Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ!




Καλησπέρα συμπαραστάτες της τρέλας μας,

Νέο θέμα προέκυψε τις τελευταίες ώρες με τον Βασίλη Τοροσίδη.
Ακούγεται πολύ έντονα ότι ο Παναθηναϊκός-Ρουφιάνος θέλει να καλέσει η Πειθαρχική Επιτροπή τον Τοροσίδη, προκειμένου να τον τιμωρήσει.

Κατ' αρχάς να πω ότι αυτό μας έχει φάει εμάς τους Ολυμπιακούς... η ειλικρίνεια. Ακόμα λένει οι απέναντι για το πέναλτι με το Αιγάλεω που είχε πάρει ο Γιαννακόπουλος και είχε παραδεχτεί ότι δεν ήταν. Πείτε μου μία φορά που βγήκαν και παραδέχτηκαν οι Σισέδες ότι ευνοήθηκαν από τη διαιτησία. Δυσκολεύεστε ε; Ε βέβαια! Εδώ όλη η Ελλάδα είδε ότι το πέναλτι που δόθηκε στον Βύντρα στο ματς με τον Άρη στο Βικελίδης ήταν ανύπαρκτο και ο Πατέρας είπε ότι αυτός και κάτι φίλοι του είδαν πως ήταν πέναλτι!! Ο δε μέγας και κορυφαίος προπονητής του Αυγούστου είπε ότι η ομάδα του κέρδισε ΔΙ-ΚΑΙ-Ο-ΤΑ-ΤΑ!!

Τώρα λοιπόν βγήκε ο Τοροσίδης και είπε πως έπρεπε να είχε αποβληθεί. Μα αν ο διαιτητής εφάρμοζε τους κανόνες ο Μόνχε έπρεπε να είχε αποβληθεί πιο πριν, άρα δεν θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη. Από εκεί και πέρα δεν έκανε και κάτι που να επισύρει 3 αγωνιστικές τιμωρίας όπως λένε. Αλλά βέβαια... Το θέμα είναι να μην παίξει ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Και μία απορία. Εφ΄όσον ο Τοροσίδης έπρεπε να είχε αποβληθεί και ο διαιτητής δεν το έκανε, δεν πρέπει να τιμωρηθεί και ο Αρετόπουλος; Που έτσι κι αλλιώς, αυτός ήταν η αιτία που πήρα αυτήν την τροπή το παιχνίδι.

Ας επιστρέψουμε λίγο στο θέμα του Τοροσίδη. Αν τελικά τιμωρηθεί ο δεξιός μας μπακ, τότε θα μιλάμε για σκάνδαλο. Σκάνδαλο, γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις, οι απέναντι όχι μόνο δεν τιμωρούνταν, αλλά απαλλάσονταν και από τυχόν βαριές τιμωρίες.

Από το μικρό αρχείο που διατηρώ, βρήκα μία περίπτωση ατιμωρισίας...
Ήταν 3 Μαρτίου του 2005 όταν βγήκε απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο να μειώσει την ποινή των 8 αγωνιστικών που είχε επιβληθεί στον Γιάννη Γκούμα για απώθηση διαιτητή σε 1!!!

Όπως όριζε ο ΚΑΠ (άρθρο 27-παράγραφος Ε), ο πρώην ποδοσφαιριστής έπρεπε να τιμωρηθεί με 8 αγωνιστικές, λόγω της συμπεριφοράς του προς τον διαιτητή Κεμπαρίδη στο παιχνίδι με την Κέρκυρα στα τέλη του Φλεβάρη. Αν θυμάστε είχε πάει "καροτσάκι" τότε τον διαιτητή ο Γκούμας, αλλά ισχυρίστηκε πως απλά του έδειχνε τι είχε συμβεί στην προηγούμενη φάση. Μάλιστα, για να αθωωθεί ο τότε αμυντικός του Παναθηναϊκού, σημαντική ήταν η παρέμβαση του ίδιου του Κεμπαρίδη που είχε στείλει υπόμνημα στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ, επισημαίνοντας ότι δεν τον απώθησε, αλλά όντως του έκανε μία αναπαράσταση του πως είχε εξελιχθεί η φάση!!!

Διαβάστε όμως και τι δήλωσε τότε ο ίδιος ο παίχτης: " Προσπάθησα να εξηγήσω με αναπαράσταση στον διαιτητή τι ακριβώς έγινε στη φάση και δεν είχα καμία πρόθεση να ακουμπήσω τον διαιτητή. Μπορώ να σας το δείξω και εδώ..." Πολύ γέλιο έτσι; Για να συνεχίσει μετά κάνοντας και την αναπαράσταση: " Πρώτα με έσπρωξε με τα χέρια ο επιθετικός της Κέρκυρας, μου έκανε δηλαδή επιθετικό φάουλ και μετά έκανα εγώ φάουλ με το στήθος. Ήταν λάθος μου που τα εξηγούσα αυτά με έντονο ύφος κι όχι με ήρεμο. Γι' αυτό εξάλλου ζήτησα συγγνώμη μετά. Όταν υπάρχει εικόνα και όχι ήχος μπορεί να οδηγηθούμε σε παραπλάνηση. Κάποιοι επικαλούνται ότι προσπάθησα να βιαιοπραγήσω κατά του διαιτητή αλλά είχα κανένα λόγο για να το κάνω; Αγωνίζομαι δώδεκα χρόνια και ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν τα πάντα, γνωρίζω ότι εκείνη την ώρα με έβλεπε όλος ο κόσμος. Αν, όμως, όντως τον απώθησα, γιατί δεν μου έβγαλε κόκκινη κάρτα ο διαιτητής;"

Αυτά είπε και με το υποκριτικό του ταλέντο έπεισε τους πάντες ότι ήταν αθώος. Φυσικά όπως είπαμε σημαντικό ρόλο έπαιξε και το υπόμνημα του διαιτητή, αλλά και του παρατηρητή Μπουγιώτη, ο οποίος δεν νομίζω να κατάλαβε και τι έγινε από την εξέδρα...

Αυτά λοιπόν έγιναν τότε...
Όπως πάντα δηλαδή, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν μιλάμε για Παναθηναϊκό, όλοι στέκονται προσοχή. Έτσι κύριε Μπιτσαξή; Λέω εγώ τώρα ένα όνομα για κάποιο άλλο θέμα, άσχετο με τις τιμωρίες...

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/10/10

    ΜΠΑΜΠΗ Ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ.

    ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΟΡΟ. ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΩΣΤΑ ΟΙ 'ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ'... ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ. ΜΟΝΟ Ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ? ΓΙΑΤΙ?? ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ???

    ΠΑΛΙΟΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΛΑΓΟΙ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ ΡΕ... ΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΡΟΣΙΔΗ.

    ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι Άκη! Δεν τους κάθισε φέτος με την διαιτησία γιατί είδαν αντίδραση από την διοίκηση και κοιτάνε άλλους τρόπους.
    Με τον κόσμο του Ολυμπιακού όμως δεν τα βγάζει κανείς πέρα. Και δεν χρειάζεται βία. Το αντίθετο. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντίδρασης...
    Όσο για τους βάζελους, λογικό είναι να μην τους απασχολεί ο παίχτης τους Βόλου. Αλλά η ομάδα της φάπας και της πεντάρας, ο μέγας πρέσβης, είναι και μεγάλος ρουφιάνος, αφού κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό και προσπαθούν να το δημιουργήσουν εκείνοι.
    Πάντως μην ανησυχούν και πάλι θα μας βρουν μπροστά τους. Εδώ όταν ήταν και πάλι ο Ερνέστο στον πάγκο παίξαμε με Γκαλίτσιο σέντερ μπακ και πάλι δεν μας κέρδισαν. Τι να πούμε τώρα; Απλά να θυμίσω μία δήλωση του Μπασινά μετά τον αγώνα του Δούρου, που είπε: "Τί άλλο πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό;;;;" Σου λέει μέχρι και τον διαιτητή 100-0 είχαμε, με 10 ο Ολυμπιακός και πάλι δεν κερδίσαμε. Ε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή