Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Νέα νίκη για τον Ολυμπιακό χθες, με θύμα αυτή τη φορά τον Άρη που ούτε αυτός μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη. Είναι αυτό που μας έλειπε από πέρσι, το απόρθητο κάστρο... Προς το παρών, φυλάμε την έδρα μας σαν κόρη οφθαλμού και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που γίνεται για τον τίτλο. Άλλωστε μην ξεχνάμε την περσινή χρονιά που χάσαμε 14 ολόκληρους βαθμούς μέσα στο γήπεδό μας.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Μιραλάς να πλασάρει άστοχα, αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά και μετά από λάθος έξοδο του Σηφάκη, ο Ριέρα τελείωσε τη φάση χωρίς πρόβλημα διαμορφώνοντας το τελικό (όπως εξελίχθηκε) 1-0.

Στο πρώτο ημίχρονο χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, όπως το δοκάρι του Φετφατζίδη, αλλά κυρίως χάθηκε ξανά πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Αριέλ Ιμπαγάσα, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έχασε και ο Άλμπερτ Ριέρα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να προσεχθεί γιατί δεν γίνεται να μην είμαστε σίγουροι ότι θα μπει ένα πέναλτι. Ακόμα και όταν έπαιζε ο Γκαλέτι, προτιμούσαμε να κερδίζουμε φάουλ, παρά πέναλτι. Πρέπει να βρεθεί κάποιος μόνιμος εκτελεστής, γιατί τελικά μετά τον Τζόλε δεν είναι μόνο αναντικατάστατη η θέση του στα αριστερά, αλλά και στην άσπρη βούλα.

Αν είχε μπει το πέναλτι θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι, καθώς χωρίς άγχος πλέον το μόνο που θα έμενε να μάθουμε θα ήταν το τελικό σκορ και τι διαστάσεις θα έπαιρνε. Από το σημείο με το πέναλτι και μετά η απόδοση της ομάδας μας σταδιακά άρχισε να πέφτει και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο αυτό που προσπάθησε πιο πολύ ο Ολυμπιακός είναι να κρατήσει το μηδέν στην εστία του, κάτι που το κατάφερε σχετικά άνετα.

Πάντως φάνηκε για άλλη μία φορά η πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Κούπερ στον Άρη και δυσκόλεψε αρκετά τους ερυθρόλευκους να κάνουν το παιχνίδι τους. Κατά τη γνώμη μου, ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει μέχρι στιγμής από το Καραϊσκάκη, από θέμα τακτικής. Γιατί καλύτερα απ' όλες έπαιξε ο Ολυμπιακός Βόλου που δεν κλείστηκε καθόλου και προσπάθησε να κάνει το δικό του παιχνίδι, βάζοντας δυσκολίες στην ομάδα μας.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος και μετά το "ηλεκτροσόκ" από τον Ηρακλή, δεν έχει χάσει ούτε βαθμό και πάει στο ντέρμπι με αέρα τεσσάρων βαθμών. Πολύ σημαντικό, κυρίως για τον Βαλβέρδε που ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός θα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη και ο Βάσκος ξέρει πως να το εκμεταλλευτεί αυτό. Απλά το καλό από όλους μας είναι να μην το παρακάνουμε με δηλώσεις και λόγια. Δεν πάμε ούτε για να τους διασύρουμε, ούτε τίποτα. Πάμε για το διπλό. Διπλό Τίτλου...

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΡΝΕΣΤΟ...





Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Νέα νίκη για τον Ολυμπιακό το Σάββατο επί της Ξάνθης. Νέα τριάρα, η τρίτη συνεχόμενη μετά από τα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά αυτήν τη φορά εκτός έδρας. Και μάλιστα μίας έδρας πολύ δύσκολης που μπορεί άλλες ομάδες να χάσουν βαθμούς.
Πολύ σημαντικό αυτό...

Στο προχθεσινό παιχνίδι είδαμε πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, ένα παιχνίδι που πραγματικά δεν βαριόσουν καθόλου. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, παρά μόνο σε δύο φάσεις, μία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μετά το λάθος του Ρόμενταλ και φυσικά στη φάση που προηγήθηκε του δεύτερου τέρματος των ερυθρολεύκων, αυτή με το δοκάρι του Κατόγκο.

Μία φάση που απέδειξε πως ο Πάρντο δεν εμπνέει και τόσο μεγάλη σιγουριά, κάτι που κάνει αναγκαστική την απόκτηση ενός τερματοφύλακα ίσως και τον Γενάρη. Ίσως να έχει κάτι στο μυαλό του Ερνέστο, κάτι που είχε προτείνει και στην πρώτη του θητεία. Ο λόγος για τον Καμενί που συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις με την φανέλα της Εσπανιόλ και φυσικά τον γνωρίζει ο Βαλβέρδε καλά. Είναι σίγουρα στους τερματοφύλακες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό και μακάρι να τον δούμε στην ομάδα μας...

Στο παιχνίδι τώρα, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μία εύκολη νίκη αφού με την απόδοση τους δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης, ενώ κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό και ο Γιάννης Φετφατζίδης. Η γνώμη μου για αυτό το παιδί είναι πολύ καλή, αλλά θέλει πάρα πολύ δουλειά ακόμα και κυρίως να βελτιώσει λίγο το σουτ του. Να γίνει πιο δυνατό, γιατί όταν σουτάρει από μακριά ο τερματοφύλακας δεν δυσκολεύεται καθόλου. Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα ας πούμε βρέθηκε να πλασάρει δύο φορές περίπου από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε εύκολα αν και η μπάλα πήγε ακριβώς στη γωνία και τις δύο φορές. Τουλάχιστον σημαδεύει καλά ο πιτσιρικάς...

Γενικά πολύ καλή εμφάνιση από όλους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Αυτό που μου αρέσει πολύ στην ομάδα, το οποίο είναι δουλειά Βαλβέρδε είναι ότι τελείωσαν οι βαθιές μπαλιές στο πουθενά. Η ομάδα από την αμύνα ξεκινάει με κοντινές πάσες. Τέρμα οι συχνές γιόμες του Αβραάμ να πάρει κάποιος μια κεφαλιά και να κατέβει η μπάλα. Τίποτα. Πάσες μέχρι να βρεθεί ο ελέυθερος. Και σε αυτό φυσικά βοηθάει πάρα πολύ ο Ντουντού ο οποίος έχει ανέβει αισθητά. Γυρνάει πίσω, παίρνει μπάλα και τη μοιράζει μπροστά. Φυσικά και ανασταλτικά τα πάει εξαιρετικά πράγμα που αποδεικνύει ότι είχε δίκιο ο Βαλβέρδε που δεν ήθελε άλλο ανασταλτικό χαφ για φέτος. Άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη στο Ελληνικό Πρωτάθλημα πολλούς αμυντικογενής ποδοσφαιριστές. Επίσης η πίεση ξεκινάει από την επίθεση, άρα γίνεται πιο εύκολη η δουλειά του αμυντικού χαφ αφού έχει στηρίγματα και δεν χρειάζεται να τρέχει να καλύψει όλο το κέντρο.

Για μένα, MVP είναι ο Νταβίντ Φουστέρ που έχω ξαναπεί ότι είναι η συμπάθειά μου στη φετινή ομάδα. Και σιγά σιγά αρχίζω να δικαιώνομαι. Αλλά κυρίως δικαιώνεται ο Βαλβέρδε και θέλω κάποιον από αυτούς που πριν τον δουν τον είχαν βγάλει παλτό (όπως είχαμε πει και στο άρθρο ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ) να βγει και να πει πως τον βλέπει τώρα. Άμπαλος έτσι;

Και για όσους λένε ότι είναι παιδί του Βαλβέρδε να τους υπενθυμίσω ότι μόνο για λίγους μήνες συνεργάστηκαν. Απλά ο Βαλβέρδε ξέρει ότι σε μία ομάδα χρειάζονται κάποιοι παίχτες εργαλεία. Και αυτά τα εργαλεία πρέπει να είναι καλά για να δουλέψει η ομάδα. Κι αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ μαζί τους πως θα βγάλεις συμπέρασμα; Γιατί ο Όσκαρ που λένε συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική περίπτωση. Ο Βαλβέρδε τον γνώριζε από το Πρωτάθλημα και όχι επειδή είχαν συνεργαστεί. Απλά ήξερε πως πρόκειται για έναν καλό τεχνικά ποδοσφαιριστή που είχε κάποια προβλήματα με τον προπονητή του στη Σαραγόσα και δεν έπαιζε και ήλπιζε πως θα τον κάνει να ξαναβγάλει τον καλό του εαυτό στον Ολυμπιακό, πράγμα που δυστυχώς δεν κατάφερε. Απλά αυτό είναι μία απάντηση σε όσους έλεγαν να μην ακούνε το Βαλβέρδε για τις μεταγραφές. Γιατί έλεγαν θα φέρει κι άλλους Όσκαρ...

Κλείνοντας να πω ότι η ομάδα θέλει πολύ δουλειά και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πράγμα που είναι πολύ ενθαρρυντικό για την συνέχεια. Δεν ανησυχώ όμως για τέτοια θέματα, γιατί φέτος υπάρχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ!

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα με αγάπη.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ!




Καλησπέρα συμπαραστάτες της τρέλας μας,

Νέο θέμα προέκυψε τις τελευταίες ώρες με τον Βασίλη Τοροσίδη.
Ακούγεται πολύ έντονα ότι ο Παναθηναϊκός-Ρουφιάνος θέλει να καλέσει η Πειθαρχική Επιτροπή τον Τοροσίδη, προκειμένου να τον τιμωρήσει.

Κατ' αρχάς να πω ότι αυτό μας έχει φάει εμάς τους Ολυμπιακούς... η ειλικρίνεια. Ακόμα λένει οι απέναντι για το πέναλτι με το Αιγάλεω που είχε πάρει ο Γιαννακόπουλος και είχε παραδεχτεί ότι δεν ήταν. Πείτε μου μία φορά που βγήκαν και παραδέχτηκαν οι Σισέδες ότι ευνοήθηκαν από τη διαιτησία. Δυσκολεύεστε ε; Ε βέβαια! Εδώ όλη η Ελλάδα είδε ότι το πέναλτι που δόθηκε στον Βύντρα στο ματς με τον Άρη στο Βικελίδης ήταν ανύπαρκτο και ο Πατέρας είπε ότι αυτός και κάτι φίλοι του είδαν πως ήταν πέναλτι!! Ο δε μέγας και κορυφαίος προπονητής του Αυγούστου είπε ότι η ομάδα του κέρδισε ΔΙ-ΚΑΙ-Ο-ΤΑ-ΤΑ!!

Τώρα λοιπόν βγήκε ο Τοροσίδης και είπε πως έπρεπε να είχε αποβληθεί. Μα αν ο διαιτητής εφάρμοζε τους κανόνες ο Μόνχε έπρεπε να είχε αποβληθεί πιο πριν, άρα δεν θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη. Από εκεί και πέρα δεν έκανε και κάτι που να επισύρει 3 αγωνιστικές τιμωρίας όπως λένε. Αλλά βέβαια... Το θέμα είναι να μην παίξει ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Και μία απορία. Εφ΄όσον ο Τοροσίδης έπρεπε να είχε αποβληθεί και ο διαιτητής δεν το έκανε, δεν πρέπει να τιμωρηθεί και ο Αρετόπουλος; Που έτσι κι αλλιώς, αυτός ήταν η αιτία που πήρα αυτήν την τροπή το παιχνίδι.

Ας επιστρέψουμε λίγο στο θέμα του Τοροσίδη. Αν τελικά τιμωρηθεί ο δεξιός μας μπακ, τότε θα μιλάμε για σκάνδαλο. Σκάνδαλο, γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις, οι απέναντι όχι μόνο δεν τιμωρούνταν, αλλά απαλλάσονταν και από τυχόν βαριές τιμωρίες.

Από το μικρό αρχείο που διατηρώ, βρήκα μία περίπτωση ατιμωρισίας...
Ήταν 3 Μαρτίου του 2005 όταν βγήκε απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο να μειώσει την ποινή των 8 αγωνιστικών που είχε επιβληθεί στον Γιάννη Γκούμα για απώθηση διαιτητή σε 1!!!

Όπως όριζε ο ΚΑΠ (άρθρο 27-παράγραφος Ε), ο πρώην ποδοσφαιριστής έπρεπε να τιμωρηθεί με 8 αγωνιστικές, λόγω της συμπεριφοράς του προς τον διαιτητή Κεμπαρίδη στο παιχνίδι με την Κέρκυρα στα τέλη του Φλεβάρη. Αν θυμάστε είχε πάει "καροτσάκι" τότε τον διαιτητή ο Γκούμας, αλλά ισχυρίστηκε πως απλά του έδειχνε τι είχε συμβεί στην προηγούμενη φάση. Μάλιστα, για να αθωωθεί ο τότε αμυντικός του Παναθηναϊκού, σημαντική ήταν η παρέμβαση του ίδιου του Κεμπαρίδη που είχε στείλει υπόμνημα στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ, επισημαίνοντας ότι δεν τον απώθησε, αλλά όντως του έκανε μία αναπαράσταση του πως είχε εξελιχθεί η φάση!!!

Διαβάστε όμως και τι δήλωσε τότε ο ίδιος ο παίχτης: " Προσπάθησα να εξηγήσω με αναπαράσταση στον διαιτητή τι ακριβώς έγινε στη φάση και δεν είχα καμία πρόθεση να ακουμπήσω τον διαιτητή. Μπορώ να σας το δείξω και εδώ..." Πολύ γέλιο έτσι; Για να συνεχίσει μετά κάνοντας και την αναπαράσταση: " Πρώτα με έσπρωξε με τα χέρια ο επιθετικός της Κέρκυρας, μου έκανε δηλαδή επιθετικό φάουλ και μετά έκανα εγώ φάουλ με το στήθος. Ήταν λάθος μου που τα εξηγούσα αυτά με έντονο ύφος κι όχι με ήρεμο. Γι' αυτό εξάλλου ζήτησα συγγνώμη μετά. Όταν υπάρχει εικόνα και όχι ήχος μπορεί να οδηγηθούμε σε παραπλάνηση. Κάποιοι επικαλούνται ότι προσπάθησα να βιαιοπραγήσω κατά του διαιτητή αλλά είχα κανένα λόγο για να το κάνω; Αγωνίζομαι δώδεκα χρόνια και ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν τα πάντα, γνωρίζω ότι εκείνη την ώρα με έβλεπε όλος ο κόσμος. Αν, όμως, όντως τον απώθησα, γιατί δεν μου έβγαλε κόκκινη κάρτα ο διαιτητής;"

Αυτά είπε και με το υποκριτικό του ταλέντο έπεισε τους πάντες ότι ήταν αθώος. Φυσικά όπως είπαμε σημαντικό ρόλο έπαιξε και το υπόμνημα του διαιτητή, αλλά και του παρατηρητή Μπουγιώτη, ο οποίος δεν νομίζω να κατάλαβε και τι έγινε από την εξέδρα...

Αυτά λοιπόν έγιναν τότε...
Όπως πάντα δηλαδή, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν μιλάμε για Παναθηναϊκό, όλοι στέκονται προσοχή. Έτσι κύριε Μπιτσαξή; Λέω εγώ τώρα ένα όνομα για κάποιο άλλο θέμα, άσχετο με τις τιμωρίες...

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΡΙΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΙΡΑΛΑΣ!




Καλησπέρα συνταξιδιώτες της τρέλας μας,

Άλλο ένα παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, άλλη μία νίκη και δεύτερη συνεχόμενη τριάρα για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση κατά διαστήματα.

Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο έβδομο λεπτό, ενώ μέχρι και το 30' έπαιζε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και είχε ήδη κατφέρει να κλειδώσει το ματς με ένα γκολ του Μιραλάς. Από εκεί και πέρα, μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, δεν είδαμε τίποτα το ιδιαίτερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε ίδια απόδοση με αυτήν που είχε στο τέλος του πρώτου μέρους. Όμως δεν είχε απειληθεί και ιδιαίτερα. Μέχρι που έγινε η φάση του Τοροσίδη με τον Μόνχε... Εκεί που νομίζαμε ότι αυτή η φάση θα αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές μας, αυτοί φάνηκαν πολύ επηρρεασμένοι και εκνευρισμένοι. Το μόνο που έννοιαζε μερικούς από αυτούς ήταν πως να κάνουν τσαμπουκάδες στους αντιπάλους τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Εκεί ήρθε και το γκολ του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά μετά δεν έγινε και τίποτα που να μας κάνει να φοβηθούμε.

Ο Βαλβέρδε βλέποντας την ομάδα να έχει υποχωρήσει, έβαλε στο ματς τον Φετφατζίδη, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μιραλάς και αυτός με ένα εξαιρετικό πλασέ τελείωσε τον αγώνα.

Έναν αγώνα που έγινε ντέρμπι μετά τη φασαρία Τοροσίδη-Μόνχε, ενώ έπρεπε μέχρι τότε να έχει βάλει 4 γκολ ο Ολυμπιακός.
Σίγουρα η εμφάνιση δεν ήταν όσο καλή, όσο ήταν με τον Αστέρα, αλλά δεν είναι δυνατόν από τώρα να βλέπουμε μπαλάρα σε ένα γεμάτο εννενηντάλεπτο. Είναι πολύ νωρίς ακόμα...

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να παίξουμε τόσο καλή μπάλα με τον Αστέρα, ούτε να κάνει αυτό το εκπληκτικό μισάωρο με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτές οι εμφανίσεις δείχνουν ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και όσο προχωράνε τα παιχνίδια, τόσο καλύτερη θα εμφανίζεται η ομάδα.

Το σίγουρο είναι πως και πάλι παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα και με διαφρορά από τους άλλους. Χρειάζεται δουλειά πολύ ακόμα, αλλά το ταλέντο που υπάρχει στον Ολυμπιακό είναι πολύ μεγάλο. Με πληρότητα σε όλες τις θέσεις, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ξέρει ποιόν να πρωτοβάλει. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις στον πάγκο σου Πάντελιτς, Ζαϊρί, Φετφατζίδη κτλ., παίχτες που τουλάχιστον στις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες, δεν θα ξεκουνούσαν από την ενδεκάδα.

Επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη εκτός έδρας. Πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μία δυνατή έδρα. Μην περιμένουμε να δούμε θέαμα εκεί μέσα. Μακάρι να συμβεί αυτό, αλλά για μένα αρκεί να πάρουμε το τρίποντο σε μία πολύ δύσκολη έδρα που μπορεί οι άλλοι να χάσουν βαθμούς.

Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει να πατάει πολύ δυνατά στα πόδια του. Πάμε τώρα στις 16 του μήνα για τη νίκη, για να βγει από το πρόγραμμα μία πολύ επικίνδυνη έξοδος.

Από τα βάθη του Πειραιά, τη χιλιοτραγουδισμένη Δραπετσώνα, με αγάπη.

Υ.Γ. Ας μας πει ο κύριος Πατέρας που ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός χθες; Στο ότι δεν αποβλήθηκε ο Τοροσίδης; Ο Μόνχε έπρεπε να είχε αποβληθεί; Ο Άλβαρεζ πόσες κίτρινες έπρεπε να είχε πάρει και τελικά πήρα μόνο μία; Πονάει πολύ που δεν υπάρχουν τα περσινά κύριε Πατέρα ε; Δυστυχώς δεν μπορείτε αλλιώς...