσι ότι είναι απαραίτητο για να κάνεισ ομάδα να έχεις καλό προπονητή και όχι κάποιον τυχοδιώκτη. Για τον Φετφατζίδη θα δούμε στο μέλλον. Έχει όλα τα φόντα και την στήριξη. Στο χέρι του είναι να δουλέψει και να πετύχει πράγματα.

    @ Ηλία κι εγώ θα ήθελα πολλά γκολ, αλλά δεν θέλω να πάμε με τέτοια νοοτροπία. Όποτε γίνεται κάτι τέτοιο, η ομάδα που πάει για τον θρίαμβο δεν κερδίζει. Όπως είχε γίνει τη σαιζόν 2003-2004 στη Ριζούπολη, που ο βάζελος ερχόταν για να υποστεί διασυρμό και ήρθαμε 1-1, το ίδιο έγινε όταν μας κέρδισαν με το γκολ του Παπαδόπουλου. Επίσης το ίδιο έπαθαν αυτοί στο Κύπελλο το 2001 που τελικά έφαγαν 4, το ίδιο στην άλλη τεσσάρα στο Καραϊσκάκη, αλλά και πέρσι στο Ο.Α.Κ.Α. Γι' αυτό σου λέω. Πάμε για τη νίκη και από εκεί και πέρα αν μπορούμε να βάλουμε πολλά γκολ να το κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή