Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ... ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ




Καλησπέρα συμπαραστάτες της τρέλας μας,

Μία ακόμα νίκη για τον Ολυμπιακό με αντίπαλο αυτή τη φορά τη Λάρισα. Μπορεί οι τρεις ήττες να φαίνονται πολλές για τους ερυθρόλευκους στον πρώτο γύρο, αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε ούτε μία ισοπαλία φέρνει την ομάδα να έχει 36 βαθμούς μετά το πέρας των πρώτων δεκαπέντε αγωνιστικών. 36 βαθμοί που είναι μία πολύ καλή συγκομιδή και ειδικά φέτος που ο δεύτερος βρίσκεται στο -5. Μην συζητήσουμε για τους υπόλοιπους...

Χθες στη Λάρισα είδαμε την ομάδα να έχει ένα πάρα πολύ καλό ημίχρονο και ένα όχι τόσο καλό. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μπήκε δυνατά με στόχο να φτάσει στο γκολ. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ένα εντυπωσιακό ποσοστό κατοχής 70%(!!) και σιγουριά σε όλες τις κινήσεις. Η άμυνα δεν απειλήθηκε καθόλου στα πρώτα λεπτά, έτσι οι ποδοσφαιριστές μας επικεντρώθηκαν μόνο στη δημιουργία φάσεων. Γύρω στο 25', ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τη Λάρισα και η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Δύο τρομερές επεμβάσεις του Αμπάρη κράτησαν το μηδέν, αλλά τελικά στο 35' ο Κατσιαρός ήταν αυτός που έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τρομερή όμως η κίνηση του Μέλμπεργκ που θύμισε... επιθετικό. Μόνο στο τέλος του ημιχρόνου φάνηκε η Λάρισα με την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Κουζέν και την εντυπωσιακή επέμβαση του Πάρντο.

Στο δέυτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν λίγο στο γήπεδο, κέρδισαν χώρο, αλλά και πάλι δεν έχασαν κάποια σημαντική ευκαιρία. Ο Βαλβέρδε με τις αλλαγές του, φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και πάλι οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που έχασαν δύο τρομερές ευκαιρίες. Μία με τον Φουστέρ που εκτέλεσε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και μία με τον Χολέμπας που είχε όλο το χώρο και τον χρόνο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αφού ήταν αφύλακτος, αλλά δεν σημάδεψε καλά και την έστειλε άουτ.

Προσωπικά πιστεύω ότι MVP του χθεσινού αγώνα ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Σίγουρα ξεχώρισε ο Μέλμπεργκ που ήταν αλάνθαστος στην άμυνα και έκανε και την προσπάθεια στο γκολ, αλλά και ο Ουρτάδο που ήταν τρομερός με εξαίρεση τη φάση της ανατροπής του Μετίν, όμως ο Ιμπαγάσα ήταν το κάτι άλλο. Δεν πέρασε τόσες πάσες όσο τις άλλες φορές. Κατάφερε όμως να κάνει ορισμένες εξαιρετικές μεταβιβάσεις που δημιούργησαν προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Το σημαντιότερο όμως ήταν ότι ο Αργεντίνος βρισκόταν παντού. Έτρεχε στην άμυνα και έκανε τάκλιν αμυντικού, απαγορεύοντας στους Λαρισαίους να δημιουργήσουν φάσεις. Να τα βλέπει ο Ντουντού αυτά που έχει ξεχάσει πως είναι να συνεισφέρεις και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού...

Η Λάρισα φωνάζει δικαιολογημένα για ένα πέναλτι, αλλά μετά το είχαν κάνει σχοινί κορδόνι να βουτάνε μπας και τους δώσει άλλο. Όχι μόνο αυτό... Ήθελαν να κερδίσουν και τις εντυπώσεις οι παίχτες των βυσσινί που δεν μπορούσαν να κάνουν ευκαιρία. Δεν είδα όμως να ασχολούνται οι πάντοτε αντικειμενικοί δημοσιογράφοι με την κόκκινη του Ιγκλέσιας, ούτε με τη φάση του Μέλμπεργκ στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί που υπήρχε ένα κράτημα μέσα στην περιοχή. Έστω ρε παιδί μου, να πείτε ότι ίσως να υπάρχει κι εκεί πέναλτι.

Απλά το ότι δεν τελειώσαμε καλά τις φάσεις που δημιουργήσαμε, για να ξεφύγει το σκορ, δίνει το δικαίωμα σε πολλούς να κάνουν σημαία την ανατροπή του Μετίν. Εδώ οι "πράσινες" εφημερίδες δεν κοιτάνε τα χάλια τους, με τον Ολυμπιακό ασχολούνται.

Το Πρωτάθλημα φαίνεται να κατηφορίζει προς... Πειραιά βάση της εικόνας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Όμως υπάρχει και ένα στατιστικό που σπάνια χαλάει. Ο Πρωταθλητής χειμώνα είναι και ο τελικός Πρωταθλητής.

Νίκη τώρα και την Τετάρτη με τον Αστέρα, να πάρουμε την πρόκριση για να κλείσει το 2010 με ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΩΝΗ




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Πολύ εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό την Κυριακή επί του Ατρομήτου. Που το όνομά του το πήρε προφανώς από τα δρεπανηφόρα που αγωνίζονται σε αυτήν την ομάδα.
Πραγματικά δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο από τους Περιστεριώτες που ίσως να είναι και ο χειρότερος αντίπαλος που έχουμε αντιμετωπίσει.

Οι άνθρωποι απλά δεν ξέρουν μπάλα. Όλοι οι παίχτες είναι ΑΜΠΑΛΟΙ και το μόνο που ξέρουν είναι να κλωτσάνε.
Στην αρχή έβγαλαν τον Ρόμενταλ off. Στη συνέχεια ήθελαν να δουν αίμα και χτύπησαν τον Φουστέρ με ένα εγκληματικό χτύπημα. Ταυτόχρονα με πόδι και χέρι. Μιλάμε επαγγελματίες οι άνθρωποι. Τώρα για αυτό που λέει ο κόσμος του Ολυμπιακού ότι πρέπει να τρέξει αίμα για να πάρει ο αντίπαλος κόκκινη (;), όπως είδαμε δεν ισχύει, καθώς ούτε τότε δίνονται οι κόκκινες. Φυσικά είναι κόκκινη αυτή στον Ντουντού επειδή τόλμησε να έχει απλωμένο το χέρι. Όχι ότι είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Τάτο. Απλά είχε απλωμένο αγκώνα.
Τέλος πάντων, θα τα πούμε μετά για τον Ντουντού.

Για τους σαμουράι του Ατρομήτου, δεν ήταν αρκετά αυτά τα δύο χτυπήματα... Προσπάθησαν με πολλούς τρόπους στη συνέχεια, όπως με ένα ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ τάκλιν στον Φουστέρ που ευτυχώς δεν τον πέτυχε. Μιλάμε θα του έκοβε την καριέρα έτσι και τον έβρισκε αυτό το μαρκάρισμα. Έτσι κύριε Δώνη; Που μου θέλετε και ομάδες να παίζουν καθαρό ποδόσφαιρο...
Το λέω για άλλη μία φορά. Η μόνη ομάδα που ήρθε Καραϊσκάκη για να παίξει ποδόσφαιρο ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Και μπράβο του. Το Σάββατο που παίζει με τον Παναθηναϊκό μην εκπλαγείτε αν πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Στο παιχνίδι τώρα, οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Έβαλαν δύο γκολ, έχασαν δύο-τρία ακόμα και κράτησαν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά είχαν και πάλι κάτι δεκάλεπτα φωτιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο στην αρχή δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες, ενώ μετά την αποβολή η ομάδα κοίταξε κυρίως να κρατήσει το αποτέλεσμα και πολύ καλά έκανε. 2-0 κέρδιζε, δεν υπήρχε λόγος να κυνηγήσει το 3-0 με παίχτη λιγότερο. Αν γινόταν καμία στραβή στην προσπάθεια αυτή και δεχόμασταν νωρίς ένα γκολ, θα είχαμε καρδιοχτύπια στο Φάληρο...

Εδώ φώναζαν γιατί δεν γύρισε την ομάδα πίσω με τον Παναθηναϊκό από το ημίχρονο!!! Και τώρα κάποιοι πειράχτηκαν που η ομάδα έμεινε πιο συγκεντρωμένη στο αμυντικό κομμάτι για είκοσι πέντε λεπτά! Εκ του αποτελέσματος κρίσεις... Αν όμως κυνηγούσαμε να επιτεθούμε και τελικά γινόταν κανένα 2-2, θα φώναζαν γιατί δεν γύρισε η ομάδα πίσω και γιατί ήθελε να βάλει κι άλλο γκολ, αντι να κοιτάξει την άμυνα. Δεν βγάζεις άκρη.

Το θέμα είναι οι τρεις βαθμοί και πλέον είμαστε μόνοι μας στην κορυφή. Μία νίκη με τη Λάρισα θα μας βγάλει από το πρόγραμμα μία ακόμα δυνατή έξοδο και θα μας διατηρήσει στην κορυφή, δίνοντας στον Ολυμπιακό τον τίτλο του Πρωταθλητή χειμώνα. Έναν άτυπο τίτλο που όμως τα τελευταία χρόνια, αυτός που βγαίνει Πρωταθλητής χειμώνα, παίρνει και το Πρωτάθλημα.

Τέλος, να πω κάτι για τον Ντουντού. Κατ' αρχάς αυτός ο άνθρωπος πρέπει να βγει από αρχηγός. Τουλάχιστον όχι όσο μέσα στο παιχνίδι βρίσκεται ο Τοροσίδης ή ο Αβραάμ. Επίσης η καλύτερη τιμωρία δεν είναι ένα πρόστιμο. Κράτα τον εδώ Χριστούγεννα, να κάνει προπόνηση. Δεν βάζει μυαλό ο άνθρωπος και το κακό είναι ότι φοράει και το περιβραχιόνιο. Υποτίθεται ότι πρέπει να δίνει το παράδειγμα στους άλλους. Θα λείψει λέει ενάμιση μήνα. Εδώ που τα λέμε, ο Ντουντού των τελευταίων εβδομάδων δεν είναι και απουσία...

Συγκέντρωση τώρα για το διπλό στη Λάρισα και μετά στην Τρίπολη για το Κύπελλο για να κλείσει καλά η χρονιά.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ.1 Μετά από αρκετό καιρό, σε παιχνίδι εντός έδρας δεν βγήκε MVP ο Μιραλάς, αλλά ο Φουστέρ. Και νομίζω δίκαια. Ήταν τρομερός σε όλο το παιχνίδι, παρά το ότι έπαιζε με χτύπημα από το πρώτο μέρος. Βρισκόταν σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου, έτρεχε από τη μία περιοχή στην άλλη και επίσης, ανέλαβε την ευθύνη του πέναλτι, παρά το ότι λίγο πριν είχε φάει την αγκωνιά στο κεφάλι. Του ζήτησε ο Μιραλάς να το εκτελέσει εκείνος, αλλά ο Ισπανός ήταν σίγουρος για τον εαυτό του και για δεύτερη συνεχόμενη φορά εκτέλεσε εύστοχα από τα έντεκα βήματα, δίνοντας λύση στο μεγάλο πρόβλημα που είχαμε φέτος.

Υ.Γ.2 Ντεφορμέ ο Μιραλάς ε; Τα είπαμε και μετά από το παιχνίδι με την Καβάλα. Επειδή δεν έβαλε γκολ σε δύο αγώνες δεν σημαίνει ότι είναι ντεφορμέ. Μπορεί απλά να μην του βγήκε το παιχνίδι. Το σκέφτεστε αυτό;

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΙΣΑΜΕ...




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Πολύ σημαντική η χθεσινή νίκη της ομάδας μας χθες επί της μαχητικής Καβάλας, όπου ούτε ο βάζελος, ούτε η Α.Ε.Κ. κατάφεραν να περάσουν. Μία Καβάλα που πέρσι είχε γίνει ο κακός μας δαίμονας αφού όχι μόνο δεν καταφέραμε να την νικήσουμε, αλλά "απέλυσε" και δύο προπονητές.

Οι ιδιαιτερότητες όμως του αγώνα δεν ήταν μόνο αυτές. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από μία ήττα από την Α.Ε.Κ., η οποία έφερε αναστάτωση στην ομάδα. Ο κόσμος φώναζε και το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Νίκη και μόνο νίκη ήταν το σύνθημα και δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα.

Αυτό όμως μάλλον έγινε ένα όχι δημιουργικό άγχος προς τους ποδοσφαιριστές μας. Κακή εμφάνιση γενικότερα και ο μόνος που έδειχνε να ξεχωρίζει ήταν ο Ιμπαγάσα. Δημιουργικά, γιατί πάλι όλη τη βρώμικη δουλειά την έκανε ο Φουστέρ. Και όντως ο Ισπανός είναι ντεφορμέ, αλλά το ξαναλέω... Τη δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο δεν την κάνει κανένας άλλος. Και αυτός είναι φυσικά ο λόγος που δεν παίζει ο Φετφατζίδης εκεί, αλλά και ο Ιμπαγάσα παίζει πιο πίσω. Γιατί ο Φουστέρ είναι πιο νέος από τον Αργεντίνο και έχει τα πνευμόνια να πιέζει ασταμάτητα την αντίπαλη άμυνα. Αυτό άλλωστε θέλει και ο Βαλβέρδε. Πίεση ψηλά, να μην αφήνει τον αντίπαλο να αναπτυχθεί.

Όπως είπαμε και πριν, η νίκη έγινε αυτοσκοπός και το θέαμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Φυσικά και δεν μου άρεσε ούτε εμένα αυτό, αλλά να πω την καθαρή μου αλήθεια, εγώ θέλω να δω τον Ολυμπιακό Πρωταθλητή φέτος αρχικά και το θέαμα το βάζω σε δεύτερη μοίρα. Δική μου γνώμη αυτή. Όχι ότι δεν έχουμε δει μπάλα, απλά λέω...
Απλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πολλούς.
Όταν με τους Σισέδες ο Βαλβέρδε άφησε την ομάδα να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο όπως το πρώτο, πολλοί φώναζαν γιατί δεν έβαλε τον Ουρτάδο. Τώρα τον έβαλε, γιατί τον έβαλε και έκανε την ομάδα αμυντική... Δεν ξέρω τι να πω.

Αμ το άλλο για τον Μιραλάς. Είναι λέει ντεφορμέ. Ναι δεν έβαλε γκολ σε δύο συνεχόμενους αγώνες. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι είναι ντεφορμέ. Το ότι βρέθηκε σε μία κακή βραδιά χθες δεν σημαίνει ντεφορμάρισμα. Με την Α.Ε.Κ. έκανε ένα λάθος τελειώμα, κατά τ' άλλα ήταν το ίδιο κινητικός. Εχθές δεν τον πήγαινε το παιχνίδι. Δεν ήταν αρνητικός, απλά δεν ήταν ο γνωστός Μιραλάς.

Τέλος για το πέναλτι, συμφωνώ ότι οι παίχτες του Ολυμπιακού πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα. Γι' αυτό πληρώνονται με τόσα λεφτά και γι' αυτό φοράνε την ερυθρόλευκη. Αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν μία δύσκολη απόφαση για όλους, το ποιός θα το εκτελέσει. Δεν γινόταν να χαθεί και αυτό. Ο Φουστέρ πήρε την ευθύνη και το εκτέλεσε άψογα. Όπως έπρεπε να το εκτελέσουν και οι άλλοι τρεις. Σε μία γωνία και αν το πιάσει, το έπιασε. Πάντως όχι πάνω από τα δοκάρια.
Πάντως αν από εδώ και πέρα, ο Φουστέρ αναλάβει το βάρος των πέναλτι, καλό θα είναι όταν και αν χάσει κάποιο, να μην αλλάξουμε πάλι εκτελεστή. Πρέπει κάποιος να μείνει και να στηριχθεί. Αλλιώς όλοι θα βαράνε πέναλτι με φόβο.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.