Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλλας μας,

Αυτό που φωνάζαμε όλοι οι Ολυμπιακοί τόσο καιρό, φαίνεται πως θα πάρει σάρκα και οστά.
Βρείτε έναν αντικαταστάτη του Τζόλε λέγαμε, αλλά ποτέ δεν βλέπαμε κάποια κίνηση. Παίχτες του στυλ, Λέτο και Ντάτολο δεν μας έπειθαν, καθώς πολύ απλά δεν τους ξέραμε.

Περιμέναμε να τους δούμε εντός αγωνιστικού χώρου και κανένας δεν αποδείκνυε ότι μπορεί να είναι άξιος να αντικαταστήσει τον μεγάλο αρχηγό. Γιατί κακά τα ψέμματα, ο πήχης είναι πάρα πολύ ψηλά στη θέση αυτή.

Άρα τί έπρεπε να κάνει η διοίκηση; Να φέρει έναν παίχτη γνωστό. Να τον ξέρουμε. Να τον έχουμε δει. Και να μην τον αμφισβητήσουμε. Να μην περιμένουμε να τον δούμε σε 10 αγώνες για να βγάλουμε με ασφάλεια τα συμπεράσματά μας, αν μας κάνει ή όχι.

Ο Ριέρα είναι μια τέτοια περίπτωση. Δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα αποδόσει τα μέγιστα. Αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανένας για κανέναν παίχτη, σε καμμία ομάδα. Όμως είναι ένας παίχτης που έχεις τεράστιες απαιτήσεις. Περιμένεις πολλά από αυτόν. Δεν λες θα τον δούμε στο γήπεδο. Πας με χίλια στο αεροδρόμιο γιατί ο άνθρωπος την πραγματική του αξία την έχει δείξει. Από όταν ήταν στην Εσπανιόλ. Όταν μαζί με τον Λουίς Γκαρσία και τον Ταμούδο, έκαναν όργια!

Είναι πολύ μεγάλη δουλειά να ψωνίζεις από το ανώτατο ράφι. Και είναι πολύ μεγάλη δουλειά να μπορείς να μιλάς και να κλείνεις ποδοσφαιριστές από ομάδες επιπέδου Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ. Όταν μπορείς και κάνεις deal με αυτές τις ομάδες για παίχτες πρώτης γραμμής και όχι δευτεροκλασάτους ή πιτσιρικάδες, ανεβαίνεις επίπεδο στην Ευρώπη. Και σε υπολογίζουν αλλιώς.

Και ο Ολυμπιακός θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά από εκεί που ήταν. Γιατί πολύ απλά, εκεί τον θέλει ο κόσμος και είναι τέτοια η δυναμική του που θα τον φέρει στις κορυφαίες ομάδες!

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ.1 Δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Αν είχε πιάσει ο Ντάτολο, σύμφωνα με τη ρήτρα αγοράς που είχε κανονιστεί από τη Νάπολι και τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες θα έδιναν 5,5 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν. Ακόμα και 5 εκ. να δώσει στη Λίβερπουλ για τον Ριέρα, αξίζουν. Κάντε τη σύγκριση των δύο παικτών και θα καταλάβετε.

Υ.Γ.2 Μην τρελαθούμε τώρα. Σίγουρα η Μακάμπι Τελ-Αβίβ είναι από τους δυσκολότερους αντιπάλους (σε σύγκριση με τους άλλους) που θα μπορούσε να έχει ο Ολυμπιακός, αλλά όταν θέτεις υψηλούς στόχους δεν μπορείς να φοβάσαι τέτοιου επιπέδου ομάδες.

Υ.Γ.3 Δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει η περίπτωση Σένα. Αλλά κι αν προχωρήσει ίσως να δούμε κι άλλον αμυντικό χαφ στον Ολυμπιακό. Πιο νέο και πιο γρήγορο.

Υ.Γ.4 Αν έρθουν Σένα και Ριέρα, μαζί με τον Ιμπαγάσα που ήδη είναι παίχτης του Ολυμπιακού, όλοι αυτοί αποτελούν πρώην παίχτες του Βαλβέρδε. Τώρα αν λάβουμε υπ' όψιν ότι ο Μαρινάκης θέλει πολύ τον Ισπανό, ίσως το καλοκαίρι, αν δεν έχει πείσει όσο θα θέλουμε όλοι ο Λίνεν, να υπάρξει θέμα με τον Ερνέστο...

Υ.Γ.5 Γιατί καλοί οι προσωπικοί λόγοι που είπαν οι δημοσιογράφοι ότι τον κράτησαν μακριά από την Ελλάδα φέτος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν θα ρίσκαρε με τίποτα το κεφάλι του, σε μία ομάδα που τον αγάπησαν τόσο οι οπαδοί. Ήξερε πολύ καλά σε τί κατάσταση βρισκόταν η ομάδα. Πώς να την αναλάμβανε; Και χωρίς εγγυήσεις...

2 σχόλια:

  1. ελα ρε φιλε
    μιλαμε οπως ειπες για τεραστια μεταγραφη
    μακαρι ρε φιλε μακαρι
    και πολυ σωστο το θεμα των χρηματων του αργεντινοαλβανου ντατολο
    τωρα οσο για την μακαμπι τελ αβιβ απο τις χιλιαδες που υπαρχουν στο ισραηλ
    εγω ξερω την ομαδα του λαου στο μπασκετ και ξαφνικα ακουω για δυσκολη κληρωση και γελαω
    αυτος ο ολυμπιακος ο εχων τα μυαλα μεσα στο κεφαλι ειναι για ψηλα πραματα στην ευρωπη
    ακου μακαμπι και μαλακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς Κώστα. Δεν υπάρχει ομάδα ποδοσφαίρου Μακάμπι Τελ-Αβίβ. Αν δεν είσαι ικανός να αποκλείσεις τέτοιες ομάδες δεν πας πουθενά

    ΑπάντησηΔιαγραφή