Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΡΙΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΙΡΑΛΑΣ!




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Άλλο ένα παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, άλλη μία νίκη και δεύτερη συνεχόμενη τριάρα για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση κατά διαστήματα.

Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο έβδομο λεπτό, ενώ μέχρι και το 30' έπαιζε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και είχε ήδη κατφέρει να κλειδώσει το ματς με ένα γκολ του Μιραλάς. Από εκεί και πέρα, μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, δεν είδαμε τίποτα το ιδιαίτερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε ίδια απόδοση με αυτήν που είχε στο τέλος του πρώτου μέρους. Όμως δεν είχε απειληθεί και ιδιαίτερα. Μέχρι που έγινε η φάση του Τοροσίδη με τον Μόνχε... Εκεί που νομίζαμε ότι αυτή η φάση θα αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές μας, αυτοί φάνηκαν πολύ επηρρεασμένοι και εκνευρισμένοι. Το μόνο που έννοιαζε μερικούς από αυτούς ήταν πως να κάνουν τσαμπουκάδες στους αντιπάλους τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Εκεί ήρθε και το γκολ του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά μετά δεν έγινε και τίποτα που να μας κάνει να φοβηθούμε.

Ο Βαλβέρδε βλέποντας την ομάδα να έχει υποχωρήσει, έβαλε στο ματς τον Φετφατζίδη, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μιραλάς και αυτός με ένα εξαιρετικό πλασέ τελείωσε τον αγώνα.

Έναν αγώνα που έγινε ντέρμπι μετά τη φασαρία Τοροσίδη-Μόνχε, ενώ έπρεπε μέχρι τότε να έχει βάλει 4 γκολ ο Ολυμπιακός.
Σίγουρα η εμφάνιση δεν ήταν όσο καλή, όσο ήταν με τον Αστέρα, αλλά δεν είναι δυνατόν από τώρα να βλέπουμε μπαλάρα σε ένα γεμάτο εννενηντάλεπτο. Είναι πολύ νωρίς ακόμα...

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να παίξουμε τόσο καλή μπάλα με τον Αστέρα, ούτε να κάνει αυτό το εκπληκτικό μισάωρο με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτές οι εμφανίσεις δείχνουν ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και όσο προχωράνε τα παιχνίδια, τόσο καλύτερη θα εμφανίζεται η ομάδα.

Το σίγουρο είναι πως και πάλι παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα και με διαφρορά από τους άλλους. Χρειάζεται δουλειά πολύ ακόμα, αλλά το ταλέντο που υπάρχει στον Ολυμπιακό είναι πολύ μεγάλο. Με πληρότητα σε όλες τις θέσεις, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ξέρει ποιόν να πρωτοβάλει. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις στον πάγκο σου Πάντελιτς, Ζαϊρί, Φετφατζίδη κτλ., παίχτες που τουλάχιστον στις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες, δεν θα ξεκουνούσαν από την ενδεκάδα.

Επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη εκτός έδρας. Πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μία δυνατή έδρα. Μην περιμένουμε να δούμε θέαμα εκεί μέσα. Μακάρι να συμβεί αυτό, αλλά για μένα αρκεί να πάρουμε το τρίποντο σε μία πολύ δύσκολη έδρα που μπορεί οι άλλοι να χάσουν βαθμούς.

Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει να πατάει πολύ δυνατά στα πόδια του. Πάμε τώρα στις 16 του μήνα για τη νίκη, για να βγει από το πρόγραμμα μία πολύ επικίνδυνη έξοδος.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ. Ας μας πει ο κύριος Πατέρας που ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός χθες; Στο ότι δεν αποβλήθηκε ο Τοροσίδης; Ο Μόνχε έπρεπε να είχε αποβληθεί; Ο Άλβαρεζ πόσες κίτρινες έπρεπε να είχε πάρει και τελικά πήρα μόνο μία; Πονάει πολύ που δεν υπάρχουν τα περσινά κύριε Πατέρα ε; Δυστυχώς δεν μπορείτε αλλιώς...

5 σχόλια:

  1. μπαμπη μου
    μου αρεσει ο θρυλος γιατι βαδιζει βαση σχεδιου
    και το σχεδιο λεγεται ευρωπη και κατακτητης των παντων για αλλη μια δεκαετια στην ελλαδα

    το γκολ το τριτο ηταν ολα τα λεφτα
    σπανιας ομορφιας εγω ανατριχιασα μπαμπη
    μιραλας τελος απο το καλοκαιρι τον πηγα και σου το ειπα
    και ναι ειναι παιχταρας και σοβαρος
    τωρα αν ο μητρο εχει προβλημα οπως ειπε και ο αδερφος δημητριος ας πιει ξυδι
    τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα, μου έκανε ένα σχόλιο χθες ο Θέμης στο γήπεδο... Όποιος και να παίζει μέσα μου κάνει. Απ' τη στιγμή που κάνει στον Βαλβέρδε. Εγώ σ' αυτό συμφωνώ απόλυτα. Όποιος του κάνει να μείνει. Όποιος δεν του κάνει να φύγει. Αν δεν τον θέλει το Μήτρογλου και δεν του κάνει στο καλό να πάει. Αν τον θέλει με το καλό να μείνει. Εγώ τον εμπιστευόμουν και το θυμάσαι που το έλεγα από το χειμώνα. Τώρα που βλέπω και πάλι να γίνεται δουλειά, Ερνέστο με χίλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Μπάμπη. Κάπου μετά το δεύτερο γκολ, επαναπαύτηκε θα έλεγα και σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι. Είχε και τα δυο γκολ στο μισάωρο και "έκατσε" Ότι δεν του έκατσαν πολλές φάσεις επίσης είναι αλήθεια. Πάντως λίγο ταραχή μετά το γκολ, του Ολυμπιακού Βόλου, την ένιωσα, να πω την αλήθεια. Με εξιτάρει πάντως που προσπαθεί να παίζει με την μπάλα κάτω. Δεν θέλω να την βλέπω να σηκώνεται... με τίποτα. Επίσης δουλειά του Ισπανού αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδια , ολα καλα, καθαρισαμε ευκολα, Μιραλας αψογος, πρεσβης παραπονουμενος ολα καλα. Αλλα αυτος ο Τοροσιδης ,αν και ειναι παιχταρας, με εκνευριζει μ'αυτο το αλα Καραγκουνη στυλακι, πεφτω κατω και χτυπιεμαι για να κερδισω την καρτα η το φαουλ. Εμεις οι Ολυμπιακοι ειμαστε μαγκες, δεν μας αρεσουν τα πουστικα. Αφηστε τα αυτα για τα φλωρακια τα βαζελακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Γαυράκο γίνεται σοβαρή δουλειά στον Ολημπιακό και είχα αναφέρει και παλαιότερα ότι ο Βαλβέρδε προσπαθεί να κάνει την ομάδα μας να παίζει σύμφωνα με το Ισπανικό μοντέλο. Μακάρι να τα καταφέρει. Πάντως ό,τι εργαλεία χρειαστεί ο Μαρινάκης θα του τα προσφέρει...

    @ Πολύ σωστός Ηλία. Ενώ το παιχνίδι ήταν πολύ εύκολο χθες, μετά τη φάση αυτή με τον Τοροσίδη χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση. Ο Τοροσίδης επηρρεάστηκε και στο παιχνίδι του από αυτή τη φάση και μετά... Όσο για αυτό που λες για το στυλάκι του Καραγκούνη, ορισμένες φορές μετράει και η σκοπιμότητα. Αλλά συμφωνώ ότι δεν χρειάζονται αυτά στον Ολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή