Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΙ ΝΑΙ, ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΟΧΙ




Καλησπέρα,

Επειδή τις τελευταίες μέρες λέγεται συνέχεια ότι δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι απέναντι στον Σωκράτη Κόκκαλη, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κανένας δεν μηδένισε όλα αυτά που έκανε. Κανένας δεν είπε ότι δεν πρόσφερε. Αυτό θα ήταν αχαριστία. Όταν, όμως, απλά ζητάς κι άλλα και λες ότι αν δεν μπορείς εσύ κύριε Κόκκαλη (ή κι οποιοσδήποτε είναι πρόεδρος) καλύτερα δώσε τη σκυτάλη αλλού, τότε μόνο απαιτείς! Δεν μηδενίζεις!

Έτσι δεν λένε όλοι ότι είναι ο Ολυμπιακός; Ότι ο κόσμος του απαιτεί από τους παίκτες και τους προπονητές άμεσα αποτελέσματα; Ότι δεν μπορεί να περιμένει πολύ; Γιατί να μην ισχύει αυτό και με τον πρόεδρό του; Και δεν δέχομαι την άποψη ότι επειδή τα πρόσφερε αυτά πρέπει να είμαστε πιο ήπιοι στην κριτική μας. Όταν η απόδοση του Τζόρτζεβιτς άρχισε να πέφτει, άρχισαν να τον κατηγορούν με τον χειρότερο τρόπο. Μέχρι και ρουφιάνο τον έβγαλαν! Και ο Τζόρτζεβιτς πρόσφερε πάρα πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι. Λίγοι ήταν όμως τότε αυτοί που τον υποστήριξαν. Αντιθέτως έφτασαν στο σημείο να τον αποδοκιμάσουν επειδή μπήκε ως αλλαγή στη θέση του αγαπημένου τους (τότε, γιατί τώρα άλλαξε) Λέτο!

Κάτι άλλο που ακούω τώρα τελευταία... Ακόμα, λέει, κι αν πάρει παιχταράδες ο Κόκκαλης και μεγάλο προπονητή και γενικά όλα αυτά που ζητάμε και τελικά χάσει το πρωτάθλημα, πάλι θα τον βρίζουμε! Φυσικά και όχι! Αν δούμε ότι έχει ένα όραμα κι ένα σκεπτικό να ανεβάσει τον Ολυμπιακό, μπορούμε να κάνουμε ένα ή δύο χρόνια υπομονή. Όπως ακριβώς γίνεται και στο μπάσκετ! Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Ξέρει να κρίνει και να αξιλογεί την προσπάθεια και αναλόγα και με τα αποτελέσματα θα βγάλει στο τέλος τα συμπεράσματά του και θα δει αν τα πρόσημα είναι θετικά ή αρνητικά.

Αυτά για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα και να μη δημιουργούμε εντυπώσεις...

Άλλωστε ο Ολυμπιακός είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!

Με σεβασμό

Υ.Γ.1 Απ' ότι μαθαίνω ο Βαλβέρδε είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τρέχουν λίγο παραπάνω τις συζητήσεις και να τον ανακοινώσουν το συντομότερο δυνατόν. Ίσως βέβαια να μη θέλει και ο Ισπανός να έρθει από τώρα. Γιατί το Πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και μπορεί να μη θέλει να είναι αυτός ο προπονητής που τελικά τερμάτισε δεύτερος. Ίσως λέω... Πάντως όπως και να έχει πρέπει να κλείσει το θέμα γρήγορα και να κάνουν επιτέλους ένα σοβαρό προγραμματισμό. Με την άποψη και του προπονητή.

Υ.Γ.2 Και αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξουν κάποιες μονομαχίες μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις μεταγραφές. Ειδικά στην Ελληνική αγορά. Απ' ότι φαίνεται, για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός θα "νικήσει" στις περιπτώσεις που πραγματικά τον ενδιαφέρουν. Γιατί ο Τζαβέλας, λέω εγώ τώρα, δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ. Άρα μάλλον δεν θα τον αποκτήσει. Μπορεί να γίνει "πράσινος"... Ένα παράδειγμα έφερα...

Υ.Γ.3 Ο Σκόκο όμως νομίζω ότι ενδιαφέρει τους Πρωταθλητές... (γιατί ακόμα είναι Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός). Νομίζετε ότι τα ερυθρόλευκα του πηγαίνουν;

Υ.Γ.4 Αν ο Ολυμπιακός βγει δεύτερος θα αγωνιστεί σε έναν μόνο προκριματικό γύρο που θα γίνει τον Άυγουστο. Το λέω αυτό γιατί κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι καλύτερα να μη βγουν οι ερυθρόλευκοι Τσάμπιονς Λίγκ προκειμένου να κάνουν καλύτερη προετοιμασία.

Υ.Γ.5 Να τα εκατοστήσεις Λούτσι! Και να μείνεις για πάντα στο Λιμάνι!

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/4/10

    Καλησπέρα Μπάμπη!!

    Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα ανέφερες στο άρθρο σου. Έπεσα κι εγώ θύμα αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ποτέ δεν είπαμε ότι ο μπακάλης δεν πρόσφερε στον Ολυμπιακό. Αλλά κάποιοι φαίνεται να μην το καταλαβαίνουν ή για να είμαι και πιο σωστή να ΜΗΝ θέλουν να το καταλάβουν. Πολλές φορές μου έχουν πει ότι τόσο καιρό δεν βλέπω τι έχει προσφέρει και τον κράζω. Κι εγώ να προσπαθώ να τους εξηγήσω πως αυτή τη στιγμή κοιτάμε το τώρα και όχι το τι έκανε πριν. Τώρα είναι που πρέπει να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για να πάρει η ομάδα τα πάνω της. Όταν δούμε πράξεις σωστές τότε θα σταματήσουμε και να τον ενοχλούμε. Μέχρι τότε όμως……θα τον κράζουμε κανονικά και με το νόμο.

    Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγαλο θεμα εθιξες χαραλαμπε
    ναι συμφωνω προσφερε (μεγαλη κουβεντα αυτο)αλλα πηρε και παρα πολλα δεν ειναι του παροντος να γραψουμε που επωφεληθηκε και σε τη
    περισσοτερα κερδισε ο ιδιος παρα ο ολυμπιακος
    γιατι ο θρυλος ειναι ιδεα και οι ιδεες παραμενουν μεγαλες
    ας κοιταξουν οι χειροκροτητες αυτου και οι γλειφτες να ηρεμησουν γιατι πρωτοι αυτοι θα πανε με τους κορνεδες στου ρεντη
    προσωπικα εγω τα λεω χρονια και δεν περιμενα αυτην την κολοχρονια για να μου αποδειξει ποιος ειναι
    απροπο χαραλαμπε ξερεις οτι λεγεται οτι το μπατζετ θα ειναι μικροτερο απο περισυ αν δεν βγεις τσαμπιονς λιγκ ?
    δηλαδη θα ειναι σε επιπεδα καβαλας ?
    ντρεπομαι ειλικρινα που εχουν καταντησει το θρυλο χωραφι τους
    και οπως λεει και ο μεγαλος λαος του ολυμπιακου πειραιως
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ
    και εγω δεν κανω διαλογο με κανεναν τους
    που θελουν και βαλβερδε
    εγω στο λεω θα εχεις του χρονου αλεξανδρη προπονητη η τον allenatore αναστοπουλο
    καλημερα αδερφε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!

    Προσωπικά δεν βλέπω όραμα από τον μπακαλη. Έχει αφήσει την ομάδα για έναν ολόκληρο χρόνο απροστάτευτη και ξαφνικά θα πάρει μπρος και θα αρχισει να ασχολειται; Δεν νομίζω. Ίσα ίσα τα πράγματα δεν τα βλέπω καλά. Φαίνεται ότι υπάρχει μια γενικότερη αμηχανία και το χειρότερο είναι έρχονται τα play off, οπου ειλικρινα δεν ξερω τι μπορεις να πετυχεις απεναντι σε δυνατους αντιπαλους που σε εχουν κερδισει μαλιστα το πρωταθλημα. Η θεση σου στα play off θα οριοθετησει τις κινησεις του μπακαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα παιδιά,

    Δεν με ενδιαφέρει καθόλου εμένα αν θα βγούμε Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά και δεύτερος να βγει ο Ολυμπιακός, πάλι δεν θα είναι σίγουρο ότι θα περάσει στους ομίλους. Άρα ό,τι γίνει (αν γίνει) θα γίνει με άγνωστα τα έσοδα. Αλλά έτσι όπως τα έκαναν να κοιτάξουν να τα φτιάξουν. Πέρσι λέγαμε ότι με 4-5 παίχτες είμαστε υπερ-πλήρης! Και φέτος θέλουμε 10!!!! Πως τα κατάφεραν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή