Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ




Καλησπέρα συμπαραστάτες της τρέλλας μας,

Σήμερα θα ρίξουμε μία ματιά στις φετινές μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός. Θα πούμε τη γνώμη μας και περιμένουμε και τα σχόλιά σας.

Κατ' αρχάς, να δούμε τι παίχτες πρέπει να υπάρχουν στο ρόστερ των Πειραιωτών σε θέσεις. Πρέπει, λοιπόν, να υπάρχουν 3 ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, 4 ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ, 2 ΔΕΞΙΟΙ ΜΠΑΚ, 2 ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΑΚ, 2 ΔΕΞΙΟΙ ΧΑΦ, 2 ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΑΦ, 4 ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ, 1 (Ή ΚΑΙ 2) ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ ΚΑΙ 4 ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ. Το θέμα φυσικά είναι σε κάθε θέση, οι βασικοί και οι αναπληρωματικοί να είναι περίπου ισάξιοι. Μην τραυματίζεται ο ένας και να μην υπάρχει αντικαταστάτης.

Στον Ολυμπιακό, στη θέση του τερματοφύλακα, υπήρχε ο Νικοπολίδης και ο Πάρντο (που τελικά αγοράστηκε), ενώ ήρθε και ο Ούγγρος Μπάλας Μέγερι που είναι ελπιδοφόρος και προορίζεται για εναλλακτική λύση του Νικοπολίδη.

Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ενώ αποκτήθηκε και ο Φρανσουά Μοντεστό. Νομίζω ότι χρειάζεται άλλος ένας, έστω νεαρός (π.χ. Παπάζογλου), γιατί δεν πρέπει να "βαφτίζουμε" κεντρικό αμυντικό τον Ραούλ Μπράβο.

Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχουν ο Τοροσίδης με τον Γκαλίτσιο, άρα εκεί δεν χρειάζεται να αποκτηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής.

Στο αριστερό άκρο, υπάρχει ο Ραούλ Μπράβο και σήμερα αναμένεται να υπογράψει ο Χολέμπας (που αγωνιζόταν στη Μόναχο 1860) καλύπτοντας έτσι και την θέση αυτή.

Δεξιά στο κέντρο, υπάρχει μόνο ο Ζαϊρί. Μπορεί να αγωνιστεί και ο Μιραλάς, αλλά δεν είναι η θέση του αυτή. Όπως όλα δείχνουν θα αποκτηθεί ο Ντένις Ρόμενταλ και νομίζω πως δύσκολα θα έρθει και ο Καμορανέζι, αν και φυσικά καλό θα ήταν γιατί ο Ζαϊρί δεν έπεισε και συνεχίζει να μην πείθει.

Στη θέση του αριστερού εξτρέμ υπάρχει ο Ντένις Έπσταϊν που ήρθε φέτος από τον Ηρακλή και ο νεαρός Άρης Σοϊλέδης που δεν του έχουν δωθεί και πολλές ευκαιρίες. Σίγουρα δεν μπορεί μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να στηριχτεί σε αυτούς τους δύο. Πρέπει να αποκτηθεί επειγόντως ένα αριστερό χαφ που να αξίζει και να καλύψει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το κενό που έχει αφήσει ο Τζόρτζεβιτς. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπάρχει κινητικότητα στο θέμα αυτό και ίσως εντός των προσεχών ημερών να έχουμε και ανακοινώσεις.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, υπάρχουν οι Μαρέσκα, Ντουντού και Γιάννης Παπαδόπουλος. Σίγουρα πρέπει να αποκτηθεί ένα γρήγορο αμυντικό χαφ, γιατί δεν υπάρχει στο ρόστερ αυτή τη στιγμή. Για να μην πω ότι θέλουμε δύο καλά αμυντικά χαφ, γιατί αν ο Μαρέσκα είναι όπως πέρσι είναι σαν να μην υπάρχει...

Στους επιτελικούς μέσους αποκτήθηκε ο Ιμπαγάσα, που είναι πάρα πολύ καλός παίχτης, αλλά δυστυχώς είναι στα 33 του. Πίσω από τον Αργεντίνο, υπάρχει και ο Γιάννης Φετφατζίδης που αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στην προετοιμασία.

Τέλος στην επίθεση υπάρχουν οι Ντιόγκο, Μήτρογλου και Ντάρμπισιρ, ενώ αποκτήθηκε και ο Κέβιν Μιραλάς που αγωνίζεται ως περιφερειακός. Λείπει νομίζω ένα καθαρόαιμο φορ περιοχής που θα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα εύκολα. Παίχτης δηλαδή επιπέδου Μοριέντες ή Τρεζεγκέ. Χρειάζεται πολύ στην ομάδα, αν κρίνουμε ότι πέρσι η μπάλα πήγαινε με πολύ μεγάλη δυσκολία στα αντίπαλα δίχτυα.

Θα περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις της διοίκησης. Πάντως απ' ότι δείχνει, είναι έτοιμη να κάνει αυτά που πρέπει για να δούμε έναν ανταγωνιστικό Ολυμπιακό και όπως είπε και ο Μαρινάκης, να πάρει στο τέλος της χρονιάς το Πρωτάθλημα.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

4 σχόλια:

  1. Έχουμε ακόμα δρόμο δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δρόμο ακόμα... Ταμείο στα τέλη Αυγούστου φίλε Κάνθαρε. Για τις μεταγραφές. Το καλό ταμείο τον Μάιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε μπαμπη ναι και εγω γουσταρα που πηρα ιμπαγασα
    αργεντινος γαρ δεν το συζητω με βιογραφικο τρια στρεμματα
    δεν το συζητω
    ναι ο μοντεστο κορυφαιος αλλα ρε μπαμπη
    πολλα γεροντια
    η αλλη πλευρα του φεγγαριου
    και ρομενταλ παιχταρας δεν λεω κορυφη
    αλλα μεγαλοι ρε μπαμπη
    σε καπη το γυρισαν στην αλεξανδρας ?
    ναι το πρωταθλημα ειναι ο στοχος
    σωστο
    ναι ελλαδα παιζουμε σωστο
    ναι γιουροπα οπου κατσει φετος για να βγαλουμε τα φραγκα
    λαθος για μενα γιατι η ευρωπη σε καταξιωνει στην ελλαδα τα πηρες και θα τα παιρνεις ολα
    ρωταω ομως εγω
    μηπως μετα θα πρεπει να πληρωσεις περισσοτερα φραγκα για να αντικαταστησεις αυτους που θα εχουν φτασει στο απογειο της δοξας τους ?
    αποριες ειναι ρε μπαμπη αποριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα για την ηλικία είναι και το δικό μου αγκάθι στις μεταγραφές προς το παρών. Τώρα από εκεί και πέρα, το θέμα είναι μόνο η αντικατάστασή τους. Γιατί η αξία τους είναι μεγάλη και είναι παίχτες κλάσης και ο Ρόμενταλ και ο Ιμπαγάσα. Η αντικατάστασή τους και τα χρήματα που θα δαπανηθούν είναι θέμα διοίκησης. Και επειδή η νέα διοίκηση δείχνει να έχει θέληση για μεγάλα πράγματα, σε δύο χρόνια θα κάνει ακόμα καλύτερες κινήσεις. Μην ανησυχείς καθόλου. Ας δούμε τώρα πως θα ξαναγίνει το περσινό χάλι, ομάδα και σε 2-3 χρόνια θα ξανασυζητήσουμε για τους αντικαταστάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή